DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 06, 2012

MUAK tengok MUKA Ustaz AZHAR kat HIMPUNAN HIJAU, mereka ber'K-POP' kat BERTAM NITE 2012 la pulak!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!

Aduhaii.. HEBAT benar BERTAM NITE 2012 nih.. Macam 'Saturday Night FEVER' la pulak! Agaknya kalau diBIARkan, maunye sampai tahap jadi konsert ala 'WOODSTOCK' kat US! Takpe.. Jangan BIMBANG.. Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pasti akan keluarkan FATWA bagi memBELA TARIAN sebegini.. Tak pun Ustaz AZHAR Idrus pun BOLEH! KAH!KAH!KAH!



Yaaa... Itu dia.. Lagu Amy Mastura pulak tuh.. Apakah Amy Mastura jugak dalam SASARAN Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk di'CONVERT'kan seperti Aishah atau pun Bob LOKMAN? Nampaknya macam tu la kot.. HEBAT tuh.. HE!HE!HE!

Apa tujuannya diANJURkan BERTAM NITE 2012 ini? Untuk apa dan untuk SIAPA? Adakah ini MAJLIS untuk orang PKR dan DAP La'anatullah sahaja? Habis ada beberapa orang Lebai-Lebai DUNGU PAS tuh buat apa? Agaknya Lebai-Lebai nih KEMPUNAN kot pasal masa HIMPUNan HIJAU kat Alor Setar MINGGU lepas, Pok Nik dan PRESIDEN PAS tak JEMPUT artis K-POP macam HBN kat Putrajaya.. Jadik, mungkin Lebai-Lebai DUNGU nih nak lepaskan PERASAAN, K-POP 'Cap TEMPATAN' pun jadiklah.. Tak perlu BELANJA sampai RM2 JUTA pun.. Cuma perlukan baju SINGKAT dan KASET lagu Amy Mastura! HEBAT tuh.. KAH!KAH!KAH!

AIK? Ada pulak yang nak 'COVERLINE'? Laa.. Apa KES? Benda dah JADIK? Kalau UMNO/BN buat perkara yang SAMA diKUTUK habis-habisan tapi kalau diorang pulak yang BUAT, nak suruh RAKYAT pakat PEJAM mata pulak? Berikut adalah KATA orang ini yang meRUPAkan AYAH kepada salah seorang beBUDAK 'DROP' IPT..


Kalau nak TAHU Halim HAMID nih AYAH kepada BUDAK 'DROP' IPT yang mana, anda boleh RUJUK kepada BLOG puak-puak PR ini! HE!HE!HE! ->KLIK<-

Buat apalah SUSAHkan diri mintak MAAF? Kalau masa ANAK dia dok berCEMOLOT dengan SPESIS macam ni kat Dataran MERDEKA dulu dia tak KATA apa pun? Betul TAK? Ada TAK dia sebagai AYAH meLARANG sedemikian?


Jadik, apa sangatlah dengan 'SHOW' K-POP 'Cap TEMPATAN' nih? Takkanlah ANAK dia yang berSOSIAL gila kat Dataran MERDEKA tak suka? Maunye MENGAMUK pulak BUDAK 'DROP' IPT tuh! KAH!KAH!KAH!

Seorang lagi yang cuba 'COVERLINE' ialah AMKPP KATAnya.. SIAPA entah.. Tiba-tiba aje MUNCUL nak 'COVERLINE'? Ini SPESIS ADUN Sri SETIA jugak kot?


Ooo.. SABOTAJ la pulak.. Macam SKRIP KONSPIRASI 'BOSS' dia Penasihat PKR la kot.. Orang dah 'STANDBY' nak ber'K-POP' dengan pakaian macam tuh belakang 'STAGE' lagi tiba-tiba aje kata SABOTAJ la pulak.. Lepas tu diKATAnya pulak ADUN Penanti tuh terKEJUT BIAWAK.. AIK? ADUN Penanti tu BIAWAK ke? Ooo.. Baru TAHU.. Ini bukan kita SEBUT ye.. AMKPP yang KATA gitu! HE!HE!HE!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Kes dah tutup, tak payah nak kecoh2 lagi. Jgn kata itu program PKR, lihat penjelasan kat bawah ni dari blog 'Anak Sungai Derhaka' ...

Abdul Latif Abdullah · 3 hours ago.
Adalah dimaklumkan program Bertam Nite 2012 yang berlangsung di Kompleks Sukan MPSP Bertam tiada kaitan dengan Parti Keadilan Rakyat Khasnya Cabang Kepala Batas.

Haji Johari Kassim BUKAN Bakal calon bagi Kadun N03 Bertam.Cabang Kepala Batas tidak pernah mencadangkan nama Haji Johari Kassim sebagai Calon N03 Bertam.

Cabang Kepala Batas juga dengan ini menafikan Saudara Izmir adalah Pengarah Jentera Pilihanraya PKR bagi KADUN Bertam.

Juga ingin saya maklumkan bahawa tidak ujudnya PKR Bertam,yang ada adalah Cabang Kepala Batas.Johari Kassim ahli PKR dari Cabang PKR Tasek Gelugor dan beliau tidak terlibat sama sekali dengan Pentadbiran dan Pengurusan Jawatankuasa Cabang Kepala Batas.

Buat masa ini ahli-ahli PKR Cabang Kepala Batas dan seluruh penyokong-penyokong Pakatan Rakyat di Kepala Batas masih tetap bersama meneruskan agenda Pakatan Rakyat Menuju Putrajaya.

Terima Kasih.

Ketua Cabang Kepala Batas,
0195605755

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!

Ada aiapa KISAH pasal Johari Kassim tuh? Dalam POSTING tu pun HARAM tak diTULIS pun?

Begitu jugak dengan nama Izmir dll? Ada siapa KISAH?

Ada siapa KISAH itu majlis ANJURan PKR BERTAM ke apa? Yang jelas dan NYATA, bendera PKR terpampang dan HADIRnya ADUN Penanti dah memBUKTIkan PKR terlibat secara langsung walaupun PKR BERTAM tu tak wujud!

KAH!KAH!KAH!

Puak Lebai DUNGU + GILA SEKS ni nak suruh 'FORGIVE and FORGET' la pulak.. Kena tang batang HIDUNG sendiri nak suruh buat MACAM tu la pulak! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS