DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, June 10, 2012

RED ALERT: DAP La'anatullah dah JUALkan DAKYAH mereka di kedai BUKU, UMNO masih 'LALOK' dengan CANDU 'New POLITICs'nya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebelum ini kita dah SEBUT dalam BLOG ini bahawa UMNO/BN tersangat LEMBAB dalam hal PENERBITAN bahan-bahan berCETAK untuk memperJELASkan perJUANGan PARTI mereka.. Entah kenapa LEMBAB sangat-sangat? ->KLIK<-

Kali ini semasa meRAYAU-RAYAU di sebuah kedai BUKU dan MAJALAH di KLCC, kita terJUMPA dengan NASHKAH MAJALAH yang diTERBITkan oleh ROKETKINI dalam Bahasa MELAYU.. Adalah jelas MAJALAH ini meRUPAkan satu bentuk DAKYAH oleh DAP La'anatullah untuk menarik umat Melayu/ISLAM menyertai PARTI mereka.. MODUS-operandi yang SAMA diGUNAkan oleh KOMUNIS semasa DARURAT pada era TAHUN 60an DAHULU.. Apakah UMNO/BN sedar perkara ini?

Kita SARANkan agar UMNO/BN memBELI dan meNILAI sendiri DAKYAH DAP La'anatullah yang cuba diSEBARkan menerusi MAJALAH ini.. HARGAnya sekitar RM9.. Apa yang MENARIK, kandungan dalam MAJALAH ini bukan sahaja menSASARkan UMNO sebagai MUSUH, malah NGO-NGO Melayu/ISLAM yang jelas TIDAK 'SeBULU' dengan DAP La'anatullah seperti JATI dan PERKASA turut diSENTUH dalam MAJALAH ini.. Kita PERCAYA Datuk Hassan ALI dan Datuk Ibrahim ALI jugak patut memBELI beberapa NASKHAH untuk memBACA sendiri apa yang diperKATAkan oleh DAP La'anatullah terhadap perJUANGan mereka..

Itu antara STRATEGI DAP La'anatullah yang KONSISTEN menerbitkan bahan-bahan berCETAK seperti buku dan MAJALAH untuk memPENGARUHi RAKYAT.. TIDAK perlu diHAIRANkan jika diKATAkan mereka jugak menyelitkan UNSUR-UNSUR PLURALISME, LIBERALISME dan memPERLEKEHkan kePIMPINan Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Sudah tentu DAP La'anatullah TIDAK akan menerbitkan bahan-bahan berCETAK yang menJUNJUNG elemen sedia ada dalam Perlembagaan NEGARA seperti Institusi KeSULTANan Melayu, taraf agama ISLAM, keDAULATan Bahasa Melayu dan hak-hak Melayu/BUMIPUTERA..

SOALnya di sini, apakah RESPON UMNO/BN, PERKASA dan JATI? Kalau RESPON UMNO/BN, rasanya masih RAMAI yang MENGIGAUkan MIMPI 'New POLITICs' yang diDOKONG kuat oleh 'BOSS' Pemuda UMNO dan Timbalan MENTERI IPT.. Walaupun dah BANYAK kali diperKATAkan bahawa 'New POLITICs' itu adalah CIPTAan ZIONIS Neo-CON khusus untuk meROSAKkan NEGARA-NEGARA ISLAM, ramai ahli-ahli UMNO sendiri seakan terPESONA dengannya macam 'Mat LALOK' yang KHAYAL dengan GANJA! Kita PERCAYA yang RAKYAT mahu meLIHAT RESPON PERKASA dan JATI berHUBUNG dengan apa yang kita DEDAHkan ini..

DAP La'anatullah TIDAK LAYAK untuk meWAKILi MAJORITI umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. UMPAN DAP La'anatullah KONONnya untuk keSAKSAMAAN atau DEMOKRATIK hanyalah umpama SEJARAH kaum CINA yang diKHAYALkan semasa Perang CANDU! Apakah yang DEMOKRATIK dalam DAP La'anatullah?

- LIHAT sendiri apa yang berlaku terhadap Tunku AZIZ? Siap nak RASUAH lagi..

- LIHAT sendiri kePIMPINan DINASTI Lim dan DINASTI 'SINGH is KING' di dalam DAP La'anatullah -> Ini ke yang diKATAkan DEMOKRATIK?

Begitu jugak dengan USAHA DAP La'anatullah untuk menyamaratakan ISLAM dengan agama-agama lain.. Umat ISLAM wajar meLIHAT ini sebagai satu bentuk JIHAD untuk memerangi USAHA sebegini.. UMNO dah LETAKkan ISLAM begitu TINGGI dalam Perlembagaan NEGARA, hanya DUNGU macam Lebai-Lebai PAS dan pelaku MAKSIAT dalam PKR aje yang sanggup berSEKONGKOL dengan DAP La'anatullah ini untuk meRENDAHkan keDUDUKan ISLAM di NEGARA ini..

Apabila disebut aje DAP La'anatullah, tentunya ia SINONIM dengan RASIS! Ini sudah tentu kerana RASISnya DAP La'anatullah ini adalah turun-TEMURUN hasil JELMAan PAP di Singapura yang mengKASTAkan kaum bukan CINA mengikut SUKU seperti Bugis, Banjar, Mendailing, India MUSLIM, Tamil dan sebagainya! LYNAS diTENTANG kerana ianya jelas beUNSURkan RASIS bukan kerana menJEJASkan alam SEKITAR seperti yang GAGAL diBUKTIkan mereka! Anda LIHAT sendiri betapa RASISnya DAP La'anatullah terhadap mereka yang TIDAK seKAUM atau mereka yang TIDAK makan BABI seperti mereka!

1) NG WEI Aik - "Pergi BALIK India!"2) Ean YONG Hian WAH - "UNDI KELING siapa MAHU?"3) Violet YONG - "M-E-L-A-N-A-U...!!!"Err... Yang ni secara 'GENERAL'nya ialah BETINA peMAKAN BABI yang jelas RASISnya terhadap orang yang TIDAK seKAUM dengannya.. Mereka inilah penDOKONG KUAT golongan RASIS lagi APARTHEID seperti DAP La'anatullah!SAKSIkan jugak DUNGU-DUNGU baju MERAH unit 'Amal SEKS BEBAS' dan baju KUNING yang sampai sekarang belum lagi diCEKUP oleh PDRM atau KDN!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

umno meme suka nganga...

aku org umno pun naik muak dgn pemimpin yg lembab...

dalam kepala otak aku cum a tunggu perang jer...

apa barang nak baca dakyah yg menyakitkan hati diatas kebodohan pemimpin yg lembab dalam umno...

SEKARANG UMNO PATUT TAU YG AHLI UMNO SENDIRI DAH MUAK DIATAS KEBAIKAN YG BANGANG DGN MEMBUAT BODOH DGN KEWUJUDAN MAJALAH NI...

pejuang hamas...

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

LEMBAB pasal mereka masih ada SIFAT PM ke-5.. PM ke-4 terSANGATlah CERGAS adanya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS