DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 02, 2012

Lebai-Lebai DUNGU PAS KONONnya NAKkan PM Melayu + ISLAM tapi SAR pun sanggup diGADAI bila diJERKAH dek 'AH BENG' PKR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Aik? PAS nak PM Melayu + ISLAM jugak ke? PELIK? Bukan ke Pengerusi DAP La'anatullah KATA nak TABALkan PM bukan Melayu + ISLAM? KATA ada keSEPAKATan dalam PR? Apasal pulak semasa HIMPUNan HIJAU tuh KATA benda lain pulak? TAKUT hilang SOKONGan dan hilang UNDI kot? ->KLIK<-

Kalau nak diKIRA, boleh diKATAkan PAS sudah menyerupai UMNO walaupun UMNO terlebih dahulu berjaya meLETAKkan orang Melayu + ISLAM sebagai PM? Kita mungkin mengALU-ALUkan jika NAWAITU Lebai-Lebai PAS ini KONSISTEN tetapi kalau ambil KIRA setiap kenyataan mereka sebelum ini... Err.. Faham-faham aje la! HE!HE!HE!

Lagi pun, Lebai-Lebai DUNGU PAS pada HARI ini dah tak jauh BEZA dah dengan puak-puak KAFIR yang meMUSUHi ISLAM di dalam PKR dan DAP La'anatullah.. Nak CONTOH? Ini dia CONTOH terbaik apabila seorang 'AH BENG' peMAKAN BABI dari parti PKR memBANTAH pemBINAan sebuah sekolah AGAMA RAKYAT(SAR) di Perak.. Entah kenapa ada jugak MUKA Lebai-Lebai DUNGU PAS bersama ahli PKR yang tentunya berAGAMA ISLAM turut sama memBANTAH pemBINAan SAR itu? Sedangkan ini PELAJAR SAR tersebut terpaksa belajar di bawah KHEMAH? Nampak tak betapa ZALIMnya PAS dalam HAL ni? ->KLIK<-

Oleh sebab itu, RAKYAT wajar meNILAI sendiri setakat mana keJUJURan Lebai-Lebai DUNGU ini untuk memperTAHANkan ISLAM.. SeWAJARnya NAWAITU mereka yang KONONnya mahukan PM Melayu + ISLAM patut diLIHAT sebagai CAKAP tak serupa BIKIN semata-mata.. PAS memang tak mahu orang belajar AGAMA supaya mudah diperBODOHkan mereka nanti! Kalau dengan 'AH BENG' peMAKAN BABI dari PARTI PKR dan DAP La'anatullah ini Lebai-Lebai PAS sanggup menJADI seakan ANJING BELAan mereka, apakah MUSTAHIL untuk Lebai-Lebai PAS mengGADAIkan ISLAM itu sendiri di pajak-pajak GADAI milik para 'AH BENG' ini? Sekali lagi kita ULANG, KONSISTENkah PAS yang MAHUkan PM Melayu + ISLAM?

Mungkin sebab itulah ada beberapa Lebai-Lebai DUNGU PAS semasa HIMPUNan HIJAU semalam sudah GELISAH dengan perkembangan ini.. Ada di antara mereka MULA menyedari PAS semakin NAZAK diKERJAkan dek SEKUTU mereka sendiri di dalam PKR dan DAP La'anatullah.. Taraf PAS cumalah sekadar pemBASUH BERAK kepada para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah sahaja.. Mungkin itu SEBABnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ada dah mula PIJAK dan BAKAR bendera PKR di HIMPUNan HIJAU, Stadium Darul AMAN semalam? ->KLIK<-Apa agaknya REAKSI para PARASIT dan 'ERDOGAN' terhadap perkara ini? Ehem.. Dalam GAMBAR tu pun tak NAMPAK penuhnya Stadium Darul AMAN? Kot KEPALA BUDAK pun dikira orang DEWASA kot? HE!HE!HE!

TAHNIAH kerana Lebai-Lebai PAS sanggup PIJAK bendera PKR.. Apa pun, ini belum CUKUP untuk meYAKINkan RAKYAT bahawa Lebai-Lebai PAS bukanlah pemBASUH BERAK kepada para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah.. Apalah sangat kalau setakat BAKAR bendera? Sebelum ini pun PAS pernah diKAITkan dengan pemBAKARan bendera Jalur GEMILANG semasa salah satu CERAMAH di Terengganu beberapa TAHUN dahulu.. Jadik kalau bendera NEGARA pun boleh diperMAINkan sedemikian, setakat bendera PKR tuh apalah sangat jika ianya perlu diBAKAR untuk MENIPU para PENYOKONG sendiri? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS