DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, June 04, 2012

CASE STUDY - Kenapa DS Najib perlu ubah penDEKATan UMNO agar lebih ISLAMIK..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Walaupun HIMPUNan HIJAU Lebai-Lebai PAS diKATAkan TIDAK mencapai SASARAN sangat, ada jugak perkara yang UMNO/BN patut ambik IKTIBAR.. Antaranya ialah bagaimana Lebai-Lebai PAS ini begitu EFISYEN dan BERJAYA meMOBILISASIkan ahli-ahlinya.. Walaupun ahli-ahli PAS TIDAK seRAMAI ahli UMNO, ahli-ahli PAS ini sanggup ke sana dan ke mari demi PARTI mereka.. Kalau di suruh berHIMPUN di Alor Setar, mereka TURUN.. Malah, semasa RUSUHAN BERSIH 3.0 baru-baru ini pun mereka sanggup TURUN ke KL.. Inilah bentuk SEMANGAT yang perlu diSEMAIkan dalam JIWA setiap ahli-ahli UMNO hari ini..

MODAL Lebai-Lebai PAS selama ini hanyalah memperGUNAkan ISLAM semata-mata.. Sejak dulu lagi Lebai-Lebai PAS ini TIDAK ada MODAL lain selain mengUNGKIT keISLAMan orang ISLAM lain.. Walaupun perBUATan sedemikian HARAM di sisi Allah SWT, selagi ada Lebai-Lebai DUNGU KATEGORI 'Dewata RAYA' seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan PRESIDEN PAS, selagi itulah perBUATan HARAM lagi diKUTUK di dalam ISLAM ini akan diULANGi mereka.. Namun demikian, sedikit demi sedikit sudah WUJUD penentangan di kalangan ULAMA terUTAMAnya di Kelantan terhadap PE'EL buruk Pok Nik ini.. ->KLIK<-

Para ULAMA dan Tok-Tok GURU Pondok di Kelantan semakin BERANI memperLIHATkan TENTANGan mereka terhadap FATWA SESAT lagi KARUT dari MULUT Pok Nik.. Mereka mula GELISAH apabila meLIHAT PAS semakin HARI semakin menuju ke arah keMUNGKARan kerana BANYAK kali mengHALALkan SALAH laku SEKSUAL para PEMIMPIN PKR seperti 'MenJUBOR', berZINA, berSEKEDUDUKan dan berKHALWAT.. Para ULAMA ini jugak semakin kePANASan apabila meLIHAT bagaimana DAP La'anatullah mengHINA ISLAM secara terang-terangan tetapi diSAMBUT dengan TAKBIR oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini..

Kita PERCAYA keSESATan Lebai-Lebai PAS ini hanya WUJUD di NEGARA ini sahaja.. Kita TIDAK pernah pun menDENGAR RAKYAT Iraq, Afghanistan dan LIBYA berTAKBIR untuk PRESIDEN Bush atau Obama yang memBEBASkan mereka dari REJIM SADDAM, Taliban dan GHADAFFI? Nampaknya Lebai-Lebai PAS telah meMALUkan ISLAM dengan keDUNGUan mereka yang berTAKBIR untuk PEMIMPIN berMASALAH SEKSUAL dalam PKR dan para PEMIMPIN DAP yang mengHINA ISLAM dalam segala BENTUK termasuk pengGUNAan nama Allah SWT, pengGUNAan ayat-ayat AL-QURAN, suara AZAN, penDIDIkan ISLAM dan tentunya bab HUDUD yang asal SEBUT aje kena JERKAH!

Kalau diLIHAT daripada keBANGKITan para ULAMA tersebut, sepatutnya UMNO boleh mengambil PELUANG untuk menJADIkan PARTI ini lebih 'MESRA' terhadap mereka ini.. MALANGnya, UMNO pun 'BENGONG' jugak.. UMNO sebenarnya GAGAL menunjukkan PARTI ini 'MESRA' dengan golongan ULAMA yang menentang PAS ini.. Walaupun UMNO cuba menarik golongan ILMUWAN ISLAM dengan keWUJUDan 'ULAMA MUDA UMNO', tetapi UMNO sepatutnya memBERIkan lebih banyak PERANAN untuk mereka ini.. Namun, sebaliknya UMNO sibuk dok beri MUKA kat Kaki AMPU, Kaki POLITIK WANG dan Kaki 'New POLITICs'! Pooraahh!!

Kenapa ZAMAN TUN Dr. Mahathir dahulu Lebai-Lebai DUNGU PAS diLIHAT sebagai 'LOOSER'? Ini kerana TUN Dr. Mahathir TIDAK meLAYAN pun keSESATan Lebai-Lebai DUNGU ini yang sering mengHINA keISLAMan beliau.. Malah, TUN Dr. Mahathir mengambil penDEKATan lebih REALISTIK dengan menDEKATi dan memBANTU saudara-saudara ISLAM di Palestin, BOSNIA, Kemboja, Selatan Thai dan Selatan Filipina - Sesuatu yang TIDAK mampu diLAKUkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini! Ingat balik INSIDEN tebusan Abu Sayyaf di Filipina 13 TAHUN dahulu dan bagaimana para penCULIK tersebut meMINTA MAAF kepada beliau?


PenDEKATan TUN Dr. Mahathir ini menyebabkan beliau diHORMATi oleh para ULAMA ISLAM seluruh DUNIA tanpa perlu pun beliau meMINTA pengHORMATan daripada Pok Nik dan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang seDUNGU dengannya! Hari ini, alangkah MANISnya jika DS Najib sebagai PRESIDEN UMNO menCONTOHi apa yang dilakukan oleh TUN Dr. Mahathir.. Kita PERCAYA jika DS Najib mampu berbuat demikian, umat ISLAM akan mengHORMATi perJUANGan UMNO sama seperti di zaman TUN Dr. Mahathir.. Ini akan meLUMPUHkan PAS buat selama-lamanya kerana RAKYAT hari ini dapat meLIHAT dan membuat perBANDINGan..

SOALnya, mampukah DS Najib mengUBAH penDEKATan seperti yang kita MAKSUDkan? Sukar sekali kerana hari ini kita meLIHAT bagaimana LEMBEKnya UMNO untuk meMOBILISASIkan 3.3 JUTA ahlinya.. Terus-terang KATAlah, berapa RAMAI Ketua CAWANGAN dan Ketua BAHAGIAN UMNO yang mampu menjadi IMAM Solat, mampu baca DOA sendiri atau paling LEKEH pun mampu berHUJAH tentang ISLAM lebih BAIK berBANDING MP PAS Pokok Sena atau Timbalan PRESIDEN PAS yang SEKOLAH pun tak HABIS? UMNO sepatutnya wajar berSYUKUR kerana masih ada ILMUWAN ISLAM mahu menDEKATi UMNO..


Rata-rata PEMIMPIN UMNO yang dipilih semasa era PM ke-5 ini hanya GILAkan 3 'TA' iaitu TAKHTA, HARTA dan WANITA! Mampukah DS Najib mengUBAH mereka ini sedangkan DS Najib sendiri MENOLAK untuk mengadakan pemilihan UMNO sebelum ini? Walaupun Perlembagaan UMNO sudah diUBAH untuk keTELUSan, setakat ini PEMILIHAN sedemikian masih belum pun diLAKSANAkan.. Jadik, mampukah DS Najib menonjolkan CALON yang penampilannya lebih ISLAMIK dan diterima RAKYAT? Sebaliknya, mahukah para PEMIMPIN UMNO di peringkat CAWANGAN dan BAHAGIAN berALAH jika CALON sedemikian diCALONkan demi mengalahkan CALON PAS?

Wallahualam..

3 comments:

PUTRA MERDEKA said...

dush..dush..pergh!!!

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara JUJURnya memang nak 'Dush.. Dush' tu secara 'FIZIKAL'.. HE!HE!HE!

Apa pun TULISan sentiasa lebih PEDAS dan berBISA..

Pohon semua pemBACA untuk SEBARkan..

Wallahualam..

Akmal said...

Yeah...artikel yang bagus... terutama bab Tun Mahathir tu...saya ingat lagi bila beliau berkata, "Sheikh-sheikh kecik ni kita tak kira..." :-)

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS