DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, June 24, 2012

Jangan diLARANG! Biarkan aje Lebai-Lebai DUNGU PAS nak BELAJAR daripada penganut SYIAH kat EKSPO di KB!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita HAIRAN kenapa RAMAI juruBLOG pro-UMNO/BN turut sama meLATAH apabila menDAPATi WUJUDnya PAMERAN berUNSURkan SYIAH sempena EKSPO PerDAGANGan Dunia ISLAM di Kota Bharu minggu LEPAS.. ->KLIK<-


Dalam KONTEKS ini, para juruBLOG pro-UMNO/BN TIDAK seHARUSnya meLATAH dan menempelak Lebai-Lebai PAS yang jugak turut terNGANGA dengan ISU ini.. Anda seHARUSnya FAHAM bahawa penganut MAZHAB SYIAH dan Lebai-Lebai DUNGU PAS sebenarnya amat-amat menyeRUPAi antara satu SAMA lain.. Dengan KATA lain, mereka ibarat 'KEMBAR' yang seIRAS tetapi tinggal di berLAINan NEGARA! HE!HE!HE!

Kita KATAkan sedemikian kerana penganut MAZHAB SYIAH TIDAK ada BEZAnya dalam bab TAKSUB kepada IMAM atau AYATOLLAH mereka.. TIDAKkah ciri-ciri sebegini menyamai Lebai-Lebai DUNGU PAS yang TAKSUB kepada para PEMIMPIN mereka CONTOHnya seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? Jadik, anda seWAJARnya menyedari bahawa penyertaan mereka TIDAK seMESTInya untuk menyebarkan FAHAMAN SYIAH.. Sebaliknya, mereka TIDAK lebih sekadar ingin menunjukkan TAHAP keTAKSUBan mereka TIDAK KALAH berbanding Lebai-Lebai DUNGU PAS! Dalam KONTEKS ini, Pok Nik jugak sepatutnya berasa BANGGA!

Bukan sahaja dari segi keTAKSUBan, Lebai-Lebai PAS jugak berKONGSI peranan dengan para penganut MAZHAB SYIAH terUTAMAnya dalam bab memecah-belahkan umat ISLAM! Pada awal ERA 80-an, kita menyaksikan pePERANGan Iran-Iraq yang boleh diKATAkan jugak pePERANGan sesama umat ISLAM.. Begitu jugak dengan PAS yang berMATI-MATIan sanggup memerangi dan mengKAFIRkan UMNO demi mengejar secebis KUASA? Jadik, TIDAKkah ini jugak meRUPAkan satu bentuk perSAMAan antara Lebai-Lebai DUNGU PAS dengan para penganut MAZHAB SYIAH? Sekali lagi kita menCADANGkan Pok Nik patut rasa BANGGA!

Cumanya, kita terTANYA-TANYA jugaklah adakah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan melakukan RITUAL sama seperti para penganut MAZHAB SYIAH lakukan semasa Hari ASYURA? Pada penganut MAZHAB SYIAH, Hari ASYURA disambut sebegini RUPA bagi memperINGATi keMATIan cucunda Rasulullah SAW iaitu Sayyidina Hussein RA yang dianggap sebagai salah seorang IMAM mereka..


Mungkin Lebai-Lebai DUNGU PAS jugak patut melakukan RITUAL sebegini RUPA apabila Pok Nik dah TIADA? Atau pun sekurang-kurangnya Lebai-Lebai PAS boleh buat 'REHEARSAL' sedemikian setiap kali Pok Nik 'EMERGENCY' bila kena masuk WAD CCU di HUSM?

Namun demikian, kita wajar jugak menZAHIRkan keKAGUMan terhadap keMAMPUan NEGARA Iran yang mampu menCIPTA beberapa TEKNOLOGI MODEN.. Ini sahaja perBEZAan KETARA antara NEGARA asal para penganut MAZHAB SYIAH dengan NEGERI yang diKUASAi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Tatkala Iran mampu menCIPTA TEKNOLOGI perSENJATAan yang CANGGIH, Lebai-Lebai DUNGU PAS masih TIDAK mampu untuk memBERIkan bekalan air BERSIH kepada RAKYAT Kelantan walaupun dah berKUASA selama 2 DEKAD! Apa ni Pok Nik? Bikin MALU aje? Maunya AYATOLLAH pun GELAK terGULING-GULING!

Selain itu, Iran jugak terKENAL sebagai NEGARA yang KUAT menentang dasar-dasar NEGARA KAFIR seperti LIBERALISASI dan PLURALISME.. Bukankah AYATOLLAH Iran yang mahu PANCUNG kepala Salman Rushdie kerana mengHINA Rasulullah SAW di dalam BUKU 'The SATANIC Verses'? BerBEZA pulak dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang bukan aje memBIARkan Rasulullah SAW dan Al-QURAN diHINA dek KAFIR seperti DAP La'anatullah, nama Allah SWT pun nak diKONGSIkan sama RATA dengan mereka? Mungkin sebab itulah Lebai-Lebai DUNGU PAS patut memPELAJARi perkara begini semasa EKSPO ini..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

persamaan ahli PAS dan Syiah yang paling ketara ialah mereka menggalakkan penggunaan konsep Taqqiyah, iaitu halal berbohong kononnya jika untuk tujuan kemenangan mereka. ini sangat berbahaya.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya KONSEP apa pun yang dipakai mereka SEMUAnya jelas meMUSNAHkan umat ISLAM sendiri..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS