DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 13, 2012

Menunggu UMNO meLAHIRkan seRAMAI mungkin 'PAHLAWAN' seperti Datuk ZUL Nordin..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KeBERANIan Datuk ZUL Nordin sebenarnya memang TIDAK perlu dipertikaikan lagi.. Malah, Datuk ZUL Nordin sebenarnya KONSISTEN terhadap FAKTA dan keBENARan.. Datuk ZUL Nordin walaupun TIDAK diSUKAi oleh para 'AH BENG' peMAKAN BABI, para KAKI 'menJUBOR' dan Lebai-Lebai DUNGU PAS, dia sebenarnya lebih EFISIEN menDEDAHkan dan MENYERANG PR berbanding para PEMIMPIN UMNO sendiri.. Berlatar-belakangkan sebagai bekas PEGUAM kepada Penasihat PKR, sudah tentu beliau mempunyai BANYAK 'PELURU' untuk diMUNTAHkan terhadap puak-puak PR..MALANGnya, keBERANIan Datuk ZUL Nordin ini sepatutnya diMILIKi sama oleh para PEMIMPIN UMNO/BN.. Namun demikian, para PEMIMPIN UMNO/BN hari bukan sahaja TIDAK seBERANI Datuk ZUL Nordin, malah ada pulak yang meLABELkan Datuk ZUL dengan pelbagai GELARAN sama seperti puak-puak PR.. TIDAK cukup dengan itu, mereka jugak mengUPAH beberapa juruBLOG untuk menyerang Datuk ZUL terUTAMAnya juruBLOG yang membawa IDEALISME seperti 'New POLITICs', 'REFORM', LIBERAL dan sebagainya.. Sedangkan ianya berTENTANGan dengan perJUANGan UMNO itu sendiri? Malah, jelas sekali IDEALISME sebegini CIPTAan musuh UMNO..Dalam KONTEKS ini, kita FAHAM bahawa tujuan Datuk ZUL Nordin diSERANG oleh puak-puak di dalam UMNO sendiri kerana mereka MAHUkan UMNO TIDAK kembali KUAT.. UMNO yang LEMAH dan GAGAL menerajui BN untuk menDAPATkan 2/3 kerusi PARLIMEN mudah diKAWAL dan diTUNDUKkan.. UMNO yang LEMAH sebenarnya satu BONUS kepada puak-puak ini yang sebenarnya sejak DULU lagi berKIBLATkan Penasihat PKR atau lebih TEPAT lagi menjadi HAMBA kepada ZIONIS Neo-CON.. Sesudah memperDUNGUkan Lebai-Lebai PAS, UMNOlah yang menjadi SASARAN pulak!

Kita PERCAYA DS Najib dan TS Muhyiddin pun sebenarnya menyedari GERAKAN peROSAK ini.. Namun, mereka TIDAK mampu berbuat apa-apa kerana sebarang TINDAKAN yang TIDAK teliti akan menDATANGkan keMUSNAHan kepada UMNO.. Sampai sekarang UMNO TIDAK berani berTINDAK terhadap peSALAH POLITIK WANG atau mereka yang terang-terang memperLIHATkan diri sebagai ASKAR upahan Penasihat PKR di dalam PARTI ini.. Ini kerana UMNO khuatir jika TINDAKAN diambil, ini membuka RUANG kepada MANIPULASI untuk menimbulkan keTIDAK-PERCAYAan kepada PEMIMPIN.. Jika ini berlaku, MUSNAHlah REPUTASI DS Najib yang diBINA selama ini..

Apa pun, kita yakin DS Najib dan TS Muhyiddin TIDAK meLIHAT para PEMIMPIN seperti Datuk ZUL atau mana-mana PEMIMPIN dari PERKASA dan JATI sebagai ANCAMAN kepada UMNO.. Jika DS Najib dan TS Muhyiddin melihat sedemikian, maka pada PRU-13 nanti nescaya UMNO/BN akan hanya tinggal BENDERA.. Sia-sia sahajalah perJUANGan UMNO meMERDEKAkan NEGARA selama ini jika UMNO menerima NASIB sama seperti PARTI Kongres di India, PARTI Golkar di Indonesia atau LDP di Jepun.. Sudah tiba masanya DS Najib dan TS Muhyiddin menyediakan PASUKAN yang MANTAP untuk berHADAPAn secara 'FACE to FACE' dengan MUSUH mereka.. TUNGGU apa lagi?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

salam, semalam rabu 13hb jun ada wawancara tv3 jam 11 mlm. ada maklumat yg cukup baik oleh yb zul. kalau ada youtube tolong siarkan ye.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS