DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, November 10, 2011

Apabila diKAITkan dengan FULUS, jawatan apa pun dalam UMNO akan kena BADI sumpahan!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tentu anda masih INGAT bagaimana mantan Ketua Wanita UMNO TS Rafidah Aziz TERUK diKERJAkan semasa PerHIMPUNan Agong UMNO (PAU) tahun 2005 berhubung isu AP.. Yang menambah keDAHSYATan serangan tersebut jugak adalah mantan PM Tun Dr. Mahathir yang masa itu sudah memperLIHATkan sikap tidak seHALUan dengan PM ke-5.. Nampaknya, penjawat JAWATAN Ketua Wanita UMNO memang tidak lari dari 'BADI sumpahan' JAWATAN tersebut.. Kali ini, GILIRan DS Shahrizat pulak menanggung 'BADI sumpahan' yang SAMA berhubung projek ternakan LEMBU National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC).. Adakah Kak Ijat jugak akan diHENTAM oleh perWAKILan masa PAU nanti? Sama-samalah kita TUNGGU.. Jeng! Jeng! Jeng!

Apa yang kita FAHAM, punca SERANGAN terhadap Kak Ijat kerana pengLIBATan ahli keluarganya dalam NFC ini.. Secara keBETULan pulak NFC ini telah diTEGUR oleh Ketua Audit NEGARA dan ini telah diJADIkan MODAL POLITIK oleh puak-puak PR.. ->KLIK<-

SERANGAN ini berTAMBAH dahsyat lagi dengan penDEDAHan terbaru KONONnya NFC telah memBUAT pindahan WANG di Bank CIMB cawangan Taman Tun Dr. Ismail kepada Bandaraya Development Bhd. untuk pemBELIan sebuah kondominium One Menerung di Bangsar.. ->KLIK<-

Beberapa pemimpin UMNO seperti Ketua Pemuda UMNO cuba meNEUTRALkan keadaan dengan berHUJAH untuk memBELA Kak Ijat berhubung ISU NFC ini..->KLIK<- dan ->KLIK<-

Cuma kita terTANYA mampukah orang sepertinya yang dikeTAHUi UMUM sebagai INDIVIDU yang diKAITkan dengan POLITIK WANG dapat membela rakan-rakan dalam UMNO dengan berKESAN? Entahlah.. Dalam UMNO nih semuanya boleh jadik.. Jadik TIKUS yang cuba memBAIKI labu pun tak mengapa! HE!HE!HE!

Yang NYATAnya, pihak PR memang BIJAK meMANIPULASIkan keadaan.. ISU NFC ini diMAINkan sebaik mungkin untuk menutup ISU keGAGALan PR yang memBENTUK kerajaan di beberapa NEGERI dalam ISU seperti keGAGALan penSWASTAan bekalan air BERSIH di Kelantan ->KLIK<-

Malah TEGURan dalam Laporan AUDIT NEGARA terhadap Kerajaan Selangor dan Kelantan jugak berjaya diSEMBUNYIkan oleh puak-puak PR dengan meMAINkan ISU NFC terhadap Kak Ijat ini.. ->KLIK<-

Apa pun, diFAHAMkan Kak Ijat telah mengambil TINDAKkan undang-undang terhadap pihak yang menuduhnya dalam ISU NFC ini.. Sama-samalah kita TUNGGU episod seterusnya.. Dekat-dekat nak PRU nih, UMNO patut tengok samalah GELAGAT puak-puak KORPORAT yang KEPARAT dalam UMNO nih.. Karang ada je yang buat TAIK!

Mungkin UMNO patut sedar bahawa bukan SEMUA golongan KORPORAT dalam UMNO nih benar-benar SETIA dan patuh kepada OBJEKTIF perJUANGan parti ini.. Golongan KORPORAT yang membantu UMNO demi agama, bangsa dan NEGARA semasa zaman 4 PM terDAHULU kini telah diGANTIkan pulak oleh puak-puak berOTAK LIBERAL yang di bawa masuk ramai-ramai semasa zaman PM ke-5.. Golongan berOTAK LIBERAL inilah yang menjadi 'Tuan PENASIHAT Level 4 BOYS' kepada kePIMPINan PM ke-5 hingga banyak memBUAT keputusan yang meRUGIkan NEGARA! Apabila DS Najib mengambil alih, dia jugak masih 'MENAMBAT' mereka ini dalam penTADBIRannya..

Hari ini mereka berkeliaran dari satu GLC ke satu GLC yang diKAITkan dengan UMNO.. Apakah keBAIKkan yang dibawa oleh mereka ini dalam setiap GLC, tak siapa pun TAHU.. Yang NYATAnya, kerana mereka 'SHARING' pemikiran OTAK LIBERAL dengan DS Najib, mudahlah masuk mana-mana GLC.. ->KLIK<-

Apa pun, mereka bukanlah seperti arwah TS Yahaya Ahmad atau TS Hassan Merican yang meLETAKkan kePENTINGan NEGARA lebih UTAMA.. Kita SETUJU dengan pandangan juruBLOG Syed Akbar Ali berhubung 'MUSLIHAT' puak-puak KORPORAT yang KEPARAT seperti 'Level 4 BOYS' ini dalam UMNO.. ->KLIK<-

Agaknya DS Najib patut berDOA agar pandangan HIJABnya terhadap mereka ini diperLIHATkan dengan jelas agar dapat memBENDUNG keMUSNAHan yang bakal dibawa oleh mereka sebelum ianya benar-benar berlaku seperti ZAMAN PM ke-5? Entahlah.. HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS