DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, November 15, 2011

Semoga UMNO terus 'KHAYAL' dengan FANTASI rekayasa 'BOSS' Pemuda UMNO.. HE!HE!HE!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Semakin LAMA DS Najib menyimpan dia nih, semakin besar LIABILITI untuk UMNO/BN kembali mendapat kePERCAYAan RAKYAT.. Terus-terang KATAlah, semakin dekat tarikh PRU-13, semakin terasa betapa LIABILITInya 'BOSS' Pemuda UMNO ini.. Batang TUBUHnya aje memBUAT ramai RAKYAT meLUAT dengan UMNO dan RAKYAT beranggapan UMNO memang tidak akan BERSIH daripada BUDAYA POLITIK WANG sampai bila-bila.. Inilah yang menjadi MODAL puak-puak PR dan menjadi SENJATA utama untuk terus menyemai keBENCIan RAKYAT terhadap UMNO/BN.. Tak nampak ke?

Penampilannya bukan sahaja memalitkan UMNO dengan TUDUHan POLITIK WANG, kenyataan yang diKELUARkannya jugak sering tidak berASAS atau lebih bersifat KELENTONG semata-mata.. Terbaru, kenyataannya yang mendakwa UMNO KONONnya mampu MENANG banyak kerusi Parlimen di Pulau Pinang pada PRU-13 nanti.. ->KLIK<-

Entah FAKTA mana yang diRUJUKnya, kita pun tak TAHU.. Yang NYATA, tidak ada satu KAUM pun dalam Malaysia ini yang menyukainya meLAINkan dua tiga KERAT dalam Pemuda UMNO yang mahukan 'Taburan FULUS' darinya sahaja.. Dalam keadaan sedemikian, di manakah LOGIKnya bahawa UMNO dapat tambah kerusi di Pulau Pinang pada PRU-13 nanti? Orang Pulau Pinang tengok dia pun macam tengok MUKA KM 'Khalifah KIASU'? Silap-silap kerusi PARLIMEN Pak MERTUAnya pun LESAP bila PRU-13 nanti? Orang Melayu/BUMIPUTERA Pulau Pinang memang BENCIkan DAP tapi MELUAT nak bagi undi kat UMNO selagi mereka nampak KELIBAT dia nih dalam UMNO!

Menurutnya,

"Ketika ini, kita fokus kepada pengundi muda. Kita sudah buat kajian mengenai kedudukan pengundi muda bukan sahaja di Pulau Pinang malahan negeri lain dan fokus kempen kita dalam tiga hingga enam bulan ini tertumpu kepada kumpulan ini yang memainkan peranan yang sangat penting,"

KAJIAN? KAJIAN apa yang telah diSUDAHkannya? KAJIAN 'Kepala TAIK' untuk memBOHONGi RAKYAT menerusi PUBLISITI media? PERCAYAkah kePIMPINan UMNO bahawah DS Najib dengan kenyataannya ini? Atau mereka pun MALAS nak berFIKIR?

SOKONGan pengundi MUDA hanya akan berUBAH jika LIABILITI macam dia nih diKELUARkan dari UMNO.. Adakah dia ingat RAKYAT boleh diperBODOHkan hanya dengan memaparkan AKSI 'ketuk PAKU'nya dalam progam JOM atau lain-lain PROGRAM yang pernah diSIFATkan oleh DS Najib sebagai antara PROGRAM yang 'SYOK sendiri'? Atau dia ingat RAKYAT akan menyokongnya melalui penampilan ala-ala MODELnya di majalah FESYEN atau 'LIFESTYLE'? Atau dia ingat RAKYAT akan KAGUM dengan cara dia meperLIHATkan keMEWAHan dan gaya HIDUPnya KONON-kononnya dia nih berJAYA?

Dia ingat RAKYAT tidak TAHU siapa dia? Siapa sangatlah dia tanpa diBERIkan 'LESEN' oleh Pak MERTUAnya dahulu sebagai MENANTU dan Naib Ketua Pemuda UMNO yang MENANG apabila calon-calon LAIN menarik diri? Siapakah dia jika tak ada 'SOMEBODY' berikan PINJAMan untuk beli saham ECM Libra sebanyak berjuta-juta RM tanpa sebarang cagaran atau pun JAMINAN? Adakah kePIMPINan UMNO ingat RAKYAT bodoh untuk tidak berFIKIR bagaiman calon Ketua Pemuda UMNO yang mendapat penCALONan paling SEDIKIT di peringkat CAWANGAN dan BAHAGIAN tiba-tiba MENANG di PWTC?

Hanya kerana seorang INDIVIDU macam dia nih UMNO sanggup memperBODOHkan RAKYAT.. Namun, sedarkah UMNO bahawa RAKYAT hari ini telah mengubah 100% PERSEPSI mereka terhadap UMNO apabila melihat bagaimana dia nih berMAHARAJALELA dalam UMNO? RAKYAT menganggap UMNO mengabaikan kepentingan RAKYAT demi INDIVIDU macam dia nih yang tidak LAHIR di Malaysia, tidak memBESAR di Malaysia tetapi PERASAN pulak KONONnya dia macam 'DEWA Kayangan' yang diTURUNkan khusus untuk Malaysia? Berhentilah buat kerja BODOH wahai kePIMPINan UMNO oii... Bukak MATA dan LIHAT sendiri apa yang RAKYAT mahukan daripada kePIMPINan UMNO itu!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS