DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, November 16, 2011

Kenapa Projek MEGA DAP La'anatullah ini semua PAKAT dok SENYAP pulak?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya masih BARU lagi dalam INGATan RAKYAT tentang BANTAHan UMUM berKENAan PROJEK Menara Warisan MERDEKA berhampiran Stadium Merdeka.. Jangan pulak kita LUPA bagaimana pihak Kerajaan PUSAT beralah dengan 'Kaum PENYOKONG tegar DAP La'anatullah' yang mahukan laluan bawah tanah MRT dialihkan daripada tempat mereka berNIAGA di Jalan Sultan dan Jalan Petaling.. Secara SINISnya, asalkan sesuatu PROJEK itu tidak akan mengHAKIS hartanah kaum yang diMAKSUDkan, nescaya DAP La'anatullah akan berDIAM diri.. Inilah sifat kaum yang diMAKSUDkan dan menyamai sifat ZIONIS ini..

Dengan KATA lain, jika 'Kaum PENYOKONG tegar DAP La'anatullah' mempunyai PEGANGAN minoriti atau 'minimum SHARE' dalam sesuatu PROJEK pemBANGUNan, mereka akan menyuarakan BANTAHan menerusi DAP La'anatullah seterusnya menJADIkannya sebagai isu POLITIK.. Jika 'Kaum PENYOKONG tegar DAP La'anatullah' ini dapat 'SHARE' dalam sesuatu PROJEK pulak, mereka akan pastikan hartanah di sekitar kawasan PROJEK itu menjadi milik kaum mereka.. Mereka akan menCUBA bermacam cara untuk mengHALAU penghuni ASAL di kawasan berHAMPIRan tapak PROJEK samada mengGUNAkan khidmat perUNDANGan mahu pun menSPEKULASIkan harga hartanahnya..

Kali ini kita ambil Pulau Pinang sebagai contoh terbaik.. Anda maklum harga hartanah di Pulau Pinang tidak masuk AKAL dan cuma mampu diMILIKki oleh 'Kaum PENYOKONG tegar DAP La'anatullah' di sana.. Malah, untuk meWAJARkan pemBINAan hartanah sebegini, mereka sanggup mengHALAU penduduk kampung TRADISI seperti di Pokok Assam, Kampung Buah Pala dan Tanjung Tokong.. Untuk tambah menyeronokkan agenda sebegini yang boleh jugak diKATAkan sebagai 'ETHNIC Cleansing', mereka tidak akan membina penempatan dengan NILAI yang mampu diMILIKki oleh kaum-kaum yang diHALAU ini.. ->KLIK<-

Hanya orang BUTA sahaja tidak nampak agenda 'ETHNIC Cleansing' ala-ala ZONIS di Palestin dalam tindakkan sebegini.. Adakah kita mahu menjadi seperti itu?

Kali ini DAP La'anatullah mengUMUMkan pulak KONONnya nak bina TEROWONG bawah tanah selain pemBINAan Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang diBINA.. ->KLIK<-

Anda PERASAN tak 'Kaum PENYOKONG tegar DAP La'anatullah' yang jugak meRUPAkan 'Kaum peMAKAN BABI tegar' langsung tidak berDECIT pun berhubung dengan PROJEK MEGA ini seperti mana mereka buat BISING terhadap PROJEK Menara Warisan MERDEKA dan MRT? Di manakah suara-suara mereka sebelum ini yang mengatakan banyak PROJEK Kerajaan PUSAT memBAZIR? Apakah apabila PROJEK ini di bawah kerajaan DAP La'anatullah yang diSOKONG berMATI-matian oleh 'Kaum peMAKAN BABI tegar' ini, mereka pakat menDIAMkan diri dan langsung berDIAM diri untuk meLEMPARkan tuduhan memBAZIR dan sebagainya? Apakah LOGIKnya kePERLUan untuk membina TEROWONG bawah laut sedangkan Jambatan Kedua masih lagi di dalam pemBINAan?

Kalau mengambil contoh pembinaan TEROWONG bawah laut di Jepun dan Perancis-UK, ianya memang memerlukan keLUASan tanah yang LUAS.. Pintu masuk dan pintu keluar TEROWONG bukannya di kawasan garisan PANTAI sebaliknya berkilometer jauhnya ke atas darat.. Pada FIKIRan anda, hartanah SIAPAkah yang akan di'KORBAN'kan untuk menJAYAkan pemBINAan PROJEK MEGA DAP La'anatullah ini? Adakah DAP La'anatullah akan meminta 'Kaum peMAKAN BABI tegar' mengorbankan hartanah mereka untuk memBERIkan laluan kepada PROJEK MEGA ini? Jika bukan hartanah milik 'Kaum peMAKAN BABI tegar' itu, adakah mereka akan sekali lagi meLAKUkan 'ETHNIC Cleansing' terhadap hartanah kaum lain dengan ALASAN untuk menJAYAkan PROJEK MEGA yang KARUT ini?

Yang MALANGnya ialah apabila para pemimpin POLITIK yang bukan daripada 'Kaum peMAKAN BABI tegar' ini hanya berDIAM diri melihat kaum mereka menjadi mangsa 'ETHNIC Cleansing' oleh DAP La'anatullah ini.. Kalau di Palestin, ZIONIS menDIRIkan tembok-tembok pemisah untuk memecahkan kawasan tanah RAKYAT Palestin bagi menDIRIkan penempatan HARAM.. Di Pulau Pinang pulak kita menyaksikan kaum-kaum bukan 'Kaum peMAKAN BABI tegar' diHALAU walaupun bergenerasi mereka TINGGAL di sesuatu kawasan KONONnya demi menJAYAkan PROJEK MEGA DAP La'anatullah ini.. Adakah kaum-kaum ini akan menDAPAT sedikit IHSAN dari mana-mana PIHAK selain wang IHSAN hasil JUDI RM100?

Parti POLITIK seperti UMNO yang sepatutnya meWAKILi suara kaum-kaum yang diTINDAS ini pun lebih suka berKHAYAL seperti 'BOSS' Pemuda UMNO yang PERASAN UMNO akan MENANG selesa di Pulau Pinang.. ->KLIK<-

PeREBUTan hartanah akan menyebabkan berlakunya 'ETHNIC Cleansing' seperti yang kita NYATAkan.. Yang berTANAH tentunya akan menindas mereka yang meREMPAT.. Apakah ini satu lagi keBANGGAan kita selepas menyaksikan Singapura terGADAI?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS