DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, November 08, 2011

Berapa kali kamu ke Tanah SUCI dan berapa kali pulak kamu ke BANGKOK untuk 'MANDREM' bersama DATUK T? HE!HE!HE!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau kita berIBADAT tak kiralah SOLAT ke, ZAKAT ke PUASA ke atau HAJI, ianya adalah hak MILIK Allah SWT untuk menentukan berapa banyak PAHALA atau setakat mana IBADAT kita itu diTERIMA olehNYA.. Walau siapa pun pelaku IBADAT itu tak KIRAlah samada mangsa 'JUBOR', peSALAH POLITIK WANG, pemimpin berOTAK LIBERAL atau pun individu yang menjadi penZINA dan 'penJUBOR'.. Kita yang DOK perTIKAIkan IBADAT orang nih sejak bila pulak diLANTIK sebagai wakil Tuhan atas muka BUMI nih? Mungkin bagi yang berFAHAMan PLURALISME, itu perkara BIASA?

"Tidak ada ertinya menunaikan haji di Mekah jika terus menerus mengamal kezaliman dan penindasan kepada rakyat, kata Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Tidak semestinya pergi haji, terhapus semua dosa. Sebab itu, dalam Islam kena ikhlas, ada konsep haji mabrur. Jangan zalimi rakyat. Tangkap orang, fitnah orang, ukur kemaluan orang. Ini tidak. Pergi, balik haji – sama saja. Sebelum pergi haji, rasuah. Balik haji pun rasuah." ->KLIK<-

Ewah! Ewah! NAK berLAGAK alimlah pulak dia? Amal IBADAT kamu tu sendiri YAKIN ke diTERIMA Allah SWT? Atau cukup sekadar dapat pengAMPUNan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan diIKTIRAF 'Manusia ANUGERAH Tuhan' dek BINInya sendiri? Agaknya sebab itulah semasa CERAMAH tuh dia MARAH dan UNGKIT perihal orang UKUR batang KOTEnya dulu semasa PROSIDING kes 'menJUBORnya? KAH!KAH!KAH!

Kenapalah berSUNGGUH sangat puak-puak penJILAT JUBOR dalam PKR memperTIKAIkan IBADAT seseorang? Dah nampak macam puak JAHILIYYAH pulak dah? Orang yang memperTIKAIkan IBADAT tuh jauh lebih BAIK daripada orang yang diperTIKAIkannya ke? Dah LUPA ke dia sendiri GAGAL meNAFIkan keWUJUDan DNAnya dalam JUBOR bekas pembantu PERIBADInya sendiri? Dah LUPA ke dia sendiri TIDAK mahu meNAFIkan TUDUHan DIRInya adalah 'LELAKI Y' dalam RAKAMan video SEKS dengan amoi Cina? Dok sibuk dengan RASUAH orang, dia sendiri dapat DUIT dari mana? Dia sendiri kerja apa? Ketua UMUM PKR tuh elaun BESAR mana? Jadik, selidikikan sumber penDAPATan sendiri samada HALAL ke tidak duit ZIONIS Neo-CON tuh sebelum dok kata itu ini sebagai RASUAH.. HE!HE!HE!

IBADAT Haji bukanlah IBADAT untuk mengHAPUSkan DOSA.. Itu adalah Rukun ISLAM yang kot mana sekali pun WAJIB dilakukan.. Nak HAPUSkan DOSA kenalah TAUBAT atau mintak MAAF dengan orang yang kita buat SALAH.. Dah semakin menjadik 'TREND' pulak sesama umat ISLAM yang berbeza FAHAMan POLITIK di NEGARA ini untuk memperTIKAIkan IBADAT orang yang tidak seFAHAMan POLITIK.. Ini kerana mereka berIBADAT bukan dengan keIKHLASan sebaliknya kerana ingin mencari PUBLISITI POLITIK atau kerana 'RIYA'.. Sebab itulah Penasihat PKR dalam dok memperTIKAIkan IBADAT Haji orang lain, TAK malu pulak menDABIK dada KONONnya dia dah dua kali buat HAJI masa CERAMAH.. Betul ke TIDAK kita serahkan kepada anda untuk meNILAInya.. Kalau dia BOHONG pun bukanlah PELIK!

Sebab itu ada yang dah pergi LAKUkan IBADAT Haji berkali-kali tetapi SIFAT dan PERANGAInya tidak berUBAH.. Malah, ada yang jadik lebih JAHAT.. Di Tanah SUCI, apa yang terlintas dalam HATI kita samada BAIK atau BURUK, Allah SWT pasti Maha MenDENGAR.. Sebab itulah kalau Penasihat PKR ini menDAKWA KONONnya dia dah dua kali buat IBADAT Haji, patut diTANYA balik berapa KERAP dia ke Tanah SUCI berbanding dia ke BANGKOK bersama 'DATUK T' atau ke London, US dan Indonesia untuk 'CUCI MATA' bersama ZIONIS Neo-CON? Rasanya tentu TIDAK seKERAP dia ke Tanah SUCI kan? Jadik, jelaslah di sini bahawa IBADAT Haji bukan untuk mengAMPUNkan DOSA seseorang.. Apa pun, kenyataan ini bukanlah berMAKSUD agar umat ISLAM pakat ramai-ramai pergi JUMPA Pok Nik pulak untuk HAPUSkan DOSA!

Kalau nak KIRAlah, pemimpin yang diKATAkan ZALIM seperti arwah Saddam Hussein, arwah Muammar Ghadaffi, Hosni Mubarak dan RAMAI lagi pemimpin ISLAM pun pernah ke Tanah SUCI meLAKUkan IBADAT Haji.. Namun, mereka tetap dianggap ZALIM, KEJAM dan sebagainya menurut TAFSIRan POLITIK RAKYAT masing-masing.. Apa pun, sekurang-kurangnya mereka telah menunaikan Rukun ISLAM ke-5.. Begitu jugak Pok Nik yang meRAMPAS tanah RAKYAT menerusi 'Ladang RAKYAT' dan GAGAL memBERIkan khidmat kepada RAKYAT Kelantan.. Itu pun entah berapa kali dah pergi HAJI dan UMRAH? Dok macam tu jugak? Siap boleh 'SUCI'kan ADUN Bukit Lanjan yang bersekeDUDUKan dengan orang ISLAM pulak tuh? 'FATHER' agama dia pun tak LALU nak SUCIkan dia, Pok Nik pulak lebih 'ADVANCE'? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

setuju dengan artikel ni........

Daripada kak siti

Anonymous said...

Assalamualaikum.

Saya bukan lah peminat tegar politik Malaysia. Saya mengundi kerana dalam Islam, kita diwajibkan mengundi pemimpin. Siapa yg kita pilih, tawakkal lah pada Allah supaya pilihan kita benar.

Namun, yang pasti Islam tidak pernah mengajar cari salah orang lain. Kalau pemimpin-pemimpin yang anda nyatakan ini mencari salah orang, apa beza nya anda dengan mereka? Post artikel ini umpama mencari salah mereka. Fikir-fikirkan lah.

Jika benar mereka bersalah, berdoa lah kepada Allah supaya mereka bertaubat. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa, Maha Besar lagi Maha Mengetahui. :)

Daripada adik Siti.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS