DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, November 09, 2011

When the HEROINs show that they also CONFUSED with the SEKSUALITI Merdeka's agenda..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Wah.. MARAH betul Pengerusi BERSIH apabila pihak POLIS mengambil kenyataannya berhubung pengLIBATannya dalam acara SEKSUALITI Merdeka semalam.. Berapi-api lagi keMARAHannya diLUAHkan kepada pihak MEDIA KONONnya telah memBERIkan GAMBARan yang SALAH berhubung acara tersebut.. Malah, dia mengUGUT mahu mengHERET pihak MEDIA ke MAHKAMAH kerana memutar-belitkan ISU ini..->KLIK<-

Apa pun dia BERHAK untuk mengambil TINDAKkan undang-undang sekiranya dia meRASAkan diANIAYA.. Sudah tentu dia akan meLAKUkannya pasal REPUTASInya sebagai Pengerusi BERSIH dan mantan Presiden BAR COUNCIL sudah terCEMAR..

Cumanya, kita PERHATIkan kenyataan mereka ini jugak terlampau MERAPU berhubung pengLIBATan mereka dalam acara SEKSUALITI Merdeka ini.. Apa yang mahu diRAIkan dan apa sebenarnya yang mahu diSAMBUT? Adakah mereka sendiri mengatakan orang tidak faham OBJEKTIF pengANJURannya sedangkan mereka sendiri yang tidak berapa FAHAM? Kenyataan MERAPU seperti berikut tidak akan memBANTU menegakkan BENANG yang BASAH atau RAMBUT yang berKELEMUMUR..

"I hope Australia is watching. They plan to send refugees here, a country which cannot protect its minority groups,"

PERTAMAnya, ini adalah URUSAN dalaman sebuah NEGARA berDAULAT.. Samada NEGARA Kanggaru itu 'CONCERN' atau TIDAK, kita PEDULI apa? Sejak bila pulak kerajaan Malaysia mengIKTIRAF pengAMAL SEKS sejenis sebagai golongan MINORITI yang perlu diperTAHANkan hak-hak mereka? BODOH ke apa? HE!HE!HE!

Kenyataan berikut jugak sangat DANGKAL daripada seseorang yang meRUPAkan anak kepada mantan PM yang amat diHORMATi dan diSEGANi di DUNIA ini..

"I am angry and was sickened to read how they labelled the movement's activities as a free sex festival. I am a supporter of the group and had launched their programme two years ago without problems. The programme is to educate those who come under the scope of the movement of their rights and all this does not go against the law or religion"

Memang BENAR senikata nasyid Raihan, - "Iman tak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa".. Entahlah apa punya pemikiranlah anak mantan PM kita ini..

Kenapa kita KATAkan DANGKAL? Seperti yang kita KATAkan tadi, pengAMAL SEKS sejenis tidak diIKTIRAF sebagai golongan MINORITI di NEGARA ini atas faktor-faktor keAGAMAan.. Bukan sahaja agama ISLAM, semua agama yang ada dalam NEGARA ini menolak golongan sebegini! Lebih BAIK tanyakan sendiri kepada AYAHANDAnya, Tun Dr. Mahathir tentang bagaimana beliau pernah mengeluarkan kenyataan untuk mengHALAU golongan ini daripada NEGARA ini.. OTAK dah terlebih LIBERAL kot sampai memBELAKANGkan kenyataan daripada AYAHANDAnya sendiri? Kalau dulu Tun selalu MENANGIS mengenangkan NASIB bangsanya masa perHIMPUNan UMNO, kali ini Tun patut MENANGIS tengok perangai ANAKnya sebegini di USIA senjanya..

Sudah tentu semua maklum bahawa acara SEKSUALITI Merdeka bukannya 'Pesta SEKS'! Kalau TIDAK, percayalah ianya akan menjadi acara 'BLOODY' akibat BANTAHan seluruh NEGARA.. Namun, objektfi SEKSUALITI Merdeka jugak tidak TELUS dan jelas berbentuk PROVOKATIF.. Adakah Pengerusi BERSIH dan anak perempuan Tun ini baca sendiri kenyataan berikut yang ada dalam laman seSAWANG kumpulan ini pada 'COLUMN' sebelah KANAN? Jangan SALAHkan orang jika diri sendiri tidak FAHAM! Pasal orang berOTAK LIBERAL nih bukannya pakai OTAK pun!

"We believe that everyone in Malaysia deserves to be free from discrimination, harassment and violence for their sexual orientations and their gender identities. We believe it is our right to be responsible for our own body. We believe everyone is entitled to the freedom to love and the freedom to be, whether gay, lesbian, bisexual, transgender, intersexed, straight, asexual, pansexual, or simply fabulous." ->KLIK<-

Apakah yang diMAKSUDkan dengan perkataan 'Freedom To LOVE whether gay lesbian etc..'' itu? Adakah ini pun MEDIA yang SALAH tulis atau saja GATAL Tangan?

Kita tak NAFIkan dari segi SAINTIFIK tentang fakta ada orang yang HORMON jantinanya tidak STABIL.. Memang ada kita LIHAT seorang LELAKI yang LEMBUT ala-ala 'BEKAS adik angkat' Penasihat PKR dari Indonesia tahun 1998 dulu.. Namun, HAKIKATnya jika mereka diberikan MOTIVASI atau diBERIkan DIDIKan agama seCUKUPnya.. Lembut-lembut pun kalau KAHWIN dengan PEREMPUAN akan meLAHIRkan ZURIAT jugak! Samalah jugak dengan PEREMPUAN yang KERAS dan KASAR, kalau kena DIDIKannya akan kembali NORMAL, akan berANAK-pinak jugak..

Jadik apakah yang diMAKSUDkan dengan perkataan 'Freedom To LOVE whether gay lesbian etc..' seperti yang TERTERA dalam laman seSAWANG mereka? Adakah ianya berMAKSUD memBERIkan keBEBASan untuk mereka 'MENGAWAN sesama JANTINA' walaupun BINATANG macam lembu kat tengah PADANG tak buat pun begitu? Salahkah jika RAKYAT bangkit menyuarakan BANTAHan jika itu yang menJADI objektif atau matlamat kumpulan ini? Sekarang SIAPAkah yang NORMAL atau siapa yang tidak NORMAL secara SEKSUAL? Atau Tuhan pun dah berOTAK LIBERAL jugak?

Jadik sekarang, SIAPAkah yang tidak JELAS dengan objektif acara SEKSUALITI Merdeka? Adakah pihak MEDIA? NGO-NGO berORIENTASIkan agama atau RAKYAT secara AMnya? Kalau dah berOTAK LIBERAL, memang jelaslah faktor keAGAMAan diBAKUL sampahkan! Sebenarnya pemikiran BODOH sebegini samalah jugak dengan pengANJURan BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu.. Sistem pilihanraya sedia ada memang dah BERSIH.. Itu pasallah pihak LAWAN boleh MENANG banyak NEGERI walaupun tidak 'PERFORM' untuk RAKYAT.. Namun, muka-muka yang 'CONFUSE' ini jugaklah meLALAK ke sana sini KONONnya tak ADILlah, TIPUlah apalah.. Akhirnya kita dah lihat sendiri TAHAP pemikiran OTAK mereka dalam ISU SEKSUALITI Merdeka ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS