DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, November 02, 2011

Dok sibuk pertikaikan orang yang buat HAJI sampai lupa tuduhan ZINA terhadap PEMIMPIN sendiri!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PM DS Najib ketika ini sudah pun berada di Tanah Suci Makkah bersama ISTERInya untuk menunaikan ibadah HAJI.. Walau apa pun PERSEPSI anda terhadap dirinya, sebagai umat ISLAM kita seharusnya menDOAkan yang terbaik untuk umat ISLAM lain.. Rasulullah SAW sendiri tidak pernah menDOAkan keCELAKAan sesama umat ISLAM tambah pulak kepada individu yang nak berIBADAH kepada Allah SWT.. Kita tidak patut menCONTOHi Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang menDOAkan keBURUKkan terhadap pihak yang tidak sePENDAPAT atau berLAINan FAHAMan POLITIK..

Kita terTARIK dengan penJELASan juruBLOG Dato Rocky Bru yang menDEDAHkan TEMBELANG terbaru puak-puak PR yang cuba meMAINkan FITNAH terbaru KONONnya ada anak perempuan DS Najib berBELANJA sakan di Australia semasa mengIKUTi bapanya mengHADIRi sidang CHOGM.. ->KLIK<-

Sudah tentu PIHAK yang membuat FITNAH sedemikian tidak akan meMINTA maaf seterusnya memperBETULkan keSALAHan mereka.. Pada mereka, SENTIMEN dan PERSEPSI buruk harus diMAINkan seBAIK mungkin terhadap keluarga DS Najib walaupun sebelum ini ada pemimpin DAP La'anatullah yang MARAH hingga pergi bawa ISU cucunya yang diTUDUH meRABA 'BREAST' wanita ke sidang Parlimen?

Sebagai ahli POLITIK, sudah tentu mereka tidak MAHU keluarga mereka terHERET sama ke dalam keKOTORan POLITIK.. MeLAINkan macam seorang ahli POLITIK PKR yang 'SENGAJA' mengHERET seluruh keluarganya bukan sahaja ke dalam kancah POLITIK, malah hingga ke masalah SEKSUALnya yang tidak mengira JANTINA! Yang nih tak boleh nak KATA apalah, dah dia sendiri nak menyusahkan keluarganya hingga entah beberapa KETURUNAN! Kita berpenDIRIan walaupun ahli POLITIK itu tidak diSUKAi, tidak perlulah mana-mana ahli keluarganya diLIBATkan sama kecuali kalau ada di antara mereka yang benar-benar meLAKUkan keSALAHan atau SENGAJA cari pasal nak memperLIHATkan diri sendiri supaya diBENCI oleh orang lain..

Selain itu, satu lagi usaha pihak PR meMAINkan SENTIMEN dan PERSEPSI keBENCIan terhadap DS Najib ialah dengan memperLEKEHkan cara berPAKAIan isterinya semasa mereka hendak berlepas menunaikan HAJI.. Kita tak TAHUlah se'MURNI' mana NIAT mereka yang bersuara sedemikian, tetapi kot mana sekali pun DOSA seseorang INDIVIDU adalah antara dirinya dengan Allah SWT.. Yang kita dok mengata tak pasal-pasal pergi TAMBAHkan DOSA sendiri tu apa hal? Dah DUNGU sangat ke? Kalau dok sibuk sangat dengan AURAT orang, kenapa AURAT seorang pemimpin KANAN PKR yang dok 'berGOMOL' dengan amoi Cina dalam sebuah RAKAMan video diDIAMkan pulak? Yang ni tak nak tegur ke? HE!HE!HE!

TerINGAT kita semasa Tun Dr. Mahathir pergi ke Makkah untuk menunaikan HAJI.. Semasa itu, Penasihat PKR baru beberapa bulan diPECAT dari UMNO dan jugak kerajaan serta sedang diBICARAkan.. Masa tuh penyokong dia dan Lebai-Lebai PAS yang DUNGU bukan main lagi dok mengata KONONnya Tun Dr. Mahathir dah jadik GILA bila lihat Kaabah KONONnya disebabkan memFITNAHkan Penasihat PKR berhubung kes 'menJUBOR' yang pertama dulu.. Malangnya, Allah SWT jauh lebih berKUASA daripada mulut-mulut Lebai-Lebai PAS yang DURJANA ini.. Tun Mahathir bukan sahaja sihat walafiat, beliau jugak dapat masuk ke ruang dalam Kaabah dan berDOA agar diTUNJUKkan keBENARan kes tersebut terhadap RAKYAT Malaysia..

Hari ini keBENARan yang diMAKSUDkan sudah pun diTUNJUKkan dan Lebai-Lebai PAS pulak berSIKAP macam Arab JAHILIYYAH, berMATI-matian cuba meNAFIkan apa yang Allah SWT perLIHATkan.. IRONInya, Pok Nik yang pergi menunaikan HAJI ke Makkah beberapa tahun kemudian terpaksa meLAKUkannya dengan berKERUSI roda.. Apakah Pok Nik yang sering diLIHAT macam DEWATA RAYA langit ke-7 oleh Lebai-Lebai PAS seakan di'REJECT' semasa dia hendak menunaikan ibadah HAJI? Kita SERAHkan kepada anda sendiri untuk meNILAIkannya.. Pada kita, di Tanah Suci Makkah ini manusia yang diAGONGkan KONONnya 'Anugerah Tuhan' atau sebagainya terpaksa AKUR bahawa mereka HAMBA yang paling HINA di sisiNYA..

Adalah BODOH kita sebagai umat ISLAM terikut-ikut dengan perMAINan POLITIK oleh ahli-ahli POLITIK bukan ISLAM dalam PKR dan DAP La'anatullah yang mengHINA dan meMAINkan SENTIMEN seperti yang diNYATAkan apabila pemimpin beragama ISLAM yang tidak diSUKAi mereka sedang menunaikan ibadah HAJI ketika ini.. Kenapa kita mesti terIKUT-IKUT dengan si KAFIR ini sedangkan adalah jelas kot mana sekali pun mereka tetap mengANGGAP agama ISLAM sebagai CANDU dan seboleh-bolehnya mahu umat ISLAM sendiri mengHINA sesama sendiri? Atau kita sendiri secara tidak langsung mengAKUi bahawa perlakuan mereka yang mengHINA musuh POLITIK beragama ISLAM yang menunaikan HAJI ketika ini adalah MULIA?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS