DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, November 18, 2011

'Standard PROCEDURE' yang biasa diLAKUkan jika anda diTUDUH berZINA dalam video SEKS..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Katalah anda diTUDUH berZINA dengan amoi Cina di sebuah apartment di Ampang menerusi sebuah RAKAMan video SEKS.. Apakah yang anda akan LAKUkan untuk meNAFIkan anda tidak meLAKUkan seperti apa yang diTUDUH? Jika seseorang itu WARAS, sudah tentu dia akan meLAKUkan perkara di bawah ini untuk meNAFIkan dia berZINA.. Hanya orang GILA sahaja TIDAK melakukan 'Standard PROCEDURE' di bawah jika dia benar-benar mahu meNAFIkan dirinya berZINA..

1) Sudah tentu dia akan mengambil TINDAKkan MAHKAMAH terhadap pihak yang menuduhnya..

2) Sudah tentu dia tidak akan ragu-ragu untuk berSUMPAH secara ISLAM bagi meNAFIkan dia berZINA..

3) Sudah tentu dia akan menunjukkan bahan BUKTI seperti jam tangan Omega bagi meNAFIkan DAKWAan KONONnya bahan BUKTI tersebut diJUMPAi di tempat dia berZINA..

4) Sudah tentu dia akan memBERIkan kerjasama apabila diminta DNA sebagai bahan BUKTI utama untuk meNAFIkan dia meLAKUkan perkara sedemikian..

5) Sudah tentu dia akan memBUKTIkan RAKAMan tersebut PALSU atau tidah SAHIH dengan mengemukakan pakar-pakar RAKAMan VISUALnya sendiri..

Bagi kita khususnya umat ISLAM, sudah tentu kita tidak mahu diKAITkan dengan TUDUHan ZINA kerana ianya berTENTANGan dengan ajaran ISLAM.. Malah, jika seseorang ISLAM itu didapati berZINA, selain menerima HUKUMan yang KERAS, seluruh ahli keluarganya akan menanggung MALU entah berapa KETURUNAN akibat perBUATan pelaku ZINA tersebut.. Untuk mengelakkan perkara sebeginilah biasanya orang yang diTUDUH berZINA akan berUSAHA melakukan perkara-perkara yang diNYATAkan di atas bagi meNAFIkan dirinya berZINA untuk BERSIHkan namanya..

Dalam KES seorang pemimpin KANAN PKR yang diTUDUH berZINA dengan amoi Cina melalui penDEDAHan RAKAMan video SEKS oleh 'DATUK T', Setakat ini tidak ada satu pun LANGKAH yang diNYATAkan di atas diambil bagi meNAFIkan TUDUHan tersebut.. Apa yang diLAKUkannya hanya lah 'MENYALAK' sana-sini menyalahkan orang lain yang langsung tak ada KAITAN pun seperti POLIS atau mana-mana pemimpin UMNO/BN dengan penDEDAHan video SEKS tersebut? ->KLIK<-

Apa SUSAH sangat untuk dia meNAFIkan TUDUHan sedemikian sedangkan sebelum ini dia berjaya menDAPATkan 10 peguam terkemuka di Malaysia untuk memBELAnya dalam KES 'menJUBOR'nya yang pertama pada tahun 1998 dahulu? Jadik, sepatutnya untuk meLAKUkan salah satu atau keSEMUA perkara di atas bagi meNAFIkan dirinya berZINA tidak sesukar mana pun? MeLAINkan kalau memang dia buat betul-betul..

Nak tambah LUCU lagi jalan CERITAnya, pemimpin KANAN PKR itu berkatalah pulak,

"Nak aibkan saya sekali lagi...kita akan tentang keras dan lawan mereka dalam pilihan raya...mereka sudah gentar hadapi kita dalam pilihan raya...ini cara kotor jahat UMNO.."

Eh? Kalau tak nak diAIBkan, lakukanlah mana-mana satu daripada 5 'Standard PROCEDURE' yang dinyatakan di atas? Sebaliknya, apa yang diLAKUkannya ialah berselindung di belakang 'FOOL-La-MAK' (bukan ULAMA) macam Pok Nik 'ALAIHISSALAM' untuk meminta orang TUA tuh mengeluarkan segala macam FATWA bagi meNAFIkan keSAHIHan RAKAMan video SEKS tersebut.. KONONnya RAKAMan video sedemikian tak boleh jadik SAKSI? Agaknya orang TUA tuh nak tengok AKSI secara 'LIVE' kot depan MATA sampai terJOJOL bijik MATAnya baru dia nak percaya?

Dalam pada itu, kita SARANkan agar pihak POLIS jugak mengambil TINDAKkan perUNDANGan terhadap peguam Pemimpin KANAN PKR ini kerana kenyataan seperti berikut.. Nak HARAPkan BAR Council, diorang lebih sibuk dengan USAHA untuk mengHALALkan agenda SEKS sejenis menerusi Seksualiti MERDEKA kot?

"Polis telah diperalatkan oleh UMNO/Barisan Nasional (BN) dalam satu percubaan untuk menghalang tugas Anwar sebagai Ketua Pembangkang dan pemimpin Pakatan Rakyat. Laporan polis dibuat sebagai pengadu telah bertukar jadi semacam dia (Anwar) pula jadi pesalah, ini menunjukkan bahawa ada campurtangan politik. Sekarang tuduhan polis yang buat dan kita menolak sama sekali tuduhan itu."

Chait!! Poodaahh!! KELING nih ingat dia boleh BODOHkan orang semata-mata kerana dia PEGUAM gamaknya? Dah Pemimpin KANAN PKR tuh sendiri yang mengadu kat POLIS bagi meNAFIkan KONONnya dia bukan 'LELAKI Y' yang beROMEN dengan amoi Cina dalam RAKAMan video SEKS tersebut.. Takkanlah POLIS boleh NAFIkan BUTA-BUTA tanpa mengenal pasti siapa 'LELAKI Y' dalam video SEKS tuh? Nak kenal pasti, dah TENTUlah kena ada PAKAR VISUAL untuk mengKAJI video SEKS tuh.. Kalau PAKAR VISUAL sendiri kata RAKAMan video SEKS itu SAHIH, nak kata apa lagi?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS