DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, November 29, 2011

The APARTHEID regime of DAP should provide seperate TOILETs for those that SKIN colour is same as Perak MB..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita terSENYUM dengan keBODOHan DAP La'anatullah memaparkan sikap BODOH lagi RASIS mereka apabila mengGELARkan MB Perak dengan GELARan 'Zambry HITAM Metalik'.. Hitam-hitam pun KALER Metalik tuh.. MAHAL apa? ->KLIK<-

Kita tidak HAIRAN dengan PERANGAI DAP La'anatullah kerana seperti ZIONIS, mereka memang 'FATHER of all RACIST in this COUNTRY'.. LUPAkah kita sebelum ini bagaimana DAP La'anatullah di Pulau Pinang mengHINA seorang tokey kedai makan India MUSLIM dengan kata-kata "Pergi BALIK India"? Itu belum lagi sikap campur tangan DAP La'anatullah ini dalam bab menyentuh agama ISLAM di NEGARA ini..

Apa pun, MB Perak tidak akan terjejas dengan GELARan sedemikian.. Malah, DAP menunjukkan bahawa mereka berFIKIRan sama seperti rejim APARTHEID di Afrika Selatan suatu ketika dahulu apabila mempertikaikan WARNA kulit orang.. Yang meLUCUkan tuh, adakah ahli-ahli DAP La'anatullah seperti Sivakumar, Manoharan, Gobind Singh, P. Ramasamy dan Kulasegaran berKULIT lebih putih berKILAT ala-ala model IKLAN 'Fair & LOVELY'? Adakah SEKUTU kepada DAP La'anatullah seperti R.Sivarasa, Xavier Jayakumar, Manikavasagam, N.Surendran dan jugak Ambiga berKULIT putih MELEPAK, bukan ala-ala 'BONTOT' kuali? (Ops! 'BONTOT' SENSITIF!)..

Mungkin DAP La'anatullah patut WUJUDkan TANDAS ikut WARNA kulit di Pulau Pinang dan Selangor ala-ala rejim APARTHEID di Afrika Selatan dahulu? Kita pun terINGIN ahli-ahli DAP La'anatullah yang SPESIS 'MAN in BLACK' seperti di atas nak masuk TANDAS ikut WARNA kulit mereka atau ikut WARNA kulit MAJORITI ahli DAP La'anatullah? PELIKnya, apabila Melayu memperTAHANkan HAK Melayu diTUDUH sebagai RASIS tetapi apabila DAP La'anatullah yang tiba-tiba mengGELAR orang lain sedemikian rupa tidak dipulak dianggap RASIS apatah lagi dianggap bersikap ala-ala rejim APARTHEID? Mungkin kerana MB Perak tak makan BABI, tak basuh BERAK dengan TISU dan berBAHASA Kebangsaan dengan BAIK tidak seperti mereka?

Kita tahu SEJARAH rejim APARTHEID muncul di Afrika Selatan kerana 'PENDATANG' yang WARNA kulitnya PUTIH telah menJAJAH dan berSIKAP sebagai 'TUAN' kepada kaum PRIBUMI asal di sana.. Sehingga akhir dekad 80-an, BARUlah rejim APARTHEID ini diTUMBANGkan secara AMAN dan kaum yang WARNA kulitnya tidak PUTIH dapat berKUASA dan memerintah atas suara MAJORITI.. 20 tahun dulu, Nelson Mandela pejuang pemBEBASan APARTHEID pernah datang ke Malaysia dan seluruh RAKYAT Malaysia menyokong perJUANGan beliau.. Hari ini kita lihat apa yang diTENTANG oleh Mandela cuba diHIDUPkan pulak di NEGARA kita oleh DAP La'anatullah yang kita patut sedar mereka jugak sebenarnya 'PENDATANG', sama seperti rejim APARTHEID di sana!

Kita pun bukan terikut-ikut nak berMAIN isu RASIS tetapi sudah tentu ADUN DAP La'anatullah di DUN Perak itu jugak sepatutnya SEDAR merekalah yang sedang berMAIN 'The RACIST Card' kini.. Tidak MUSTAHIL di luar sidang DUN, berJUTA orang yang WARNA kulitnya sama dengan MB Perak 'SEDIA' untuk berMAIN sedemikian cara terhadap para YB yang sepatutnya berBAHAS dengan MATANG dan BIJAK untuk kePENTINGan RAKYAT.. Sejarah APARTHEID di Afrika Selatan dan bagaimana kePIMPINan NEGARA di bawah 4 PM terDAHULU bersama-sama menentangnya di peringkat ANTARABANGSA patut diDOKUMENTASIkan semula.. Tujuannya agar apa yang berlaku di Afrika Selatan tidak berULANG semula di NEGARA ini hanya kerana keBODOHan segelintir pemimpin POLITIK kita yang terlampau mengejar KUASA..

Mungkin RAMAI pemimpin POLITIK sekadar KETAWA dengan apa yang berlaku di dalam sidang DUN Perak ini.. Namun sidang DUN dan sidang Parlimen bukanlah PENTAS Raja Lawak untuk HIBURAN.. Apatah lagi sidang DUN bukanlah SARKAS yang mana HAIWAN dilatih untuk diKETAWAkan.. Apa yang lebih MUSTAHAK ialah memastikan ADUN yang berSIKAP sebegini dikeluarkan dari sidang dan diHANTAR ke ZOO atau Tanjung Rambutan.. Namun, ianya mungkin MUSTAHIL kerana ADUN sebegini biasanya 'diSAYANGi' oleh kaum peMAKAN BABI atau kaum pemuja RATUSAN Dewa.. Sedangkan jika mana-mana ADUN Melayu/BUMIPUTERA melakukan sedemikian rupa terhadap mereka, pasti mereka macam BERUK kena BELACAN?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS