DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 19, 2013

AWAS! HARGA barang sedang diMANIPULASIkan untuk naikkan keMARAHan RAKYAT terhadap kerajaan pada PRU-13!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda jangan INGAT puak-puak PR ini hanya TAHU berCERAMAH dan menabur FITNAH sahaja untuk meMENANGi PRU-13.. Seperti mana OTAK ZIONIS, mereka jugak mempunyai 1000 macam CARA untuk memPERDAYAkan RAKYAT seterusnya mengambil KESEMPATAN untuk mengHASUT RAKYAT agar menyalahkan Kerajaan UMNO/BN.. Ini adalah 'TREND' bukannya lagi di peringkat perCUBAan.. Mereka dah LAMA mengkaji apakah perkara yang boleh memBANGKITkan RAKYAT kepada Kerajaan UMNO/BN sebelum mereka 'MeLETUP'kannya satu demi satu pada PRU-13 nanti.. Yang NYATAnya di sini, UMNO/BN jangan sesekali LEKA dan TIDUR lena ketika ini..

Sebelum Kerajaan UMNO/BN diKEJUTkan dengan ISU seorang Penasihat EKONOMI Bank ISLAM yang secara tiba-tiba dalam sebuah FORUM di Singapura telah membuat RAMALAN terhadap PRESTASI UMNO/BN pada PRU-13.. ->KLIK<-

Ini bukanlah sesuatu yang mengHAIRANkan kerana untuk menumbangkan Kerajaan UMNO/BN, puak-puak PR ini telah LAMA memasang 'KAKI' yang akan menSABOTAJ setiap AGENSI kerajaan dan GLC-GLC dari dalam.. PeRANCANGan ini sudah pun bermula sejak ZAMAN 'KeTERBUKAan' PM ke-5 yang menyaksikan puak-puak berOTAK LIBERAL menguasai JAWATAN STRATEGIK dalam GLC-GLC seterusnya mengGUNAkan PELUANG itu untuk MENGOREK dan memBURUKkan Kerajaan UMNO/BN dari dalam.. Itu belum lagi diKIRA 'TROJAN Horse' dalam UMNO sendiri!

Apa pun kita mengHARAPkan agar UMNO/BN patut mula bukak MATA dengan ANCAMan sebegini.. Puak-puak PR yang bekerja dalam BANK harus diPANTAU kerana mereka mungkin terLIBAT dalam penyaluran DANA asing untuk pemBIAYAan PRU-13.. Sementara yang bekerja dalam AGENSI kerajaan pulak perlu diAWASi agar mereka TIDAK menyalurkan MAKLUMAT SULIT kerajaan kepada pihak LUAR seperti mana PENIPUan dalam KES PAMPASAN buruh Keretapi Maut di ZAMAN Jepun dulu.. Yang paling berBAHAYA ialah beberapa PIHAK seperti para 'AH-Beng' yang menjadi pemBORONG bekalan MAKANan meMANIPULASIkan HARGA barang untuk menimbulkan SENTIMEN keBENCIan kepada Kerajaan UMNO/BN!

Ya.. Dalam SEDAR tak SEDAR, UMNO/BN patut TAHU bahawa BANYAK HARGA barang telah diNAIKkan secara senyap-senyap hari ini.. Ini adalah bentuk SABOTAJ terbaru yang cuba diLAKUkan tanpa diSEDARi oleh BAPAK 'Dafi' yang jugak MENTERI KPDNKK.. HARGA barang semakin NAIK ketika ini kerana tiada PEMANTAUAN daripada BAPAK 'Dafi'.. Jika RAKYAT MARAH berhubung ISU ini, agak-agak kepada siapa keMARAHan itu akan diTUJUkan? BAPAK 'Dafi' ke? Itu WATAK kecil aje.. RAKYAT tentunya akan mengHALAkan keMARAHan mereka kepada DS Najib dan penTADBIRannya.. BerSEDIAkan DS Najib dan kerajaannya untuk ini?


KeNAIKkan HARGA barang secara senyap-senyap ini TIDAK boleh di'COVER' dengan keWUJUDan banyak RANGKAIan kedai 1 Malaysia atau TUKAR.. RAKYAT akan mula memperSOALkan keWIBAWAan kerajaan yang pastinya akan diTUDUH sebagai TIDAK KONSISTEN.. Jangan LUPA bagaimana TINDAKan PM ke-5 meNAIKkan HARGA minyak suatu masa dahulu hingga menimbulkan keMARAHan RAKYAT.. Walaupun itu mungkin bukan IDEAnya, tetapi itu adalah BUKTI NYATA bagaimana penSABOTAJ itu sentiasa berada di samping kePIMPINan Kerajaan UMNO/BN.. Apakah DS Najib masih TIDAK NAMPAK apa yang sedang berlaku?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS