DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 08, 2013

FELDA sudah ambil TINDAKAN SAMAN terhadap pemFITNAHnya, LYNAS pulak tunggu apa lagi?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Selain FELDA, antara syarikat yang paling TERUK diFITNAH ialah LYNAS.. LYNAS bukannya GLC dan pelaburnya ialah syarikat INDUK dari Australia yang membuka kilang pemPROSESan Nadir BUMI.. LYNAS membuka operasi kilangnya di NEGARA ini kerana KOSnya lebih MURAH dan iklim POLITIK yang stabil.. Namun demikian, LYNAS diFITNAH tanpa HENTI sejak kilang ini mula didirikan.. Antara FITNAH terHEBAT ialah KONONnya kilang LYNAS ini akan menyebarkan RADIOAKTIF seperti loji NUKLEAR.. Pihak yang memFITNAH itu sehingga kini masih GAGAL memBUKTIkan apa BAHAYAnya kilang LYNAS?

Bukan RAHSIA lagi FITNAH yang diLEMPARkan terhadap LYNAS berUNSURkan RASIS yang TIDAK bertempat.. Para 'AH-Beng' yang memFITNAH LYNAS ini sanggup MENIPU demi memastikan NEGARA 'Mother-LAND' mereka yang menguasai pengeluaran Nadir BUMI TIDAK terjejas dek operasi kilang ini.. Walaupun HAKIKATnya para 'AH-Beng' ini TIDAK mungkin akan diterima kembali sebagai WARGANEGARA di NEGARA 'Mother-LAND' mereka, tetapi sifat RASIS mereka TIDAK berubah di mana pun mereka berada.. Sebab itu mereka hanya MENYALAK pasal LYNAS di NEGARA ini bukannya di NEGARA asal mereka!


Para 'AH-Beng' ini TAHU hanya PENIPUan sahaja yang mampu memBANGKITkan keMARAHan orang RAMAI terhadap LYNAS.. Inilah yang mereka pelajari daripada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang BIJAK meMANIPULASIkan keMARAHan RAKYAT dengan PENIPUan.. Selama ini para 'AH-Beng' ini hanya MENIPU bila jual 'HANDPHONE' atau DVD sahaja.. Kali ini mereka cuba memperTINGKATkan 'SKILL' PENIPUan mereka dalam bab yang mereka sendiri TIDAK arif.. Akibatnya, para 'AH-Beng' ini terPERANGKAP dalam PENIPUan mereka sendiri apabila GAGAL memBUKTIkan secara SAINTIFIK tentang BAHAYA kilang LYNAS!

Dalam KONTEKS yang dinyatakan, sepatutnya sudah lama LYNAS mengambil tindakan undang-undang terhadap FITNAH berASASkan PENIPUan ini.. Hari ini walaupun agak LAMBAT tetapi FELDA mengambil langkah yang BIJAK dengan memfailkan SAMAN terhadap para pemFITNAHnya selama ini.. ->KLIK<- 


Kita PERCAYA RAMAI di kalangan RAKYAT yang RASIONAL tertunggu-tunggu LYNAS mengambil TINDAKAN yang sama terhadap para 'AH-Beng' yang MENIPU tanpa HENTI sejak sekian lama.. LYNAS sebenarnya BERHAK dan amat BERHAK kerana mereka telah melabur dan tentunya TIDAK mahu peLABURan mereka menjadi sia-sia hanya kerana diLEMPARkan FITNAH yang jelas TIDAK berASAS..

Selain itu, kita ingin menCADANGkan kepada pihak kerajaan agar menubuhkan BIRO GUAMAN khusus untuk membantu para pelabur yang diFITNAH seperti LYNAS ini.. Ini seharusnya dipertimbangkan agar para pelabur merasa 'SECURE' untuk melabur di NEGARA ini tanpa perlu BIMBANG diFITNAH tanpa BUKTI.. Perlukah kerajaan berSIMPATI dengan para 'AH-Beng' yang jelas MENIPU ini sedangkan mereka diberikan RUANG untuk mendengar penjelasan? Selain ISU kilang LYNAS, TIDAK cukupkah lagi para 'AH-Beng' ini MENIPU seperti berikut,

1) PENIPUan UNDIan dalam kiraan 'EXCEL spreadsheet' semasa pemilihan PARTI DAP La'anatullah.. ->KLIK<-

2) PENIPUan mengatakan anak CINA yang 'CONVERT' masuk ISLAM tanpa berSUNAT diKATAkan anak Melayu.. ->KLIK<-

3) PENIPUan dalam peMILIKkan SAHAM sebuah syarikat yang diBERIkan tanah 10 ribu EKAR oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan.. ->KLIK<-
  
Kerajaan TIDAK perlu pun berSIMPATI kerana para 'AH-Beng' ini bukannya MISKIN pun.. Selain MENIPU dalam perNIAGAan seharian, mereka dah KAYA dengan segala macam kegiatan 'UNDERWORLD'.. Mereka sebenarnya pemberi RASUAH tegar dalam BANYAK perkara tetapi TIDAK MALU pulak menuduh kamu Melayu/BUMIPUTERA sebagai penerima RASUAH? HEBATkan mereka MENIPU? Ye la.. KOMUNIS nih mana la kenal DOSA dan PAHALA.. Itu pun ada HATI nak PINJAM NAMA Tuhan umat ISLAM lagi tu..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS