DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 12, 2013

Kenapa RUSUHAN hari ini pakai NAMA 'Shamsidar', bukannya 'Wan AZIZAH' atau 'China DOLL'?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Puak-puak DUNGU dalam PR meRUSUH hari ini dan meNAMAkan RUSUHANnya sebagai HIMPUNan Shamsidar.. Apakah ISTIMEWAnya Shamsidar ini yang meRUPAkan ISTERI kepada Timbalan PRESIDEN PKR, Azmin ALI? Anda TAHU ke? ->KLIK<-


1) Apakah Shamsidar ini seorang WANITA yang diANIAYA seperti mana KES mangsa ROGOL di India yang menyebabkan keMATIan?

2) Apakah Shamsidar ini seorang WANITA yang MISKIN, diRAMPAS haknya serta HIDUP dalam DHAIF?

3) Apakah Shamsidar ini seorang WANITA yang diANIAYA kerajaan sehingga hilang punca REZEKInya?

TIDAK.. SEMUAnya TIDAK.. Malah, Shamsidar seorang WANITA yang langsung TIDAK pernah mengalami apa-apa pun 'KeSUSAHan' dalam keHIDUPannya.. Sebaliknya, Shamsidar boleh diKATAkan seorang WANITA yang meMILIKki  keSEMUAnya!

- Shamsidar mengahwini Azmin ALI yang diKENALinya semasa bersama-sama menuntut di US..

- Azmin ALI meRUPAkan bekas S/U SULIT Anwar IBRAHIM yang meRUPAkan Timbalan PRESIDEN UMNO dan Timbalan Perdana MENTERI..

- Shamsidar diKATAkan berJAWATAN tinggi di Phileo Allied Bank. Dengan GAJI RM30,000 dan keMUDAHan kereta Audi beserta pemandu, Shamsidar tidak perlu ke PEJABAT untuk 'beKERJA'. Shamsidar hanya 'beKERJA' bila diarahkan oleh Anwar meliputi tugas-tugas KHAS..

- Menurut REKOD LHDN, cukai yang dikenakan ke atas SAHAM-SAHAM yang didaftarkan atas nama Puan Shamsidar Taharin dan En. Johan Taharin adalah berNILAI lebih kurang RM500 000.. 

Itu SEMUAnya adalah FAKTA pada TAHUN 1998.. Apakah itu meLAMBANGkan Shamsidar seorang yang perlukan pemBELAan? TIDAK.. Langsung TIDAK.. Malah, boleh diKATAkan keDUDUKan Shamsidar pada masa itu jauh lebih SELESA berbanding DS Wan AZIZAH.. Selepas keJATUHan Anwar, ISTERInya terpaksa menebalkan MUKA ke sana ke mari untuk MENIPU RAKYAT dengan mengatakan KONONnya suaminya diANIAYA.. Walaupun HAKIKATnya, Shamsidar yang diTUDUH oleh Datuk Nalla dengan AKTIVITI 'Makan AISKRIM' bersama Anwar yang patut TAMPIL memBERSIHkan NAMAnya dan Anwar..


Sehingga hari ini DS Wan AZIZAHlah yang terpaksa jadik 'CAI' berLAKON mengeluarkan air MATA untuk MENIPU bagi memBERSIHkan NAMA SUAMInya.. Kenapa Shamsidar TIDAK SAMAN sahaja Datuk Nalla dan adik IPARnya, Ummi HAFILDA Ali? Bukankah ini sekaligus mampu memBERSIHkan NAMAnya dan Anwar sekaligus? Malah, HIMPUNan Shamsidar hari ini pun diadakan semata-mata untuk mengaburi seKELOMPOK generasi BODOH yang TIDAK tahu apa yang berlaku antara dirinya dan Anwar pada TAHUN 1998.. Hari ini NEGARA diKOTORi dengan HIMPUNan yang berASASkan pemBOHONGan oleh wanita ini!

Walau seJAHAT mana pun Shamsidar, dia langsung TIDAK perlu risau kerana dirinya pasti diBELA oleh Anwar dan SUAMInya yang jugak Timbalan PRESIDEN PKR.. BerBEZA dengan DS Wan AZIZAH yang terpaksa menjadi peLAKON air MATA bersama-sama ANAKnya, Shamsidar langsung TIDAK perlu berbuat apa-apa pun.. IRONInya, 'MAGIS' yang diMILIKki oleh wanita ini bukan sahaja dapat menundukkan SUAMInya dan Anwar, malah Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan Lebai-Lebai DUNGU PAS pun terpaksa ikut sama TUNDUK kerana berKONGSI NAFSU yang SAMA.. Inilah keHEBATan Shamsidar umpama DEWI SEMBAHan mereka..

Perlukah seluruh NEGARA diHERET kepada perMAINan KELUARGA dan ANAK-berANAK para PEMIMPIN PKR ini? Itu kita SERAHkan kepada anda sebagai RAKYAT untuk meNILAInya.. TIDAK ada apa pun yang ISTIMEWAnya pada Anwar selain DNAnya diJUMPAi dalam JUBOR orang LELAKI dan dia GAGAL meNAFIkan dirinya muncul dalam VIDEO SEKS dengan 'China DOLL'.. Begitu jugak dengan Azmin ALI yang pernah tersebar GAMBARnya seperti ini.. Yang NYATA, HIMPUNan Shamsidar ini menyerlahkan lagi keISTIMEWAan wanita ini yang jauh mengatasi Wan AZIZAH dan ANAK-berANAKnya.. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS