DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, January 03, 2013

MALANG DS Rosmah kerana TIDAK tahu berLAKON 'SOLEHAH' seperti para BETINA PKR ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita baru SELESAI memBACA apa yang diTULIS oleh Datuk ROCKY Bru berHUBUNG FITNAH terbaru terhadap DS Rosmah oleh 'Mat LEMBU' yang mengGUNAkan seorang penjual KARPET.. Kita SETUJU apa yang diTULIS oleh Datuk ROCKY yang sebenarnya dah MUAK dengan FITNAH sebegini yang hanya berMOTIFkan POLITIK semata-mata..  ->KLIK<-

'Mat LEMBU' ini telah mengemukakan RESIT dan DOKUMEN yang TIDAK dikeTAHUi keSAHIHannya untuk memFITNAH DS Rosmah.. Menguatkan lagi bahawa ini satu lagi PENIPUan oleh 'Mat LEMBU' ialah KLIP video ini yang diDEDAHkan oleh beberapa juruBLOG terkemuka.. Tak terJAWAB 'Mat LEMBU' tuh! 


Apa pun, bukan pasal PENIPUan 'Mat LEMBU' ini yang kita ingin TULIS kali ini.. CUKUPlah itu dijelaskan oleh para juruBLOG lain yang lebih HEBAT menulisnya! 

Sebenarnya, UMUM sudah mengetahui DS Rosmah memang menjadi SASARAN FITNAH sejak DS Najib diLANTIK sebagai Timbalan PM lagi.. Apabila DS Najib jadik PM, FITNAH terhadap DS Rosmah semakin berTAMBAH walaupun mungkin dia sendiri tak TAHU kenapa di diFITNAH sedemikian rupa.. Secara JUJURnya, kita seperti JUTAan RAKYAT yang lain hanya mengenali DS Rosmah hanya di kaca TV.. Secara JUJURnya jugak, kita PERCAYA RAMAI di kalangan RAKYAT mempunyai PERSEPSI bahawa jika mereka hanya kenal ISTERI seseorang VVIP sedemikian rupa, mereka akan CENDERUNG buat keSIMPULan yang BURUK aje..

DS Rosmah meRUPAkan ISTERI PM yang lebih banyak diFITNAH berbanding TUN Dr. Siti HASMAH atau mana-mana ISTERI PM yang lain.. Selain itu, penampilan DS Rosmah yang TIDAK menyerupai WANITA yang berLAKON 'SOLEHAH' macam PRESIDEN PKR dan anak perempuannya jugak meMUDAHkan dirinya menjadi bahan FITNAH.. Sudah tentu penampilan dirinya hanya dia sendiri boleh UBAH.. Kita jugak secara JUJURnya mengHARAPkan DS Rosmah berbuat sesuatu dari segi penampilan sekurang-kurangnya agar RAKYAT TIDAK lagi termakan FITNAH hanya dengan melihat penampilannya sahaja.. Mungkinkah dia akan berUBAH?

Ya.. Kita TIDAK NAFIkan RAMAI di kalangan ahli POLITIK WANITA dalam PKR khususnya hanya berLAKON 'SOLEHAH' dengan penampilan mereka.. HAKIKATnya, merekalah WANITA paling terdahulu TERJUN ke NERAKA kerana keMUNAFIKkan mereka dan jugak FITNAH tanpa HENTI yang mereka LAKUkan..1) PRESIDEN PKR seorang WANITA yang sanggup menipu JUTAan RAKYAT di NEGARA ini demi meLINDUNGi perilaku SEKS SONGSANG suaminya yang diLAKNAT oleh mana-mana AGAMA pun di DUNIA ini..


2) ANAK perempuannya pulak yang meRUPAkan Naib PRESIDEN PKR turut sama menyokong pemBOHONGan IBUnya dan lebih TERUK lagi dilihat memBELAKANGi ajaran ISLAM bila berSETUJU orang ISLAM bebas memilih AGAMAnya..


3) 'MAK LAMPIR' MP Ampang yang ASALnya PENDATANG pulak hanya HIDUP dengan menabur FITNAH seBANYAK mungkin bagi 'COVERLINE' keMEWAHan dirinya yang sebelum ini hanyalah penjual UBAT berKETIAK MASAM sahaja!


4) S/U POLITIK kepada MB GAGAP jugak dalam dok BONGKAR keKORUPan orang lain rupanya KORUP jugak apabila banyak 'SELUDUP'kan PROJEK untuk ahli keluarganya..


5) Bagaimana pulak dengan BETINA ini yang menyalahgunakan ETIKA guamannya untuk membuat AKUAN berSUMPAH PALSU seperti yang diDEDAHkan oleh Rahimi OSMAN?
Oleh itu, para BETINA ini walaupun mereka berLAKON 'SOLEHAH' dengan penampilan mereka tetapi mereka TIDAK jauh BEZAnya dengan UMMU Jamil yang jugak ISTERI kepada Abu LAHAB seperti disebut dalam Surah AL-Lahab..

MALANGnya DS Rosmah kerana dia sendiri sebenarnya MALAS nak meLAYAN FITNAH yang dilemparkan terhadapnya.. Memang patut dia tak LAYAN.. Namun demikian, SLOGAN '1 Malaysia Tolak FITNAH' bukanlah 'AZIMAT' untuk meLINDUNGi dirinya dari diFITNAH.. DS Rosmah patut TAHU bahawa selain MUSUH POLITIK suaminya, ada jugak di kalangan PEMIMPIN UMNO/BN dan jugak kakitangan kerajaan yang turut berSORAK setiap kali dia diFITNAH.. DS Rosmah patut sedar bahawa TIDAK berBALOI untuk UMNO/BN diHERET sama ke dalam setiap FITNAH yang dilemparkan terhadapnya.. Sesuatu perlu dilakukan olehnya..

Kalau nak HARAPkan perUNDANGan di NEGARA ini untuk mengawasi setiap kes FITNAH, orang BUTA pun GELAK berGULING-GULING.. Ya.. Sejak SEPUPU kepada DS Najib tuh menjadi Menteri KDN, NEGARA dah macam takde undang-undang.. Sesiapa pun boleh memFITNAH dan meREKA-REKA pulak bahan BUKTI untuk menguatkan FITNAHnya tanpa perlu RISAUkan dikenakan tindakan undang-undang.. LIHATlah KES BAFIA 'Mat LEMBU' tuh.. Apa dah jadik? Itulah yang akan terjadi kepada DS Rosmah jika saluran undang-undang diGUNAkan bagi memBERSIHkan NAMAnya.. Yang JAHAT GELAK sakan, yang MANGSA makan HATI..

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS