DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 13, 2013

'MULTIPLE' KIBLAT kat HIMPUNan Shamsidar bagi mengHORMATi IDEOLOGI KOMUNIS, LGBT, SYIAH dan PUNK agaknya?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RENTETAN daripada HIMPUNan Shamsidar semalam, kita terTANYA-TANYA apakah yang mahu diCAPAI oleh penganjurnya? Setakat mengHIMPUNkan para penyokong? Ya.. TIDAK diNAFIkan mereka BERJAYA.. Namun, kita HAIRAN apakah para penyokong mereka sememangnya seperti berikut?

1) PUAK KOMUNIS yang keTINGGALan ZAMAN?


2) PUAK LGBT yang Lebai-Lebai DUNGU PAS sangat SAYANG?


3) PUAK PUNK & HEDONISME yang terang-terang menyekutukan AGAMA?


4) PUAK SYIAH BODOH yang kerjanya dok SALAHkan orang lain?


Apakah puak-puak di atas yang turut SAMA berHIMPUN semalam adalah meLAMBANGkan kelompok yang akan memBERI SOKONGan kepada PAS + PKR + DAP La'anatullah pada PRU-13 nanti? Kalau BETUL, kita PERCAYA UMNO/BN tak KISAH pun dan akan KETAWA berGULING-GULING meRAIkannya! 

RAMAI juruBLOG mengeluarkan GAMBAR seperti di bawah yang berlaku semasa HIMPUNan Shamsidar semalam.. GAMBAR yang menunjukkan beberapa orang berLAGAK ALIM cuba menunjukkan mereka masih nak berSOLAT walaupun mengHADIRi HIMPUNan Shamsidar yang jelas berUNSURkan SYIRIK ini..


Kita PERCAYA arah KIBLAT yang 'MULTIPLE' ini meRUJUK kepada KIBLAT para penyokong seperti di atas.. Ye la.. Itulah yang diNAMAkan PLURALISME! Mana mungkin KIBLAT puak SYIAH diSAMAkan dengan puak KOMUNIS? Jauh sekali nak diSAMAkan dengan puak LGBT? Jadik terpaksalah KIBLAT pun diPISAHkan sedemikian.. Yang menyatukan mereka hanyalah kerana mereka mempunyai NAFSU yang SAMA iaitu mahu menJATUHkan UMNO/BN yang menjaga keDUDUKan ISLAM di NEGARA ini.. Apakah puak SYIAH, LGBT, PUNK, dan KOMUNIS akan berjaya meLAKUkannya pada PRU-13 nanti? Kita TUNGGU nanti!

Ya.. Kita jangan sesekali memPERTIKAIkan mereka yang nak berSOLAT tuh.. Sedangkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' ANAK-berANAK pun SOLAT tak mengira tempat? Ha.. Anda TENGOK sendiri kat mana mereka nih berSOLAT.. 


Eh! Jangan! Jangan! PerSOALkan lokasi di mana mereka berSOLAT! Tak pasal-pasal pulak diKAFIRkan secara PERCUMA! Anda pun TAHUkan Pok Nik sendiri mengakui dia mananya pernah membina MASJID di Kelantan! Jugak jangan diTANYA mereka SOLAT FARDHU atau SUNAT.. Yang mereka TAHU, di mana ada orang RAMAI berKUMPUL, mungkin di situlah mereka akan berSOLAT! Ye la.. Tanpa berbuat sedemikian, jatuhlah STATUS 'ZUHUD' mereka depan orang RAMAI.. Sedangkan Pok Nik tuh bila diCABAR oleh ULAMA lain untuk memBAHASkan tentang kenyataan KARUTnya, mananya Pok Nik tuh BERANI!

Selain SOLAT 'MULTIPLE' KIBLAT mengikut IDEOLOGI KOMUNIS, LGBT, PUNK dan SYIAH, apa lagi yang menarik tentang HIMPUNan Shamsidar semalam? Ohh.. Ada PEMIMPIN PAS yang berKARAOKE dengan JANDA 'AUTA-ZAH' ke..


Wah.. SERONOKnya dia.. Walaupun 'PITCHING'nya memang tak SAMA antara seorang ahli POLITIK PAS yang memang BODOH tak habis BELAJAR dengan JANDA 'AUTA-ZAH' yang meRUPAkan bekas peLAKON 'REJECT', mereka tetap sepadan.. Sepadan dari segi apa? Ohh.. Sepadan dari segi keBODOHan la.. 

Yang ahli POLITIK tuh satu NEGARA tahu dia bukannya ada sijil SPM pun.. UNTUNGnya dia pasal dalam PAS aje orang sepertinya diBERIkan HIERARKI sebegitu TINGGI.. AlMAKLUMlah, sepandai mana pun anda, jika masuk PAS aje pasti anda akan diperBODOHkan seMAKSIMUM mungkin oleh orang seperti ini.. Yang JANDA 'AUTA-ZAH' pun sebenarnya 2X5 la jugak.. Mananya dia ada keLAYAKkan untuk bercakap tentang ISLAM sedangkan dulu semasa jadik peLAKON dia pun sehabis JAHIL! Namun, dah memang peLAKON, bila dah kena 'REJECT' kerana faktor USIA, kenalah cari sumber pendapatan dengan cara lain!

Kita pernah TANYA dulu, sanggup ke anda memBAYAR menCECAH ribuan RM satu MALAM jika menonton LAKONan mereka ini di PAWAGAM? Sanggup? Tak nak bukan? Bukan tahap HOLLYWOOD pun.. Namun, itulah yang Lebai-Lebai DUNGU PAS sanggup LAKUkan setiap kali mereka ini berCERAMAH.. Semasa dia nih jadik peLAKON, bukan main lagi Lebai-Lebai DUNGU PAS itu mengutuk.. Tak tutup AURAT la, berDOSA la, REZEKI HARAM la.. Sekarang bila dia masuk PAS pun SAMA la jugak STATUSnya.. TAMBAH pulak ilmu AGAMAnya tuh bukannya ada pun.. Namun, itulah sumber REZEKInya dalam PAS iaitu dengan memperBODOHkan orang RAMAI macam penjual UBAT tepi JALAN!

KESIMPULANnya, anda boleh LIHAT sendiri kenapa boleh wujudnya KIBLAT 'MULTIPLE' dalam HIMPUNan Shamsidar semalam.. Ya.. SEMUAnya kerana masing-masing mahu menegakkan IDEOLOGI masing-masing.. Malangnya, IDEOLOGI yang mereka BAWA itu SEMUAnya berTENTANGan dengan ISLAM.. Baik LGBT, KOMUNIS, PUNK dan SYIAH, SEMUAnya ajaran SALAH di sisi ISLAM.. Sekarang STATUS PAS bukan lagi SAMA seperti ZAMAN Dr. Burhanuddin AL-Helmy, Yusoff RAWA atau Datuk Fadzil NOOR.. PAS sudah menjadi SEKULAR dan JAHILIYYAH, SAMA seperti TUDUHAN mereka terhadap UMNO/BN sebelum ini..

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS