DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 22, 2013

DS Najib ke Gaza untuk sampaikan DERMA JIHAD PAS dan jaga SEKURITI Israel RUPAnya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hanya ada dua orang PEMIMPIN NEGARA kita pernah menJEJAKkan KAKI ke bumi Palestin.. PERTAMAnya ialah TUN Dr. Mahathir yang pernah mengGEMPARkan REJIM Israel kerana menJEJAKi bumi Palestin di bahagian Tebing BARAT pada TAHUN 2005 selepas beliau BERSARA.. ->KLIK<-


Hari ini pulak DS Najib bersama ISTERInya menJEJAKkan KAKI ke bumi Palestin untuk bertemu sendiri dengan RAKYAT di sana dan menyampaikan BANTUAN daripada pihak Kerajaan Malaysia kepada Kerajaan HAMAS di Gaza.. ->KLIK<-

Rombongan DS Najib berlepas dari Malaysia ke Mesir pada Isnin dan kemudian memasuki Gaza pada awal pagi Selasa. Bersama-sama MENTERI Luar DS Anifah Aman, MENTERI JPM DS Jamil KHIR Baharom dan PENGERUSI bersama Yayasan AL-QUDS Malaysia, Nasharudin Mat ISA.. Eh? Bukan ke USTAZ Nasha nih BEKAS Timbalan PRESIDEN PAS yang di'REJECT' oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS? Mana dia Timbalan PRESIDEN PAS yang pernah dicekup berKHALWAT dengan BINI orang di bilik 121 Hotel PERDANA, Kota Bharu? Tak DATANG ke? KAH!KAH!KAH! 
DS Najib dan USTAZ Nasha memang mencipta SEJARAH dengan menJEJAKkan KAKI ke bumi Palestin.. Kita PERCAYA mereka ke sana bukanlah untuk menyampaikan duit DERMA JIHAD yang diKUTIP oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS sejak 50 TAHUN dahulu lagi.. Jangan diTANYA ke mana duit DERMA JIHAD yang diKUTIP oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS selama ini.. Sebaliknya anda boleh LIHAT sendiri hasil DERMA tersebut pada keMEWAHan HIDUP mereka di luar sana yang diSEMBUNYIkan mengalahkan ARTIS Hollywood la KONON! KAH!KAH!KAH!

Sekurang-kurangnya PAS boleh berBANGGA kerana diWAKILi oleh USTAZ Nasha walaupun dia di'REJECT' sendiri oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS sebelum ini.. Malah USTAZ Nasha jugak menunjukkan SIFAT yang sepatutnya sebagai umat ISLAM yang bersatu dalam ISU seperti ISU Palestin tanpa mengira FAHAMan POLITIK.. Mungkin Pok Nik 'ALAIHISSALAM' seperti biasa akan meREMEHkan USTAZ Nasha tetapi tak payahlah PEDULIkan orang TUA tuh.. Mungkin dia akan MASUK CCU HUSM seperti biasa AKIBAT terlalu 'TENSION' dengan BERITA ini.. Biarkanlah.. Berapa LAMA sangat dia nak HIDUP lagi? Dah tak ke MANA dah..

Baiklah, DS Najib dah pun PIJAKkan KAKI ke BUMI Palestin.. Kita HARAPkan USAHA DS Najib ini berterusanlah seperti mana apa yang TUN Dr. Mahathir pernah LAKUkan.. Malah, boleh diKATAkan sudah menjadi TRADISI bagi para PEMIMPIN di NEGARA ini khususnya dari PARTI UMNO/BN untuk tampil memperJUANGkan ISU Palestin.. Ianya bermula sejak perLANTIKkan Tunku Abdul RAHMAN sebagai S/U AGONG OIC lagi.. Kemuncak SOKONGan NEGARA ini kepada Palestin tentunya apabila allahyarham Yasser ARAFAT datang atas JEMPUTan TUN Dr. Mahathir pada TAHUN 1993.. Itulah REKOD milik UMNO/BN..

Kita TIDAK perlu memperSOALkan REKOD yang SAMA terhadap para PEMIMPIN PKR + PAS + DAP La'anatullah.. Lebai-Lebai DUNGU PAS hanyalah setakat kutip DERMA JIHAD untuk diLESAPkan di kemudian hari.. DAP La'anatullah pulak  seperti mana 'BIG Brother'nya di Singapura tentunya TIDAK ambil KISAH pun ISU Palestin ini.. Silap-silap mereka pulak MENINDAS umat ISLAM di NEGARA ini macam di Palestin! Bagaimana pulak dengan para PEMIMPIN PKR? Ohh.. Mereka memang terBUKTI ambil BERAT terhadap ISU Palestin ini.. Nak BUKTI? Nah..
Ya.. KePIMPINan PKR memang sangat-sangat 'PRIHATIN' dengan NASIB RAKYAT Palestin.. KePRIHATINan mereka khususnya Penasihat PKR kerana di sanalah terletaknya Laut MATI yang diKATAkan sebagai BUMI KAUM Nabi LUTH ALAIHISSALAM.. Seterusnya, anda pun TAHUkan KISAH kaum ini.. HE!HE!HE!


Mungkin atas sebab kePRIHATINan itulah Penasihat PKR mahukan BUMI KAUM Nabi LUTH ALAIHISSALAM itu dijaga dari segi SEKURITInya oleh REJIM ZIONIS.. Ye la.. KAWASAN itu pun termasuk BUMI para ANBIYA jugak? Tak PERCAYA? Haa.. Nanti dia akan suruh 'CONFIRM'kan dengan Dr. Yusoff AL-QARDHAWI.. Huiii... Jangan MAIN-MAIN.. AL-QARDHAWI tuh.. Walaupun boleh diKIRA berapa KALI dia jumpa AL-QARDHAWI berbanding berjumpa dengan KAWAN-KAWANnya dalam GAMBAR tuh atau berjumpa dengan AMOI Cina dan 'COFFEE Boy'nya.. Takpe.. Pok Nik kan ada? Pok Nik lagi HEBAT dari AL-QARDHAWI tuh!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Rakyat Syria yang sedang mempertahan kan diri dari di bunuh dan di perkosa dan di hapuskan olih rejim Assad, hendak lah di perjuangkan nasib mereka atas persada satu Ummah dan Islamik solidarity.
Najib perlu kecam pemerintah yang kejam.
Najib tidak bolih tutup mata tenga dan hati ke atas nasib Rakyat Syria.
Najib tidak bolih mengampu kuasa barat dan permainan geopolitik mereka.
Ada kah najib ada kepentingan politik tanah air, dengan menyokong pendirian kuasa barat, nak dapat kepujian dari Obama dan Cameron dan Perancis ?
Sudah lebih 2 tahun dan AlJazeerah unjur 60,000 hingga 70,000 maut.
500,000 hingga 600,000 pelarian.
Nato pulak pasang peluru Patriot.
Najib perlu di ingati Isu mindanao bukan usaha dia satu orang, tak payah lah nak tuntut nama Mindanao dan nak damai kan Hamas dan PLO..

Tak sama dan tak mungkin najib nak tuntut kredit.
Tolong pelarian Syria lebih baik.
arjuna waspada
changkat lobak.

Anonymous said...

ANWAR YANG SILAP USD 700,000 US bagi separuh kat Syria!!! Tapi Ok lepas di kalah PR13 ni dia boleh pi tolong Syria: Tamabah lagi Spring ka kerusi Arab Arab tu!!!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS