DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 08, 2013

ISU pengGUNAan NAMA Allah SWT - BODOHnya PRESIDEN PAS diKAFIRkan oleh AMANAT 1981nya?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Bukanlah sesuatu yang mengHAIRANkan jika kita LIHAT keBODOHan PRESIDEN PAS yang terpaksa mengikut KATA-KATA seorang 'PenJUBOR' dalam ISU penggunaan NAMA Allah SWT untuk orang bukan ISLAM.. PRESIDEN PAS diSANJUNG tinggi oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM' kerana LULUSan UNIVERSITI Madinah berbanding dia yang belajar dengan MULLAH di Deoband, India.. Namun, kita kena ingat bahawa setinggi-tinggi ILMU seseorang itu TIDAK meLAMBANGkan keIMANannya terhadap penCIPTA-NYA.. Sudah tentu kenyataan PRESIDEN PAS meLAMBANGkan tahap keIMANannya dan pengetahuannya tentang ILMU Tauhid..

Sebenarnya PRESIDEN PAS telah mengHINA dirinya sendiri.. Kenapa kita KATAkan sedemikian? Cuba anda KAITkan ISU pengGUNAan NAMA Allah SWT ini dengan ISU AMANAT HJ Hadi yang diKATAkan menjadi PUNCA gejala KAFIR mengKAFIR sesama umat ISLAM.. Lihat sendiri AMANATnya dan cuba anda TELITI balik setiap patah perKATAan yang diGUNAkan dalam AMANAT HJ Hadi yang jugak PRESIDEN PAS pada tahun 1981 di Banggol Peradong, Dungun.. FOKUSkan kepada AYAT-AYAT seperti di bawah ini..


"Saudara-saudara sekelian percayalah, kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka."

Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, pada hari ini PRESIDEN PAS yang SAMA telah memperakui kehendak KAFIR dalam PKR dan DAP La'anatullah yang mahu mengGUNAkan NAMA Allah SWT kerana selama ini Tuhan mereka ialah 'ANONYMOUS'! Jadik, meRUJUK kepada AMANAT SESATnya itu, TIDAKkah dia meLABELkan dirinya SAMA seperti orang yang diTUJUkannya dengan AMANAT itu?

Perlembagaan NEGARA ini yang KONONnya diKATAkan Perlembagaan PENJAJAH telah meLETAKkan ISLAM begitu TINGGI meLEBIHi AGAMA-AGAMA lain.. Apatah lagi AGAMA para PEMIMPIN DAP La'anatullah yang Tuhannya TIDAK berNAMA.. Hari ini PRESIDEN PAS sendiri telah meLETAKkan tahap AGAMAnya begitu RENDAH kerana sanggup berKONGSIkan NAMA Tuhannya dengan NAMA Tuhan DAP La'anatullah walaupun HAKIKATnya Tuhan PRESIDEN PAS itu TIDAK terBAHAGI kepada TIGA seperti Roh KUDUS, Tuhan BAPAK dan Tuhan ANAK!

"Percayalah saudara-saudara sekelian, Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'",

HE!HE!HE! Agaknya PKR dan DAP La'anatullah yang Tuhannya terBAHAGI kepada TIGA pun boleh dikira SYAHID kerana kali ini mereka diBENARkan mengGUNAkan NAMA Allah SWT oleh PRESIDEN PAS ini? NAMPAKnya SYAHID yang KHUSUS untuk umat ISLAM telah diBERIkan 'PRIVILLIGE' pulak oleh PRESIDEN PAS kepada orang KAFIR? Ini ke LULUSan UNIVERSITI Madinah? 


Sekarang ini tak PAYAH sebut pun 'POLITIK suku AGAMA suku' untuk mengKAFIRkan orang.. Dalam pada dok mengaku ISLAM pun dah boleh jatuh KAFIR apabila menyekutukan Allah SWT itu dengan Tuhan 'ANONYMOUS' DAP La'anatullah yang terBAHAGI kepada TIGA.. Lupa ke SEJARAH umat para NABI terDAHULU yang menyembah BERHALA kerana menyangka itulah Tuhan? Apa BEZAnya dengan PRESIDEN PAS yang mengikut KATA 'PenJUBOR' dan penZINA hingga RELA menyekutukan Allah SWT dengan Tuhan yang 'ANONYMOUS' tadi?

DYMM Sultan Selangor telah meLAHIRkan keMURKAan Baginda terhadap PERKARA ini.. Walaupun kita TAHU puak-puak PR ini sememangnya DERHAKA dan sering mengHINA para Sultan dalam CERAMAH dan dalam MEDIA Internet, tetapi kali ini DYMM Sultan Selangor jelas akan mendapat keREDHAan Allah SWT kerana keTEGASannya dalam ISU ini.. ->KLIK<-

Bagaimana agaknya dengan para 'SYAITAN BISU' dalam PAS seperti Datuk Harun DIN, TS Taib Azamuddin, Tuan IBRAHIM dan RAMAI lagi? Tak MALU ke Sultan yang pengikut kamu sering HINA dan perlekehkan peranannya sebagai Ketua AGAMA ISLAM ini telah memBUKTIkan tanggungjawabnya hari ini? Sedangkan kamu pulak masih terKIAL-KIAL tak TAHU nak berKATA apa-apa bila PARTI kamu sendiri mengHINA ISLAM lebih TERUK dari orang yang kamu TUDUH mengHINA ISLAM selama ini seperti UMNO/BN dan para SULTAN ini? HE!HE!HE!

Bagaimana pulak dengan para penDAKWAH BEBAS yang terkenal dengan BICARA dalam MEDIA Internet seperti USTAZ Amin dan USTAZ Zaharuddin? Menurut USTAZ Amin, AGENDA untuk mengKAFIRkan umat ISLAM di NEGARA ini rupanya sudah pun terSEBAR dan diketahui jauh sampai ke Palestin sana.. ->KLIK<-

Manakala pendapat USTAZ Zaharuddin pulak seperti berikut.. ->KLIK<- 

Sekarang apa yang para USTAZ ini KHUATIRkan telah pun berlaku secara NYATA.. Apakah para USTAZ ini masih lagi PREJUDIS terhadap mereka yang TIDAK memperLIHATkan diri sebagai pejuang AGAMA ISLAM tetapi TIDAK sanggup pun menyekutukan Allah SWT dengan Tuhan AGAMA lain? Apakah WAJAR Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sanggup mengGADAIkan NAMA Allah SWT hanya kerana 'DiCUCUK' oleh 'PenJUBOR' dan penZINA di dalam PKR dilihat lebih ISLAM berBANDING umat ISLAM lain? Apakah para USTAZ ini pun akan memilih untuk berDIAM diri jugak seperti para 'SYAITAN BISU' dalam PAS?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS