DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 19, 2013

Kenapa PAS asyik kena "LISTEN.. LISTEN.. LISTEN.." aje dengan PENGERUSI DAP La'anatullah?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Ya.. Sungguh PELIK.. Lebai-Lebai DUNGU PAS sebenarnya memPUNYAi keAHLIan sebegitu RAMAI di dalam PR.. Namun demikian, apabila PEMIMPIN PARTI yang lebih kecil seperti PKR dan DAP La'anatullah berSUARA, Lebai-Lebai DUNGU PAS terpaksa AKUR macam LEMBU diCUCUK hidung.. Kenapa ye? Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS teringin menjadi SAUDARA kepada LEMBU? Jika umat ISLAM mengorbankan LEMBU semasa meLAKUkan IBADAH KORBAN, Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak sering diKORBANkan seperti LEMBU terUTAMAnya bila kePIMPINan DAP La'anatullah terlalu KEMARUKkan KUASA!

Walaupun SEMUA maklum bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS terpaksa membuat 'U-Turn' mengikut keHENDAK Majlis SYURA mereka dalam ISU pengGUNAan NAMA Allah SWT, jelas sekali ianya TIDAK dapat memuaskan hati SEKUTU mereka KHUSUSnya DAP La'anatullah.. DAP La'anatullah yang menimbulkan ISU ini bagi MENUTUP ISU pemBERIan TANAH 10 ribu ekar kepada 'TAIKO' PARTI mereka di Perak.. Kali ini PENGERUSI DAP La'anatullah telah berSUARA terhadap PAS berHUBUNG ISU pengGUNAan NAMA Allah SWT ini.. KATAnya,

"Adalah penting untuk Majlis Syura Ulama Pas mengambil satu pendirian yang sama dengan PR dan saya harap Abdul Hadi dapat menentukan pendirian Majlis Syura. Saya merayu kepada Abdul Hadi agar dapat menentukan semula pendirian Majlis Syura ini," ->KLIK<-

HE!HE!HE! Apa agaknya RESPON Lebai-Lebai DUNGU PAS? Apakah sekali lagi mereka meRELAkan diri menjadi 'LEMBU' kepada keMAHUan SEKUTU mereka?

Kenapa agaknya DAP La'anatullah beriya-iya meMAINkan ISU ini? Sedangkan umat KRISTIAN lain seluruh DUNIA langsung tak KISAH pun jika TIDAK pakai NAMA TUHAN kepada MUSUH perang SALIB mereka ini? JAWAPANnya MUDAH aje.. Kaum Melayu/ISLAM di NEGARA ini walau apa pun FAHAMan POLITIK mereka tetap berTUHANkan Allah SWT.. OBJEKTIF DAP La'anatullah pulak sejak dulu lagi mahu memecah-belahkan kaum Melayu/ISLAM seperti di Singapura.. Oleh itu, untuk memecah-belahkan kaum Melayu/ISLAM ini, FAKTOR penyatuan seperti NAMA Allah SWT ini haruslah diHAPUSkan untuk meMUDAHkan kerja..


Kenapa DAP La'anatullah menDESAK Lebai-Lebai DUNGU PAS dalam ISU ini? MUDAH aje.. Sejak berpuluh TAHUN dulu lagi Lebai-Lebai DUNGU PAS ini sering memPERTIKAIkan keISLAMan orang ISLAM lain.. Walaupun ISLAM telah WUJUD 1400 TAHUN lebih awal dari keWUJUDan PAS, Lebai-Lebai DUNGU PAS tetap PERASAN bahawa diri mereka KONONnya lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain.. Jadik, sebab itulah DAP La'anatullah berMATI-MATIan Lebai-Lebai DUNGU PAS menjadi 'LEMBU' kepada TUNTUTan mereka ini.. Apakah Majlis SYURA PAS pulak akan buat 'U-Turn' kerana ingin menjadi 'LEMBU'? Kita tengoklah nanti.. DATUK HARON Din dan TS TAIB Azamuddin RELA ke jadik 'LEMBU'? HE!HE!HE! 

Selain itu, PENGERUSI DAP La'anatullah ini jugak menyatakan bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS di Kedah patut menarik balik PERATURAN berPAKAIAN bagi ARTIS sempena sambutan Tahun BARU Cina.. KATAnya lagi,

"Cara berpakaian adalah sesuatu yang bersifat peribadi, sesuatu yang ditentukan sendiri oleh seseorang. Ia bukan sesuatu yang boleh ditetapkan dan disuruh di negara ini," ->KLIK<-

HE!HE!HE! Ini pun LUCU jugak.. Apa GUNAnya Lebai-Lebai DUNGU PAS menjadi kerajaan di Kedah kalau SEMUA POLISInya terpaksa dapatkan 'APPROVAL' daripada PENGERUSI DAP La'anatullah ini? Baik BUBARkan aje PAS dan SEMUA Lebai-Lebai DUNGU PAS diarahkan menyertai DAP La'anatullah? Barulah ada MUKA Melayu/ISLAM dalam PEMILIHAN CEC mereka tanpa perlu menyalahkan 'EXCEL Sheet'! Jadik? Apa BEZAnya Lebai-Lebai DUNGU PAS dengan UMNO?


Apa yang Lebai-Lebai DUNGU PAS nih TAKUTkan sangat kat PENGERUSI DAP La'anatullah ini? Asyik dok kena "LISTEN.. LISTEN.. LISTEN.." aje dengan dia? Tok sah dok KELENTONGlah nak KATAkan ini adalah DEMOKRASI dalam PR.. DEMOKRASI apa keJADAHnya kalau puak MAJORITI jadik 'LEMBU' kepada MINORITI? Dalam pada mereka dok KATA UMNO dalam BN macam tuh, mereka lagi TERUK? Boleh ke Lebai-Lebai DUNGU PAS ini sebutkan PERKARA yang DAP La'anatullah terpaksa AKUR dengan mereka? Ada? Kalau ada agaknya BAB Pok Nik 'ALAIHISSALAM' bagi TANAH 10 ribu EKAR kat PEMIMPIN DAP La'anatullah..

Wallahualam..   

2 comments:

ajai62 said...

Assalam Bro

Tunggu ajelah apa helah syaitan bisu selepas anjing besar DAP menyalak... kita tengok siapa yang kena.... kalau PAS tunduk pada salakan karpal... confirm mereka ULARMAK LONGKANG... GILA KUASA...

Anonymous said...

Haha isu macam ni pun diperkeldaikan dengan DAP, nak dirikan kerajaan Islam dengan hudud konon?
Eh silap negara kebajikan sekarang eh?

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS