DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 12, 2013

Para PENIPU era-1970an yang masih cuba MENIPU dan mengHASUT PERUSUH pada era-2010an


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sampai bila nak HIDUP dalam pemBOHONGan dan diperBODOHkan? Mungkin itu kita patut TANYAkan kepada mereka yang nak mengIKUTi RUSUHAN keESOKkan harinya.. Pada kita, semakin BANYAK RUSUHAN yang diCETUSkan, semakin BANYAK pulak keBURUKkan yang diPAMERkan.. Dalam pada puak-puak tuh dok meRUSUH, RASAnya TIDAK ada satu pun lagi keBAIKkan yang mereka lakukan untuk RAKYAT sejak KONONnya menDABIK DADA berBANGGA KONONnya MENANG 4 buah NEGERI pada PRU-13? Apakah puak-puak DUNGU ini ingat keMENANGan mereka itu akan berKEKALan dan RAKYAT nih BODOH?

Tadi semasa di lebuhraya Karak kat Hentian R&R Temerloh, kita NAMPAKlah dua, tiga bijik VAN mengANGKUT Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk tujuan meRUSUH esok hari.. Kita tengok air MUKA mereka nih keBANYAKkannya macam SPESIS manusia yang KECEWA dengan keHIDUPan dan mengHARAPkan Allah SWT dok sentiasa SUAPkan makan untuk mereka.. Dengan KATA lain, inilah SPESIS manusia yang MUDAH diperBODOHkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak-puak 'PenJUBOR' dalam PKR demi kepentingan POLITIK mereka.. Kita pun HAIRAN, apa yang nak diSANJUNG sangat manusia macam penganut SYIAH ini dan dua SPESIS 'GAY-BiSEX' ini?


Haa.. Tengok betul-betul MUKA dia.. Apa yang nak diSANJUNG sangat kat manusia macam nih? Muka GEDEMBOL kerja dok peLAHAP duit DERMA sejak 20 TAHUN dahulu lagi.. Pernah ke anda dengar dia nih terANIAYA sebab TANAHnya diRAMPAS UMNO/BN atau ahli keluarganya mati KEBULOR? Ada? Mana ada.. KeHIDUPan dia dari dulu hingga sekarang hanyalah dengan meREKA-REKA CERITA untuk mengHASUT orang agar saling memBENCI.. Kiranya kalau dalam SIRAH Rasulullah SAW, dia nih macam Abdullah bin Ubay.. Anda ingat dia nih TINGGI ILMU UGAMA ke? Mana ada.. Ini manusia sehabis JAHIL nih..


Haa.. Ini pun seorang lagi.. Semasa ARWAH TUN Abdul Razak hidup, dialah orang yang sanggup mengHALANG segala usaha TUN untuk memBANGUNkan NEGARA dan menaikkan taraf hidup kaum Melayu/BUMIPUTERA.. Segala macam CERITA diREKAnya semata-mata untuk mencipta RUSUHAN bagi mengHALANG USAHA pemBANGUNan.. Tahun 70-an dia berUNTUNG kerana teknologi ICT belum WUJUD.. Jadik, segala PENIPUannya diPERCAYAi bulat-bulat oleh para MAHASISWA yang KONONnya berLAGAK pandai.. Namun, sedarkah anda dia ni cuma seorang PENGECUT yang lari ke luar NEGARA kerana TAKUT menghadapi undang-undang? ->KLIK<- 


Ini memang tak perlulah diperKENALkan lagi.. PenZINA yang GAGAL meNAFIkan BUKTI video LUCAH terhadap dirinya.. 'PenJUBOR' yang GAGAL meminda pengHAKIMan yang mengesahkan dirinya pelaku perBUATan menJUBOR dan GAGAL meNAFIkan keWUJUDan DNA dalam JUBOR mangsanya.. Adakah anda meRASAkan dia seorang yang MULIA? MULIA dari segi apa? SEJARAH dia berKAHWIN dengan PRESIDEN PKR di Thailand tanpa IZIN? SEJARAH SKANDAL SEKSnya dengan segala macam WANITA dan LELAKI yang bakal diDEDAHkan satu demi satu selepas ini? Atau keZALIMannya meROSAKkan ekonomi NEGARA?

Mungkin PENIPUan mereka yang cuba diWAR-WARkan semasa RUSUHan esok hari boleh LAKU jika mereka ini hidup pada era-1970an.. ZAMAN di mana segala sistem penyampaian MAKLUMAT sangat lambat.. ZAMAN di mana siapa yang LANTANG bersuara walaupun MENIPU tetap diPERCAYAi oleh khalayak RAMAI.. Namun, itu SEMUAnya pada era-1970an.. Bukan lagi pada era-2010an yang mana keBENARan dapat diTENTUkan dengan mengKLIK pada komputer.. 


Hanya SEGELINTIR aje SPESIS macam BUDAK ini yang belajar TESL pun 'DROP' masih lagi keTINGGALan ZAMAN dan diTIPU oleh para PENIPU era-70an ini..

Namun demikian, kita jugak TIDAK lupa dengan MENTERI KDN yang OTAKnya masih LEMBAB ala-ala era manusia ZAMAN batu walaupun JASADnya hidup di ZAMAN serba CANGGIH ini.. 


Anda pun TAHU bahawa manusia ZAMAN batu hidup tanpa undang-undang.. Kalau nak tukar BETINA macam BAJU atau BUNUH orang macam pijak SEMUT semuanya boleh.. Malangnya MENTERI KDN ini masih GAGAL menguat-kuasakan undang-undang walaupun dia menjadi MENTERI pada ZAMAN yang berTAMADUN.. PeRUSUH BERSIH 3.0 pun takde diHUKUM, peRUSUH esok hari pun tentunya takkan diADILi walaupun mungkin berlakunya keMUSNAHan..

Wallahualam..  

2 comments:

Anonymous said...

Saudara pembaca,
Saya tidak mahu komen tentang 3'tokoh'di atas kerana sejak dari azali dulu mereka memang sudah begitu!
Cuma saya minta sangat sangat supaya ahli ahli UMNO jangan menaikkan tokoh yang terakhir di kedudukan yang tinggi dalam hiraki UMNO!
Jangan terpengaruh atau terhutang budi dengan jasa jasa bapa dan datuk neneknya untuk terus menyokongnya!
Pihak pihak yang membuat kacau sekarang ini berani akibat kelemahan dan ketidak beraninya menjalankan tugas menteri KDN.
Ingat UMNO bukan parti harta pusaka. Kita hanya meletakkan mereka yang berwibawa memimpin parti dan negra.
Kalau ahli UMNO tidak hendak bertindak, diseru pengundi pengundi di kawasannya untuk tidak memilih dia sebagai wakil rakyat.
Saya lebih rela UMNO/BN hilang SATU kerusi dari terus mempunyai pemimpin sepertinya.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Itulah PADAHnya bila AMANAH diBERIkan kepada mereka yang TIDAK tahu menJAGAnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS