DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, April 07, 2013

Allah SWT dah tarik HIJAB - IBLIS tak perlu pun berSUSAH PAYAH untuk SESATkan orang macam nih..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya anda patut SIMPATI kepada Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di pengHUJUNG USIAnya ini.. Kenapa kita KATAkan sedemikian? Biasanya orang di pengHUJUNG USIA macam Pok Nik ini akan meLEBIHkan IBADAT dan MULA meLUPAkan URUSAN DUNIA.. Namun, hari ini kita LIHAT Pok Nik berTINDAK sebaliknya apabila SIBUK mengejar POLITIK keDUNIAan pada PRU-13.. Pok Nik bukan sahaja MAHU menCONTOHi FIRAUN yang menguasai dan menZALIMi RAKYAT sendiri, Pok Nik jugak seperti MAHU menCONTOHi FIRAUN dengan SERONOK menJATUHkan HUKUM macam FIRAUN yang cuba menjadi TUHAN! ->KLIK<-

IBLIS dan SYAITAN TIDAK perlu pun mengambil MASA yang LAMA untuk menSESATkan seorang yang diGAMBARkan sebagai ULAMA seperti Pok Nik.. Malah, IBLIS dan SYAITAN pun TIDAK perlu langsung memBUANG MASA untuk mengGODA Pok Nik seperti mana GODAan terhadap lain-lain manusia yang LEMAH IMAN.. Pada USIA sebegini, tanpa perlu pun IBLIS dan SYAITAN berSUSAH-payah Pok Nik telah pun mengIKUTi keSESATan yang diANJURkan oleh mereka ini.. Dengan KATA lain, segala IBADAT Pok Nik terhadap Allah SWT TIDAK lebih sekadar menjadi LAKONan 'ZUHUD' untuk menTAKSUBkan puaknya!


Cuba anda FIKIR.. Sekian LAMA anda berIBADAT sehingga UMUR 80 TAHUN lebih seperti Pok Nik.. Tiba-tiba disebabkan anda mengejar POLITIK keDUNIAan yang sepatutnya mula diABAIkan pada USIA ini, anda telah:-

1) MemperLEKEHkan keISLAMan orang lain

2) MemperLEKEHkan IBADAT orang ISLAM lain seperti SOLAT

3) MengHINA pulak orang yang MENEGUR perBUATan anda

4) MeRAMPAS dan mengANIAYA HAK orang seperti ambil TANAH orang

5) TIDAK AMANAH terhadap KUASA yang diAMANAHkan oleh RAKYAT

6) BerBOHONG dan MENIPU demi menjaga 'TAKHTA' yang RAKYAT AMANAHkan

7) BerSEKONGKOL dengan MUSUH ISLAM, puak-puak penZINA, LGBT dan jugak  penyokong umat ISLAM diMURTADkan


Sekali lagi kita TANYA.. Apakah berBALOI segala IBADAT yang anda KERJAkan sehingga USIA 80 TAHUN jika pada pengHUJUNG USIA ini anda menjadi FASIK? FASIK kerana anda meLAKUkan perkara-perkara seperti di atas hinggakan TIDAK masuk AKAL yang WARAS orang yang berUSIA seperti Pok Nik ini meLAKUkannya? Apakah anda SEMUA umat ISLAM masih TIDAK NAMPAK akan HIJAB yang Allah SWT telah TARIK untuk anda LIHAT Pok Nik yang telah 'DiBOGELkan' segala SIFAT BURUK lagi FASIK ini? Inikah perangai NORMAL seseorang manusia di pengHUJUNG USIAnya? Cuba anda FIKIRkan betul-betul..

Jika anda RAJIN mengKAJI SEJARAH PEMIMPIN-PEMIMPIN ISLAM yang menZALIMi RAKYATnya seperti HAJJAJ bin Yusuff Al THAQAFI, Mustaffa KAMAL Attaturk dan RAMAI lagi, anda akan NAMPAK perSAMAan yang diTUNJUKkan apabila mereka berada di pengHUJUNG USIA.. BANDINGkan pulak dengan para PEMIMPIN ISLAM atau ULAMA sejati seperti para IMAM Ahli Sunnah Wal JAMAAH atau pun ULAMA seperti Tok KENALI, Tok SELEHOR atau pun ARWAH Dr. Muhammad UTHMAN El-Muhammady di pengHUJUNG USIA mereka.. Ada ke mereka ini menunjukkan perangai BURUK seperti Pok Nik di akhir HAYAT?


Jadik? TIDAKkah anda NAMPAK lagi keBESARan Allah SWT memanjangkan UMUR Pok Nik sehingga PRU-13 untuk memperLIHATkan kepada kita umat ISLAM betapa KEMARUKnya Pok Nik kepada KUASA? Betapa DAHSYATnya sifat DENDAM dan perMUSUHan Pok Nik terhadap sesama umat ISLAM walaupun IBLIS dan SYAITAN tak perlu pun bersusah payah untuk mengHASUTnya? Jelas sekali apabila USIA kita diPANJANGkan, Allah SWT sebenarnya memBERI kita MASA untuk INSAF.. Jika kita berTINDAK sebaliknya, itu TANDAnya Allah SWT mahu seluruh umat ISLAM melihat keadaan kita yang telah 'DiBOGEL'kan ini..

Sudah tentu apa yang diTULIS kali ini akan diSANGGAH dan diBANTAH berMATI-MATIan oleh para penTAKSUB Pok Nik itu.. Mana mungkin mereka menerima kenyataan bahawa Pok Nik sebenarnya sedang diAIBkan oleh Allah SWT.. Walhal, Pok Nik sentiasa menDABIK DADA mengatakan dirinya dan para penTAKSUBnya itu lebih ISLAM berBANDING 1.5 BILION umat ISLAM lain.. Namun, para penTAKSUB dan para 'CAI-CAI' ini terLUPA bahawa MUSTAHIL untuk Pok Nik berLAKON 'ZUHUD' depan PenCIPTAnya.. HIJAB manusia hanya LUARan FIZIKAL sahaja tetapi HIJAB Allah SWT mengatasi segala-galanya..

Wallahualam..   

1 comment:

Anonymous said...

Sebenarnya allah swt bg dia panjang umur adalah utk dia bertaubat tp dia lalai dan leka, walaupun kita tk tahu secara diam2 amal ibadat dia pd allah tp perwatakan dia menyebabkan org merasa benci pd dia.Hanya allah swt sahaja yg lebih mengetahui hamba2nya.Wallahualam.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS