DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 25, 2013

Dah 'TITLE' dia dalam PAS pun TIMBALAN kepada Pok Nik - Tentulah dia dengan Pok Nik pun 2X5?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RASAnya hampir TIDAK ada PEMIMPIN PAS yang TIDAK pernah pun TIDAK diMALUkan oleh DAP La'anatullah berHUBUNG ISU Hukum HUDUD.. Bermula daripada PRESIDEN PAS, Pok Nik 'ALAIHISSALAM', Ketua PEMUDA PAS dan yang terbaru ialah Timbalan kepada Pok Nik sendiri iaitu DATUK Harun DIN.. IRONInya, SEMUA kePEMIMPINan PAS yang bercakap pasal Hukum HUDUD ini telah diMALUkan oleh orang yang SAMA, iaitu PENGERUSI DAP La'anatullah.. Dalam pada Lebai-Lebai DUNGU PAS dok memuji keHEBATan DATUK Harun DIN 'MEMUJUK' bekas Naib PRESIDEN UMNO masuk PAS, dia masih KALAH dengan PENGERUSI DAP La'anatullah ini RUPAnya?


DATUK Harun DIN seperti mana Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain mungkin boleh berBANGGA dengan penulisan BUKUnya.. Namun demikian, apa yang diTULIS di dalam sebuah BUKU belum tentu dapat diREALISASIkan dalam keHIDUPan sebenar.. Apatah lagi selepas PAS sendiri yang berSEKUTU dengan para peLAKU MAKSIAT dalam PKR dan DAP La'anatullah.. Ini sebenarnya sudah dikeTAHUi tetapi demi memastikan dirinya jugak TIDAK keTINGGALan dalam 'RANKING' PEMIMPIN PAS yang KUAT 'Jual KELENTONG', maka nak TAK nak dia pun terpaksalah mengULANGi SKRIP lama seperti Hukum HUDUD ini dekat-dekat PRU-13.. ->KLIK<-

Malah SKRIP lama yang diULANGi oleh DATUK Harun DIN ini jugak turut di'KOMPANG'kan oleh Pok Nik seperti biasa.. Pok Nik hari ini mengatakan,

"Hukum hudud ini jelas dalam agama Islam, sokong atau tidak sokong ia adalah asam garam daripada al-Quran sendiri. Walaupun mendapat tentangan DAP, hudud ini kita buat pada (orang) Islam sahaja dan dia (hukum hudud) ini akan diluluskan oleh satu badan yang kita panggil kehakiman bukannya daripada orang politik. Badan kehakiman ada syarat-syarat dia, tak cukup syarat dia maka turun hudud kepada takzir, cukup syarat dia baru guna hudud, itulah sudah direkod, sudah ditulis sejak bertahun-tahun dulu," ->KLIK<-

Kalau diIKUTkan kenyataan Pok Nik tuh, NAMPAK jelas bahawa selama ini Lebai-Lebai DUNGU PAS terlalu BANYAK memFITNAH Kerajaan UMNO/BN yang BANYAK mengGUNAkan KAEDAH Hukum TAKZIR dalam keSALAHan JENAYAH.. Bukankah itu yang diPRAKTIKkan di NEGARA kita selama ini? Bukankah Lebai-Lebai DUNGU PAS sendiri yang ENGGAN menerima BUKTI seperti RAKAMan VIDEO dan sebagainya apabila peLAKU keSALAHan itu ialah PEMIMPIN mereka sendiri? Bilakah pulak mereka itu hendak dihukum?

Sebagai orang yang MAHIR dengan perUNDANGan SEKULAR, sudah tentu PENGERUSI DAP La'anatullah mempunyai 1001 ALASAN untuk menolak segala macam DALIL yang dikemukakan oleh mana-mana PEMIMPIN PAS terMASUKlah DATUK Harun DIN sendiri.. Malah, kita PERCAYA sebelum berAKHIRnya KEMPEN PRU-13 ini DATUK Harun DIN sendiri akan menjadi seperti 'LEMBU diCUCUK hidung' seperti mana para PEMIMPIN PAS lain yang berSUARA pasal Hukum HUDUD ini.. Di sini sahaja RAKYAT terUTAMAnya umat ISLAM sendiri boleh meNILAI setakat mana keTULUSan mereka untuk memperJUANGkan perkara ini! Selebihnya mereka hanya nak jadikan ISU semata-mata..


UMNO/BN rasanya sudah terlalu biasa dengan SKRIP MURAHan yang diCIPTA semula oleh DATUK Harun DIN kali ini.. Ini kerana pada pengHUJUNGnya, pasti keGAGALan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini meLAKSANAkan HUDUD akan diLETAKkan kepada UMNO/BN pulak.. Walhal RAKYAT sendiri maklum bahawa Hukum HUDUD ini langsung TIDAK disebut dalam MANIFESTO mereka pun? Oh ye.. LUPA la pulak.. MANIFESTO itu bukannya JANJI.. Mungkin DATUK Harun DIN sendiri pun dah BOSAN berLAKON 'ZUHUD' ala-ala Pok Nik lalu mengambil PELUANG dalam ISU Hukum HUDUD ini untuk menunjukkan dia pun 2X5 seperti Pok Nik jugak bab KELENTONG orang?

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS