DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 11, 2013

ATM tak latih Pemuda UMNO untuk CETUSkan HURU-HARA - Ingat Joe BEDUL, ingat VIDEO SEKS 'BOSS'nya!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! NAMPAKnya selain Lebai-Lebai DUNGU PAS, puak-puak peCINTA MAKSIAT dalam PKR jugak TIDAK kurang HEBATnya dalam meMILIKki SPESIS Pak LAWAK sebagai PEMIMPIN mereka.. Kalau dalam PAS, PEMIMPIN sebegini ialah seperti Timbalan PRESIDEN dan 3 orang Naib PRESIDEN mereka.. Dalam PKR pulak, PEMIMPIN SPESIS begini ialah MP Sungai Petani iaitu DATUK Joe BEDUL.. Apa? Anda tak KENAL Joe BEDUL? Tak KENAL ke? Nak berKENALan ke dengan dia? ISTIMEWA sangat ke Joe BEDUL tu sampai kita perlu KENAL dia? Ohh.. Dia sangat ISTIMEWA jika anda BACA apa yang diTULIS seterusnya..

Ya.. Perlukah RAKYAT mengambil BERAT kenyataan PEMIMPIN yang dikeTAHUi SPESIS peLAWAK seperti Joe BEDUL ini? Perlu ke? Apa KATA kalau kita KENALi Joe BEDUL ini yang terDESAK untuk mendapatkan perhatian melalui VIDEO ini?


HE!HE!HE! Anda masih INGAT lagi VIDEO ini? Itulah Joe BEDUL bersama-sama 'DATUK T' yang pernah mengGEMPARkan NEGARA apabila menyiarkan VIDEO adegan SEKS seseorang yang diKATAkan 'BOSS' kepada Joe BEDUL dalam PKR! NAMPAK tak bagaimana LEBAR dan GELAK BESARnya Joe BEDUL itu apabila menonton AKSI SEKS 'BOSS'nya sendiri bersama-sama seorang AMOI Cina? 


Anda masih INGAT lagi Joe BEDUL yang di'KANTOI'kan sedemikian rupa oleh 'DATUK T' terpaksa pulak mengambil HATI Penasihat PKR dengan cuba ber'MAKE-Up' menjadi seperti P.RAMLEE? KONONnya untuk memBUKTIkan bahawa peLAKON VIDEO SEKS itu ialah seseorang yang menyerupai 'BOSS'nya.. 

KAH!KAH!KAH! Sampai begitu terDESAK sekali Joe BEDUL untuk meng'COVER-LINE'kan dirinya sendiri apabila RAKAMan dirinya KETAWA BESAR menonton VIDEO SEKS itu terSEBAR! Punyalah dia terDESAK untuk kembali mendapat kePERCAYAan 'BOSS'nya itu sampailah kepada USAHA terBARUnya 'MemBELI' BAPA kepada MANGSA 'MenJUBOR' oleh 'BOSS'nya sendiri iaitu Saiful BUKHARI? 


HE!HE!HE! TIDAK pernah lagi WUJUD seorang yang sebegitu terDESAK di NEGARA ini seperti Joe BEDUL ini.. Tahap keLAWAKkannya mengalahkan LAWAK yang diLAKUkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti yang kita NYATAkan tadi.. Sendiri yang KANTOI, lepas tuh SALAHkan orang lain pulak?

Baiklah, itulah dia Joe BEDUL yang RAKYAT sudah maklum KREDIBILITInya.. Oleh itu, perlukah untuk RAKYAT meLAYAN kenyataan BODOH lagi 'SENGAL' Joe BEDUL ini yang mengatakan KONONnya ATM dan POLIS meLATIH Pemuda UMNO untuk menCETUSkan keKACAUan pada PRU-13? ->KLIK<-

Sekali lagi kita PERCAYA yang RAMAI RAKYAT akan GELAK berGULING-GULING dengan kenyataan sebegini BAHLOL daripada seseorang yang dah MUSNAH KREDIBILITInya seperti Joe BEDUL ini.. Aduhaii.. Kesiannya.. KAH!KAH!KAH!


Yang TAMBAH meLUCUkan tuh, ada jugak 'CAI-CAI' FACEBOOK sampai terNGANGA-NGANGA punyalah PERCAYA apa yang diMERAPUkan oleh Joe BEDUL ini? Kalau Joe BEDUL ini sampat terNGANGA-NGANGA mulutnya GELAK apabila menonton AKSI SEKS 'BOSS'nya dalam VIDEO, kali ini 'CAI-CAI' pulak yang terNGANGA mulut PERCAYAkan apa yang MALAUN ini sudah MERAPU? Patutlah RAMAI di kalangan 'CAI-CAI' FACEBOOK ini TIDAK tahu OTAK mereka terLETAK di kepala atau di lutut! BERUK pun boleh berFIKIR? KAH!KAH!KAH!

Kenyataan Joe BEDUL ini telah pun diNAFIkan oleh PANGLIMA ATM sendiri.. Pemuda UMNO pulak mungkin tengah TUNGGU 'BOSS' Pemuda UMNO tuh diCALONkan atau TIDAK dulu baru nak ambil TINDAKan MAHKAMAH gamaknya?

"Pasukan ATM (Angkatan Tentera Malaysia) ditugaskan menjaga keamanan bukan untuk menghuru-harakan negara. Ia tidak betul. Saya menafikan sekeras-kerasnya dakwaan mereka. Mereka sengaja mewujudkan kenyataan itu dan saya pasti ia rancangan mereka untuk menyalahkan kita (ATM). Perkara itu hanya strategi pihak berkenaan untuk menyalahkan ATM sekiranya ada huru-hara yang sebenarnya dirancang mereka," ->KLIK<-

Tatkala RAMAI RAKYAT di NEGARA ini masih MARAHkan 'BOSS' kepada Joe BEDUL kerana diSYAKki terlibat dalam INSIDEN pemBUNUHan anggota keSELAMATan di Lahad Datu, Joe BEDUL menambahkan lagi PARAH kepada KREDIBILITI 'BOSS'nya sendiri dengan membuat kenyataan MERAPU lagi sebegini BAHLOL.. Apakah Joe BEDUL akan meLAKUkan 'MAKE-UP' untuk menjadi Charlie Chaplin pulak bagi meng'COVER-LINE'kan dirinya sendiri? Tak sangka sebegini SENGALnya keLAKUan Joe BEDUL dalam PKR! KAH!KAH!KAH!

TAGLINE KHUSUS untuk Joe BEDUL: ~ INGAT JOE BEDUL, INGAT GELAK BESARNYA MENONTON VIDEO SEKS 'BOSS'NYA SENDIRI! ~ KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS