DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, April 28, 2013

TAHUkah pengUNDI PARLIMEN Putrajaya bahawa NAFSU CALON PAS di sana lebih 'GANAS' berBANDING Penasihat PKR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! BARU sekejap tadi kita menerima MESEJ KEMPEN PRU-13 menerusi SISTEM 'Messaging BROADBAND' milik CELCOM seperti berikut..


Mungkin SKMM patut menyiasat kenapa CELCOM begitu 'BerMURAH HATI' menDEDAHkan MAKLUMAT tentang PELANGGAN mereka kepada orang yang TIDAK sepatutnya? Ini kerana apa yang PELANGGAN dapat menerusi SISTEM tersebut nyata sekali menyalahi KONTRAK yang ditandatangani antara mereka dengan CELCOM apabila meLANGGAN perKHIDMATan 'BROADBAND'.. Bukan sahaja SKMM, kita jugak meRASAkan KPDNKK patut turut diLIBATkan SAMA..

Bukan RAHSIA lagi pun bahawa ada beberapa PEMIMPIN PR telah meLETAKkan 'KAKI' mereka di dalam GLC-GLC yang STRATEGIK untuk membuat KACAU pada PRU-13 ini.. USAHA ini bertujuan untuk memPENGARUHi 'MIND Set' beberapa pengUNDI yang akan balik mengUNDI terUTAMAnya di Kelantan, Kedah dan Terengganu.. Para PEMIMPIN PR tersebut mengHARAPkan agar pengUNDI yang balik untuk mengUNDI ini dapat 'COUNTER' balik UNDI PROTES yang WUJUD di kawasan masing-masing kerana keMALASan para PEMIMPIN PR ini untuk berKHIDMAT setelah diPILIH pada PRU-12 lalu! UMNO/BN patut berTINDAK segera.. 

Apa pun, jika anda melihat 'CONTENT' dalam MESEJ tersebut, anda akan PERASAN betapa terDESAKnya puak-puak PR untuk menDAPATkan UNDI anda.. Itu sememangnya sudah diJANGKA kerana lebih sukar untuk mereka menjaga 4 buah NEGERI yang 'DiTAWAN' semasa PRU-12 berBANDING berUSAHA untuk meRAMPAS pulak NEGERI-NEGERI lain.. Selain itu, kita jugak meLIHAT bahawa 'CONTENT' tersebut jugak selari dengan NAFSU seorang EXCO PAS Kelantan yang ketika ini seluruh DUNIA tengah KETAWAkannya.. Ini kerana dia hanya mampu PACAKkan 'BATU Asas' dan PAPAN tanda sahaja untuk PROJEK di NEGERInya..


Kalau di NEGERInya sendiri pun orang sudah MELUAT dengan PROPAGANDA MURAHannya yang cuma tahu menjadi EXCO 'BATU Asas' sahaja, apakah para pengUNDI di PARLIMEN Putrajaya pulak nak BERIkannya UNDI? Sedangkan seluruh DUNIA pun sedia maklum bahawa Putrajaya itu diBANGUNkan oleh Kerajaan UMNO/BN tanpa perlu pun menadah TIN Milo untuk mengutip DERMA? Bayangkan kalau pemBANGUNan Putrajaya itu diRENCANAkan oleh EXCO 'BATU Asas' dari Kelantan ini? Agak-agak sampai KIAMAT pun RAKYAT hanya mampu lihat segala macam TUGU 'BATU Asas' dan PAPAN tanda sahaja di Putrajaya..

Dari SUDUT pemerhatian yang lain pulak, kita meRASAkan bahawa EXCO 'BATU Asas' ini begitu berNAFSU mengalahkan MENTORnya iaitu Penasihat PKR sendiri! NAFSU yang diMAKSUDkan bukanlah NAFSU sesama MANUSIA.. Sebaliknya, NAFSU yang kita MAKSUDkan ialah untuk mengejar keKUASAan demi meRUNTUHkan apa yang orang lain telah JAYAkan.. NAFSU macam ini SAMAlah seperti NAFSU PEMIMPIN zaman DAHULU seperti Genghiz KHAN, Nero, FIRAUN atau pun Nebuchadnezzar.. PEMIMPIN berNAFSU sebegini sanggup meLAKUkan apa sahaja termasuklah sanggup memBUNUH RAKYAT sendiri..

Apakah EXCO 'BATU Asas' ini mampu NAIK ke PUNCAK penDAKIan KUASA selepas ini? TIDAK mustahil kerana anda pun TAHU bahawa kePIMPINan PR ketika ini berGOLAK sakan disebabkan PAS dan DAP La'anatullah 'TAKUT' untuk meLANTIK Penasihat PKR sebagai PM jika diTAKDIRkan mereka MENANG pada PRU-13.. Menyedari WUJUDnya perGOLAKan sebegini, maka EXCO 'BATU Asas' ini dapat meRASAkan ada RUANG yang boleh dimasukkinya demi menJAYAkan NAFSU dan cita-cita PERIBADInya itu.. TIDAK mustahil dia mahu JAWATAN PM untuk dirinya sendiri jika MENTORnya Penasihat PKR diTOLAK oleh SEKUTUnya..


Ya.. Seperti yang anda SEMUA maklum, EXCO 'BATU Asas' ini bukanlah seorang PEMIMPIN yang BAIK pun.. Namun, anda jugak patut TAHU bahawasanya perCATURan KUASA di dalam PR ini jauh lebih TERUK daripada UMNO/BN.. PAS boleh memilih PEMIMPIN yang SAMA sekali bukan ULAMAK sebagai Timbalan PRESIDEN dan Naib PRESIDEN? DAP La'anatullah pulak pemilihannya lebih TERUK kerana boleh diUBAH dengan menyalahkan 'EXCEL Sheet'? PKR pulak RAMAI 'Ahli HANTU' dalam pemilihan PARTI sendiri? Jadik, inilah RUANG yang akan diMANFAATkan oleh EXCO 'BATU Asas' itu untuk NAIK ke puncak KUASA..

ISU ROYALTI yang diMAINkannya itu hanyalah untuk memastikan bahawa dia dapat mengawal SUMBER kewangan sekurang-kurangnya di NEGERI sendiri sebagai MODAL untuk dia mengejar KUASA.. Sedangkan seperti mana RAKYAT Kelantan sendiri sedia MAKLUM, dah 23 TAHUN lebih PAS memerintah Kelantan, nak BEKALkan air BERSIH pun tak mampu? Itu belum lagi diUNGKIT dengan segala macam masalah PRASARANA, alam SEKITAR dan JENAYAH? Jadik, RELEVANkah untuk pengUNDI PARLIMEN Putrajaya memilih seseorang yang terlalu KUAT NAFSU seperti EXCO 'BATU Asas' ini sebagai PEMIMPIN kamu?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS