DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, April 27, 2013

CALON PAS di PARLIMEN Putrajaya nak buat LAWATAN sambil belajar pengUNDI Putrajaya ke DUN Salor di Kelantan?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita PERCAYA bahawa RAKYAT tahu tujuan Putrajaya diBINA.. Kita jugak PERCAYA bahawa Putrajaya adalah SINONIM dengan keJAYAan pemBANGUNan NEGARA ini sejak MERDEKA lagi.. Oleh itu, para pengUNDI di Putrajaya wajar berTANYAkan diri sendiri apakah wajar untuk mereka menyerahkan PARLIMEN Putrajaya itu kepada sebuah PARTI yang pernah mengatakan untuk 'MenJUAL' kawasan tersebut? Para pengUNDI Putrajaya itu sendiri sepatutnya mempunyai MAKLUMAT yang CUKUP untuk mengenali CALON sebuah PARTI yang mengaku lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain tuh.. SILAP besar jika dia diPILIH..

RASAnya RAKYAT TIDAK perlu pun untuk memBANDINGkan seluruh NEGERI Kelantan dengan kawasan seperti Putrajaya.. Apatah lagi cukup meMALUkan untuk memBANDINGkan DUN Salor dalam PARLIMEN Kubang Kerian di Kelantan dengan PARLIMEN Putrajaya.. Kita PERCAYA RAMAI kakitangan kerajaan dan para pengUNDI di Putrajaya tuh tak pernah pun JEJAKkan KAKI ke DUN Salor.. Oleh itu, TIDAKkah cukup BODOH lagi memBAHAYAkan diri sendiri jika para pengUNDI PARLIMEN Putrajaya memilih seorang DUNGU yang KUAT berANGAN daripada PARTI PAS yang jugak ADUN Salor sebagai WAKIL mereka di PARLIMEN Putrajaya?


CALON PAS yang jugak EXCO 'BATU Asas' di DUN Kelantan sebenarnya langsung TIDAK berGUNA dan hanya setaraf SAMPAH sarap sahaja di Kelantan.. Apabila dia menCALONkan dirinya sendiri di PARLIMEN Putrajaya, dia cuba memBAYANGkan dirinya itu seolah-olah 'ADIWIRA' yang turun dari KAYANGAN.. Walhal KAYANGAN itu sebenarnya ialah Putrajaya dan 'EXCO 'BATU Asas' itu UMPAMA seorang LANUN yang mahu meROMPAK hasil keJAYAan orang lain? Tatkala PEMIMPIN lain memBANGUNkan kawasan masing-masing dengan TITIK peluh, EXCO 'BATU Asas' ini hanya tahu PACAK papan tanda PROJEK lepas tuh pergi berANGAN!


DUN Salor yang mana diWAKILinya langsung TIDAK ada perBEZAan sejak 30 TAHUN lalu.. Bagaimana anda meLIHAT DUN Salor 30 TAHUN lalu, itulah DUN Salor yang anda LIHAT pada hari ini.. TIDAK ada INFRASTRUKTUR seperti Putrajaya.. Malah, BEKALan AIR pun TIDAK menentu.. TIDAK ada pun pusat-pusat pengajian TINGGI atau pun INDUSTRI desa sekalipun! Bukanlah SALAH RAKYAT di DUN Salor tetapi itu adalah keSALAHan EXCO 'BATU Asas' tersebut yang terlalu KUAT berANGAN dan hidup dalam KHAYALAN.. Hari ini RAKYAT di DUN Salor pun sudah beralih ANGIN, apakah pengUNDI PARLIMEN Putrajaya pulak mahu menjadi sebaliknya?


EXCO 'BATU Asas' di dalam PAS ini pun sebenarnya hanyalah 'TROJAN Horse' untuk meROSAKkan PAS dari dalam.. KeSETIAan dia bukanlah kepada PRESIDEN PAS pun sebaliknya kepada 'BOSS' PKR yang menjadi IDOLAnya.. Dialah yang meROSAKkan PAS dan meminggirkan golongan ULAMAK sehingga menjadi 'FOOL-La-MAK'.. Seluruh RAKYAT Kelantan tahu BUDAYA SAMSENG yang diPELOPORinya di sana yang mana segala keGAGALan PROJEK yang diUSAHAkannya cuba diTUTUP dengan keKERASan terhadap RAKYAT sendiri.. Apakah para pengUNDI PARLIMEN Putrajaya masih mengHARAPkan dia ini lebih BAIK? ->KLIK<-

Satu-satunya penyelamat dia ialah Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang sentiasa akan meLINDUNGi keMUNGKARannya dan jugak IDOLAnya iaitu 'BOSS' PKR.. Selagi begitu RAMAI umat ISLAM di NEGARA ini yang IBU BAPAnya TIDAK ajar ISLAM kepada anak-anak mereka, selagi itulah Pok Nik ini akan diTAKSUBkan.. Maka, selagi itulah keMUNGKARan akan sentiasa bersama-sama dengan Pok Nik selagi HAYATnya diKANDUNG badan.. Namun, kita jugak PERCAYA jika Pok Nik masuk ICU atau masuk TANAH sekalipun, EXCO 'BATU Asas' ini tetap mampu 'SURVIVE' kerana 'BOSS' sebenarnya masih SIHAT di dalam PKR.. Jadik, RAKYAT di DUN Salor dan PARLIMEN Putrajaya, buatlah PILIHan yang BIJAK..

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS