DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, April 23, 2013

Terlalu BANYAK petunjuk memBUKTIkan PR mahukan perTUMPAHan DARAH dan keGANASan berlaku pada PRU-13..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda INGAT jika PRU-13 berlaku dengan AMAN apakah PR akan MENANG? TIDAK.. Ianya TIDAK akan berlaku.. Sebaliknya jika PRU-13 berlaku dalam suasana yang AMAN, ianya akan memBERIkan keLEBIHan kepada UMNO/BN untuk terus mengekalkan KUASA.. Ye la.. RAKYAT pun bukannya BODOH untuk TIDAK memilih keAMANan yang diUSAHAkan oleh UMNO/BN sekian lama.. Namun demikian, anda patut TAHU bahawa segala RUSUHan dan segala DEMONSTRASI yang diCETUSkan sejak TAHUN-TAHUN sebelum ini seperti 3 siri HIMPUNan BERSIH, HIJAU dan OREN bukanlah untuk menJUNJUNG keAMANan..

Ya.. Segala HIMPUNan HARAM seperti yang diNYATAkan di atas ialah sebagai satu BENTUK 'LATIHAN' yang SENGAJA diatur oleh pihak-pihak tertentu untuk menCETUSkan HURU-HARA pada PRU-13.. Dengan KATA lain, walau apa pun keputusan PRU-13 kali ini, RAKYAT kena berSEDIA untuk mengHADAPI segala macam RUSUHan yang sememangnya sudah diatur sekian lama.. BAYANGkan kalau PR KALAH atau KERUSI yang diMILIKki mereka jauh berKURANGan berBANDING PRU-12? Sudah tentu mereka ENGGAN menerima HAKIKAT lalu akan ke jalan-jalan raya untuk memPRAKTIKkan segala 'LATIHAN' sebelum ini..

Sudah tentu RUSUHAN yang diATUR TIDAK akan lengkap tanpa perTUMPAHan DARAH.. Bukankah itu yang telah diCETUSkan di NEGARA-NEGARA Arab atas NAMA 'SPRING'? Bukankah BERSIH 3.0 menyaksikan keGANASan MAKSIMA yang bakal diLAKUkan oleh puak-puak PR sekiranya mereka KALAH pada PRU-13?
Sudah 3 SIRI 'LATIHAN' menerusi RUSUHAN BERSIH yang telah mereka ini lakukan.. Malah, mereka yang menTERBALIKkan kereta POLIS, mereka yang memukul WARTAWAN TV AL-Hijrah dan mereka yang memukul POLIS.. Namun, mereka TIDAK rasa berSALAH kerana itulah tujuan 'LATIHAN' tersebut dibuat!

Selepas selesai peNAMAan CALON pada HARI Sabtu lepas, RAKYAT dapat melihat sendiri keGANASan yang telah diCETUSkan seperti berikut:-

1) Kejadian TETAK menetak di Kemaman, Terenganu ->KLIK<-

2) Kejadian memBAKAR bilik gerakan mengUNDI di Ipoh ->KLIK<-

3) Kejadian memBAKAR bilik gerakan mengUNDI di Puchong ->KLIK<-

4) Kejadian memBAKAR bendera di Balik Pulau, Pulau Pinang ->KLIK<-

5) Menyerbu bilik gerakan PARTI lawan di Putrajaya ->KLIK<-

Yang terBARU pulak ialah INSIDEN perGADUHan di Gua Musang antara juruGAMBAR sambilan RTM di Gua Musang, Kelantan seperti berikut.. Punyalah SEMANGAT nak berGADUH puak-puak PR tuh hinggakan dengan orang AWAM pun jadik MANGSA? Hanya kerana ENGGAN mengalah sebab 'PARKING' depan rumah orang aje?


Jadik? TIDAK cukupkah lagi BUKTI untuk mengatakan puak-puak PR ini telah diLATIH sekian lama untuk memBUNUH atau menumpahkan DARAH pihak yang TIDAK memberi KERJASAMA kepada mereka? Selain itu, jika anda memBACA di FACEBOOK, anda akan dapati para 'CAI-CAI' mereka ini TIDAK henti-henti mengHASUT atau cuba menimbulkan keBENCIan terhadap lawan POLITIK mereka hingga hilang langsung perikeMANUSIAan.. Apakah TINDAKAN SKMM?

Jika pihak POLIS berTINDAK, pihak POLIS akan diLABELkan pulak dengan pelbagai gelaran BURUK untuk diKAITkan dengan UMNO/BN.. Namun, jika pihak POLIS memBIARkan aje hingga berlaku perTUMPAHan DARAH, mereka tetap akan diSALAHkan jugak.. Dalam soal ini, RAKYAT perlu diBERIkan JAMINAN bahawa keAMANan akan diKEKALkan dan mana-mana pihak termasuk PEMIMPIN PARTI POLITIK yang mengANJURkan keGANASan hingga menyebabkan perTUMPAHan DARAH wajar diHUKUM.. Menerusi RUSUHAN BERSIH sebelum ini, RAKYAT dah boleh agak pihak manakah yang SUKAkan perTUMPAHan DARAH..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Kalau tidak kena gaya, Melayu akan berperang sesama sendiri, atau kalau kena sifirnya akan berperang semula macam 13 mei 1969.

Sejarah adalah panduan dan sempadan.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau Melayu/ISLAM berGADUH dengan BANGSA lain anda TAHU siapa yang akan diperSALAHkan..

Sebab itulah Melayu/ISLAM diHASUT untuk berGADUH sesama sendiri agar nanti ayng diperSALAHkan ialah mereka sendiri..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS