DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, April 29, 2013

If DAP La'anatullah willing to CHEAT their own MEMBERs, why not they do that on Lebai-Lebai DUNGU PAS too?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

DAP La'anatullah sebenarnya ialah sebuah PARTI yang telah keTINGGALan ZAMAN.. Namun, jika diKATAkan sedemikian kepada 'DINASTI Lim' dan 'SINGH is KING' yang meRAJAi PARTI itu, sudah tentu mereka TIDAK akan mengaku.. Malah, jika diKATAkan sedemikian kepada para 'AH-Beng' yang begitu TEGAR menyokong DAP La'anatullah pun pastinya mereka akan meNAFIkannya.. Kita sedia MAKLUM bahawa para 'AH-Beng' ini jika mereka MENIPU sekalipun mereka TIDAK perlu meRASAkan diri mereka berDOSA.. Inilah PRINSIP hidup mereka yang dibawa turun-temurun dan diPRAKTIKkan dalam perNIAGAan serta AMALAN POLITIK ala KOMUNIS mereka..

Oleh itu, TIDAKlah mengHAIRANkan jika DAP La'anatullah ini diANGGOTAi oleh para 'AH-Beng' yang SUKA MENIPU termasuklan sesama suku-sakat mereka sendiri.. Tak apalah kalau mereka meRASAkan itu yang terbaik untuk PARTI mereka.. Namun demikian, yang mengHAIRANkan tuh ialah apabila Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sering menDAKWA diri mereka lebih ISLAM berBANDING umat ISLAM lain sanggup 'BerCEMOLOT' dengan DAP La'anatullah ini? Ini yang menimbulkan rasa JELEK bukan sahaja kepada umat ISLAM lain, malah ahli-ahli PAS sendiri.. Sudah tentu ISLAM itu akan terHINA bila diPALITkan dengan keKOTORan DAP La'anatullah itu..

CONTOH mudahlah.. PENGERUSI DAP La'anatullah iaitu 'SINGH is KING' rela berBOHONG dalam KES 'MenJUBOR' Penasihat PKR walaupun sebenarnya dialah yang meMULAkan TUDUHan tersebut.. Sudah tentu 'SINGH is KING' itu TIDAK perlu pun meRASA berDOSA kerana dia mungkin TIDAK PERCAYAkan apa-apa AGAMA pun.. Namun demikian, Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sering mengaku mereka lebih ISLAM pula sanggup MEMUJA dan menTAKSUBkan 'SINGH is KING' ini walaupun dia berBOHONG? PELIK bukan? Jadik, di manakah LOGIKnya untuk Lebai-Lebai DUNGU PAS ini meDAKWA mereka yang akan mengetuai dalam KUMPULAN 'CEMOLOT' PKR + PAS + DAP La'anatullah?

Nak CONTOH lagi? Anda LIHAT sendiri bagaimana DRAMA pemBOHONGan yang maha HEBAT dalam DAP La'anatullah berlaku semasa pemilihan CECnya sendiri! 


PELIK bukan apabila pemilihan CEC DAP La'anatullah boleh diMANIPULASI atas ALASAN KONONnya terdapat keSALAHan pengiraan dalam 'EXCEL Sheet'? Siapa dalam DUNIA ini yang begitu BODOH untuk memPERCAYAi ALASAN sedemikian? Siapa pulak yang begitu DUNGU untuk menuduh UMNO/BN sebagai DALANG apabila PenDAFTAR PerTUBUHan (ROS) mula berTINDAK? Yang meLAPORkan kepada ROS pun bukannya mana-mana ahli UMNO/BN sebaliknya ahli DAP La'anatullah itu sendiri? Tak ke BODOH NAMAnya?

Kalau ahli-ahli PARTI sendiri pun mereka sanggup TIPU, kenapa pulak mereka TIDAK akan MENIPU SEKUTU mereka dalam PR seperti Lebai-Lebai DUNGU PAS dan para 'PeCINTA MAKSIAT' PKR? IRONInya, RAMAI PEMIMPIN PAS seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sudi diTIPU atau mungkin TIDAK sedar pun dirinya diTIPU kerana OTAKnya sudah sampai tahap ianya memerlukan di'SCAN' di HUSM.. 

Dek kerana keTAKSUBan tahap meLAMPAU Lebai-Lebai DUNGU PAS terhadap Pok Nik, mereka pun turut SAMA memBIARkan diri mereka diTIPU.. Para PEMIMPIN PAS yang cuba menyedarkan mereka seperti DATUK Nasharudin Mat ISA dan DATUK Hassan ALI pulak yang menerima HUKUMAN?

MALANG bagi Lebai-Lebai DUNGU PAS kerana TIDAK SEMUA RAKYAT di NEGARA ini mempunyai OTAK seDUNGU mereka.. CONTOHnya seperti RAKYAT Johor ini..


RAKYAT Johor TIDAK NAMPAK kenapa mereka perlu memBERIkan UNDI kepada 'DINASTI Lim' yang RASIS ini sedangkan mereka cukup MAKLUM di mana-mana dia berTANDING, dia langsung TIDAK pernah berKHIDMAT di kawasan tersebut.. Sebut sahaja di mana RASIS ini berTANDING, di Pulau Pinang, Melaka, KL atau Ipoh.. TIDAK ada SATU pun KHIDMATnya yang dapat diINGATi oleh RAKYAT di kawasan tersebut.. PRU-13 adalah untuk memilih seseorang yang berKHIDMAT.. Jadik, kenapakah pulak RAKYAT Johor perlu memilih dia ini?

Wallahualam    

1 comment:

Anonymous said...

Jangan lupa gambar dimana orang PAS termasuk Nik Aziz ramai-ramai cross finger diorang.

Siapa yang tipu diorang buat benda tu?Apa yang dia tipu sampai diorang semua buat benda tu?Padahal tu memang kebiasaan Kristian.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS