DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, April 16, 2013

PENGULAS video SEKS mengULAS video SEKS yang diKAITkan dengan S/U AGONG PAS dalam HARAKAH?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila terSIARnya video SEKS yang diKAITkan dengan S/U AGONG PAS, sebenarnya RAMAI PEMIMPIN yang KATEGORI 'TUA GANYUT' dalam PR yang mengGELABAH.. Kita HAIRAN kenapa mereka yang SPESIS 'TUA GANYUT' ini pulak yang lebih-lebih mengGELABAHnya? Apakah mereka ini jugak sering meLAKUkan aktiviti sedemikian pada masa LAMPAU? Justeru itu, mereka ini berMATI-MATIan cuba meNAFIkan segala macam bentuk penDEDAHan mengGUNAkan RAKAMan video kerana KHUATIR silap haribulan kena kat BATANG hidung sendiri? Ye la.. Kalau takat CERITA mulut, siapa nak PERCAYA?

Apabila seorang yang BODOH mengGUNAkan pulak MEDIA yang BODOH seperti HARAKAH untuk meng'COVERLINE'kan ISU video SEKS yang diKAITkan dengan S/U AGONG PAS, maka lebih BURUKlah pulak KREDIBILITI dia dibuatnya.. Itulah yang berlaku apabila 'TUA GANYUT' seperti MAMAK TONGKANG ini cuba meMAINkan ISU yang dia sendiri TIDAK arif lagi TIDAK ada keMAHIRan untuk mengULASnya.. Apa? KONONnya dia tuh BEKAS MENTERI Penerangan? Habis? Sesiapa pun boleh diLANTIK jadik MENTERI Penerangan? Cuba LIHAT sejarah keMENTERIan tersebut, ada ke pernah diJAWAT oleh mereka yang arif dalam bidang perFILEMan atau penerbitan?


KELAKAR sungguh apabila MAMAK TONGKANG ini cuba mengeluarkan ayat 'COVERLINE' seperti berikut untuk menutup ISU video SEKS tersebut..

"Saya diberitahu bahawa terdapat suatu pasukan khas yang pakar dalam kerja-kerja video ini telah ditubuhkan, dengan mendapat pembiayaan dan upah khas, bagi menjahanamkan imej tokoh-tokoh politik tertentu menerusi video-video seks. Mereka ini adalah pakar yang boleh memetik video-video tertentu dari internet dan diadunkan sedemikian rupa agar menyerupai imej pemimpin-pemimpin tertentu. Dan sekarang ini pula, yang ganjil dan pelik, terhadap seorang yang terkenal, bersih dan kuat beragama, seperti Datuk Mustapha Ali," ->KLIK<-

KAH!KAH!KAH! HEBAT betul kalau sesiapa pun mampu berbuat demikian hanya dengan diBAYAR upah? Agaknya bekas PRESIDEN US Bill CLINTON, bekas PM Itali SELVIO Belusconi dan RAMAI lagi PEMIMPIN DUNIA pun telah diJATUHkan dan diUGUT hanya berMODALkan video SEKS kerana ianya MUDAH dibuat? Agak-agaklah MAMAK TONGKANG oii! Video SEKS sebegini bukannya pulang MODAL pun! Kalau 'UPLOAD' dalam mana-mana 'TUBE XXX' di INTERNET pun hanya bikin RAMAI orang yang menengoknya pakat MUNTAH DARAH! HE!HE!HE!

KAH!KAH!KAH! Kalau tahap S/U AGONG PAS tuh pun boleh diLABELkan oleh MAMAK TONGKANG ini sebagai 'KUAT berAGAMA', NAMPAK sangat dia sendiri yang terlebih KURANG ilmu AGAMA atau pun terlalu JAHIL dalam AGAMAnya sendiri.. Apa nak diHAIRANkan dengan penampilan seseorang yang berLAGAK WARAK atau ALIM tetapi berNAFSU BUAS mengalahkan HAIWAN? Adakah pernah diJAMIN oleh Allah SWT bahawa mereka yang berSIFAT sedemikian, apatah lagi yang berLAKON 'ZUHUD' ala-ala Pok Nik 'ALAIHISSALAM' tuh TIDAK akan diGODA atau pun TIDAK akan menurut hawa NAFSU dirinya sama sekali?


TIDAK.. Carilah dalam  AL-Quran sekali pun.. Manusia yang kena KAWAL hawa NAFSUnya dan meLAWAN GODAan SYAITAN itu sendiri.. Allah SWT hanya memBANTU atau mengabulkan DOA hambaNYA yang meMINTA perLINDUNGan dariNYA.. Itulah FITRAH yang seseorang manusia harus TEMPUHi sampai KIAMAT.. Jadik? Siapakah MAMAK TONGKANG itu yang hendak menJUSTIFIKASI seseorang itu ALIM atau 'KUAT berAGAMA' sedangkan orang itu sendiri GAGAL meNAFIkan dirinya itu bukan orang dalam video SEKS tersebut? Jelas sekali MAMAK TONGKANG ini semakin TAKUT dengan kaedah pemBUKTIan sebegini.. Kena BELAJAR dari Joe BEDUL la ni..


Sebenarnya MAMAK TONGKANG ini TIDAK perlu pun KHUATIR jika diTAKDIRkan RAKAMan video SEKSnya pulak yang bakal terSEBAR nanti.. 

- PERTAMAnya, orang pun tak HAIRAN jika MUKA dia didapati diRAKAMkan dalam AKSI sedemikian dengan sesiapa pun BAIK pada masa lalu atau pun pada masa sekarang..

- KEDUAnya, orang mungkin terKEJUT tetapi lepas itu orang TIDAK akan HAIRAN kerana ianya memBUKTIkan bahawa golongan 'TUA GANYUT' seperti MAMAK TONGKANG dan S/U AGONG PAS ini NAFSU SEKS mereka terlalu KUAT..

Kalau MAMAK TONGKANG ini ketika itu menjadi CALON PRU-13, TIDAK mustahil dia akan KALAH.. Ye la.. Tatkala UMNO/BN TIDAK ragu-ragu mengemukakan CALON BARU, dia pulak masih memPROMOSIkan diri? Dah lah 'TUA GANYUT', ada RAKAMan video SEKS pulak tuh? Jadik, kalau KALAH pun bukannya PELIK..

Sebenarnya TIDAK ada apa pun yang perlu diTAKUTkan.. Ye la.. Bukan SEMUA orang dalam NEGARA ini ada RAKAMan video SEKS sedemikian? Malah, bukan SEMUA pun yang berNASIB MALANG diRAKAMkan sedemikian rupa? Yang MALANGnya tuh pasal diri sendiri GAGAL mengawal hawa NAFSU lepas tuh terBUKTI pulak melalui RAKAMan video SEKS sedemikian.. Itu pun masih nak SALAHkan orang lain? Kalau dengan ISTERI sendiri, mungkinlah SALAH orang yang meRAKAM tapi kalau dengan orang yang TIDAK sesiapa pun kenal, itu NAMAnya dah buat MAKSIAT dan berDOSA! NAMPAK tak keJAHILan mereka ini?

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS