DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, April 14, 2013

VIDEO SEKS ini BUKTI bahawa PAS akan diKUASAi macam LEMBU oleh SEKUTUnya dalam PR!ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita SENGAJA ambil MASA sedikit untuk meneliti DAHULU RESPON terhadap KES video SEKS yang diKATAkan pelakunya adalah S/U AGONG PAS.. Secara JUJURnya, kita sendiri sukar untuk meNAFIkan bahawa orang itu BUKANnya S/U AGONG PAS atau 'MIRIP' S/U AGONG PAS.. Jadik, ada BAIKnya kePIMPINan terTINGGI PAS berhenti memperBODOHkan orang kerana bukan orang yang MENONTON video SEKS itu yang kena memBUKTIkan sebaliknya, orang yang diTUDUH itulah kena memBUKTIkan dirinya BUKANlah pelakon video SEKS itu! RESPON yang kita dapat sebenarnya sangat-sangatlah NEGATIF terhadap PAS itu sendiri..

Kita TOLAK tepi dahulu bab DOSA dan PAHALA baik kerana memFITNAH, MENONTON atau pun menyebarkan video SEKS ini.. Tak ada GUNAnya kita berCAKAP tentang DOSA dan PAHALA kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS kerana sudah terPAHAT dalam KEPALA mereka bahawa mereka ini lebih ISLAM berBANDING umat ISLAM lain.. Kita lebih SUKA untuk melihat dari ASPEK kenapa video SEKS ini diEDARkan pada masa ini.. Agak-agak anda kenapa? Apa perlunya menJATUHkan seorang S/U AGONG PAS yang JAWATANnya itu ialah JAWATAN dalam PARTI? Apakah kerana nak HALANG dia daripada berTANDING?

Kita melihat bahawa penyebaran video SEKS ini kerana ada SEKUTU PAS sendiri dalam PR mahu mengUGUT atau lebih TEPAT lagi mahu menguasai PAS itu sendiri.. Rasanya RAMAI sedia maklum bahawa PAS yang anda lihat pada hari ini JAUH berBEZA dengan PAS pada ZAMAN almarhum Dr. Burhanuddin Al-HELMY, Yusoff RAWA dan arwah Fadzil NOR.. PAS hari ni telah mengGADAIkan ISLAM demi mengejar keKUASAan POLITIK di dalam PR.. Namun demikian, mengUBAH perJUANGan PAS sahaja belum CUKUP pada para SEKUTU PAS yang lain.. Mereka sebenarnya mahu menguasai dan menakluk PAS itu sendiri!

ISTIMEWAnya PAS dalam PR ialah kerana mereka mempunyai ahli yang RAMAI dan sebegitu TAKSUB kepada PARTI ini.. Sesiapa yang menguasai PAS akan mendapat SPESIS pengikut yang SUDI mengatakan 'KENTUT PEMIMPIN itu berBAU WANGI'! Begitu sekali pemikiran TAKSUB Lebai-Lebai DUNGU dalam PAS.. Mereka TIDAK akan melawan PEMIMPIN walaupun PEMIMPIN itu IBLIS sekali pun.. Jadik, TIDAKkah  berUNTUNG mendapat pengikut yang mudah diperBODOHkan sebegini untuk mengejar keKUASAan POLITIK? Itulah yang menyebabkan SEKUTU PAS sendiri begitu mengGILAi tampuk kePIMPINannya!

PAS sebenarnya sudah di'HIJACK' oleh SEKUTUnya pada TAHUN 1998 lagi apabila Penasihat PKR diBICARAkan dan diPENJARAkan kerana KES RASUAH + 'MenJUBOR'nya.. PKR pada masa itu diANGGOTAi oleh para PEMIMPIN NGO yang TIDAK mudah TAKSUB kepada Penasihat PKR.. Hari ini para PEMIMPIN PKR yang keluar dari PARTI itu keBANYAKkannya ialah para PEMIMPIN NGO ini.. Sementara itu, beberapa KADER kepada PKR telah diSELUDUPkan dalam PAS untuk memBOLEHkan PAS diKUASAi secara berANSUR-ANSUR.. Inilah kumpulan yang pada hari ini WUJUD dalam PAS sebagai 'ERDOGAN' atau 'ANWARINAS'! PAS patut SALAHkan orang TUA ini kerana dialah punca PAS jadik huru-hara! 


Kumpulan ini sebenarnya diWUJUDkan untuk memBOLEHkan kePIMPINan PAS diKUASAi oleh mereka yang pro kepada Penasihat PKR.. 'ERDOGAN' ini begitu berKUASA dalam PAS Kelantan dan PAS Kedah tetapi TIDAK menyerlah dalam PAS Terengganu.. IRONInya, selagi pucuk pimpinan PAS diKUASAi oleh PAS Terengganu, 'ERDOGAN' TIDAK akan dapat menguasai PAS demi kePENTINGan Penasihat PKR.. Untuk itu, hari ini S/U AGONG PAS telah menjadi MANGSA pertama mereka dalam KES video SEKS ini.. Memanglah berZINA itu SALAH tetapi ada MUSLIHAT lain yang lebih BESAR untuk diMAINkan menerusi KES ini!


SEKUTU PAS dalam PR ini sebenarnya mahu PENGARUH dan keTAKSUBan para pengikut PAS.. Namun, mereka TIDAK sesekali mahu kePIMPINan PAS menjadi KETUA atau PEMIMPIN mereka dalam PR.. Jadik, kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS, TIDAKkah ini meNAMPAKkan keBODOHan kamu yang berSEKONGKOL dengan mereka ini dalam PR? Lebai-Lebai DUNGU PAS terpaksa mengikut sahaja keMAHUan SEKUTU mereka dalam PR kerana PEMIMPIN mereka diUGUT menerusi video SEKS ini.. Kenapa pulak UMNO/BN yang nak diSALAHkan sedangkan yang diCEKUP mengEDARkan video 'LENDIR' ini adalah budak AMK?

UMNO sungguh berUNTUNG kerana MENENDANG Penasihat PKR keluar dari PARTI ini pada TAHUN 1998 lagi.. Inilah TAKTIK yang akan diguna pakai oleh dia untuk menJATUHkan penCABARnya dalam PARTI itu.. TIDAK semestinya video SEKS, mungkin bermacam kaedah lain akan diGUNAkan olehnya.. Hari ini S/U AGONG PAS menjadi MANGSA.. Kita PERCAYA S/U AGONG PAS ini TIDAK akan meLETAK JAWATAN kerana jika dia berbuat demikian, PAS akan diKUASAi sepenuhnya oleh PKR dan DAP La'anatullah.. PRESIDEN PAS hanya akan jadik LEMBU yang dicucuk HIDUNG aje.. Apa pun ini DILEMA yang HEBAT untuk dihadapi oleh PAS.. Apakah PAS akan berGERAK secara senDIRIan selepas ini?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS