DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, April 27, 2013

KURANG 7 HARI lagi - UMNO/BN patut meMAKSIMUM dan mengOPTIMUMkan pengGUNAan FACEBOOK sehingga 5 Mei ini..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TINGGAL kurang dari 7 HARI lagi untuk berKEMPEN.. Pada minggu terAKHIR kali ini, DS Najib telah mengARAHkan keSELURUHan jentera UMNO/BN untuk 'BerTEMPUR' HABIS-HABISan.. Memang TIDAK akan ada peluang keDUA untuk UMNO/BN jika GAGAL mengeluarkan keSEMUA apa yang mereka ada pada PRU-13 kali ini.. Kita jugak menyeru kepada keSEMUA rakan-rakan 'CYBERTROOPER' baik di bawah kendalian UMNO/BN mahu pun yang 'MESRA UMNO/BN' agar menumpukan seluruh 'SERANGan' terhadap para pengKHIANAT NEGARA di dalam PR untuk SEKALI dan seLAMAnya.. Kita SEMUA ada kurang dari 7 HARI sahaja..

MEDIA SOSIAL di INTERNET memang meMAINkan peranan PENTING.. Kita PERHATIkan memang ada CALON-CALON UMNO/BN yang kurang mengambil penDEKATan menerusi MEDIA SOSIAL dan lebih kepada turun padang bertemu pengUNDI.. KeBANYAKkan daripada mereka ialah CALON-CALON di kawasan luar BANDAR dan tentunya mereka perlu bersua MUKA dengan pengUNDI.. Oleh itu, kita menCADANGkan kepada para 'CYBERTROOPER' UMNO/BN agar secara SUKARELA turut memBERIkan 'KHIDMAT' kepada CALON-CALON ini secara IKHLAS.. Kepada 'CYBERTROOPER' yang 'MESRA UMNO/BN' pulak perlu menDEKATi 'SILENT Majority' di dalam MEDIA SOSIAL..

Sebelum ini kita dah menyebutkan kePENTINGan FACEBOOK kepada KEMPEN UMNO/BN pada PRU-13 kali ini.. Kita sendiri pun dah meMULAkan laman FACEBOOK kita sendiri untuk berKONGSI apa yang patut dengan anda SEMUA.. ->KLIK<-


Di samping mengHARAPkan agar anda SEMUA menyebarkan segala macam MAKLUMAT dan GAMBAR yang ada, kita jugak mengHARAPkan kepada anda SEMUA agar turut menambahkan JUMLAH 'LIKE' dan 'SHARE' dalam FACEBOOK kita itu.. Bukan apa, semakin BANYAK 'LIKE' dan 'SHARE', semakin terSEBARlah MAKLUMAT untuk menDEDAHkan keBURUKkan puak-puak PR kepada RAKYAT 'SILENT Majority'..


FACEBOOK berBEZA dengan BLOG dan mempunyai KAEDAH penyebaran INFORMASI yang lebih menyeluruh berBANDING BLOG dan TWITTER.. SAMA seperti kaedah 'MULTI-Level MARKETING', sekali anda 'LIKE' atau 'SHARE', ianya akan turut ditatapi oleh 'FRIENDS' anda di dalam FACEBOOK.. Sebab itulah FACEBOOK ini lebih diBERIkan keUTAMAaan oleh puak-puak PR.. Untuk MAKLUMAN anda, kita PERHATIkan hanya para penyokong UMNO sangat AKTIF dalam FACEBOOK berBANDING KOMPONEN BN lain seperti MCA, MIC dan GERAKAN.. Sedangkan PAS, PKR dan DAP La'anatullah pulak sentiasa KONSISTEN dengan penyebaran DAKYAH menerusi MEDIA SOSIAL sebegini..

BerBANDING MEDIA SOSIAL lain seperti BLOG dan TWITTER, FACEBOOK menjadi pilihan kepada para pengUNDI di kawasan BANDAR, golongan MUDA dan para pengUNDI yang tinggal di luar kawasan seperti RAKYAT NEGERI Kedah, Kelantan dan Terengganu yang berMASTAUTIN di KL, Shah Alam, JB atau Pulau Pinang.. Ini adalah SASARan para 'CAI-CAI' PR untuk mencari UNDI!

1) DAP La'anatullah begitu AGRESIF memPENGARUHi pengundi MUDA keturunan CINA.. SENARIO ini sepatutnya memBIMBANGkan MCA, SUPP dan GERAKAN kerana keTINGGALan dalam pengGUNAan MEDIA SOSIAL seperti FACEBOOK..

2) PAS dan PKR pulak begitu AGRESIF memPENGARUHi pengundi MUDA keturunan Melayu/ISLAM yang tinggal di BANDAR dan para peMASTAUTIN yang akan balik mengUNDI di Kelantan, Kedah dan Terengganu.. Oleh itu, UMNO setiap NEGERI tersebut perlu meWUJUDkan pemantauan jika nak MENANG dan menjadi Kerajaan NEGERI..

FACEBOOK bukanlah MEDIA SOSIAL yang perlu dipandang REMEH.. Anda patut TAHU bahawa perKONGSIan MAKLUMAT di dalam FACEBOOK inilah yang akan menCORAKkan PERSEPSI seluruh DUNIA terhadap NEGARA ini.. Itulah yang berlaku terhadap NEGARA-NEGARA Arab yang menghadapi 'SPRING'.. Malah, itulah yang diHAJATkan oleh puak-puak PR untuk terus menimbulkan PERSEPSI BURUK terhadap UMNO/BN pada PRU-13 kali ini.. 'CYBERTROOPER' mereka ini ada yang diLATIH atau menerima BIAYA oleh ZIONIS Neo-CON yang pernah mengHANCURkan NEGARA-NEGARA ISLAM seperti yang kita NYATAkan tadi..


Oleh itu, kita menyeru kepada keSEMUA 'CYBERTROOPER' UMNO/BN selain AKTIF dalam BLOG masing-masing perlu jugak mengGUNAkan FACEBOOK sebagai MEDAN tempur sehinggalah pada tarikh 5 Mei ini.. Ingatlah jangan sesekali merasakan diri dan PARTI anda berada dalam 'ZON Selesa'.. Kita berCAKAP pasal kePENTINGan NEGARA dan perlunya NEGARA ini diAMANAHkan kepada mereka yang benar-benar mahu berKHIDMAT dan memikul AMANAH.. Kita TIDAK mahu NEGARA ini dijadikkan 'CAGARAN' kepada mereka yang hanya berMINAT kepada KUASA seperti para DIKTATOR di NEGARA-NEGARA Arab yang terpaksa TUNDUK kepada ZIONIS Neo-CON!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS