DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, April 26, 2013

'CAI-CAI' menyalak SAKAN dalam FACEBOOK pasal UMNO/BN dapat PAHALA bila Pok Nik SOLAT di MASJID Besi?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! NAMPAKnya selepas 'LAKONan ZUHUD' Pok Nik 'ALAIHISSALAM' semakin diTOLAK oleh RAKYAT Kelantan sendiri, Pok Nik cuba pulak menyerlahkan 'LAKONan ZUHUD'nya di Putrajaya pulak.. SEMUAnya demi memenuhi keHENDAK MANTAN EXCO 'BATU ASAS'nya yang terlalu KEMARUK nak berKUASA di Putrajaya.. Takpelah Pok Nik.. Pok Nik BEBAS untuk ke mana-mana dan SOLAT di mana-mana sekalipun.. Inilah keAMANan NEGARA yang berjaya diKEKALkan oleh Kerajaan UMNO/BN selama ini.. BerSYUKURlah.. Kalau Pok Nik nih berada di Pakistan atau di Deoband, India, belum tentu lagi AMAN masa-masa PRU nih..

Bukan MAIN lagi para 'CAI-CAI' UPAHan EXCO 'BATU ASAS' tuh menyalak dalam FACEBOOK dan meRAKAMkan Pok Nik SOLAT Jumaat di MASJID Besi, Putrajaya! Tak CUKUP dengan itu, mereka menyebarkan pulak keTAKSUBan mereka dalam FACEBOOK menerusi RAKAMan seperti berikut.. Wahh.. SERONOK sungguh mereka..


Secara JUJURnya, kita percaya RAMAI umat ISLAM lain tanpa mengira PARTI tumpang SERONOK.. Malah, kita PERCAYA para penyokong UMNO/BN pun patut berBANGGA dengan keHADIRan Pok Nik untuk SOLAT di Masjid BESI, Putrajaya! Ye la.. Jauh-jauh Pok Nik 'MENGEMBARA' ke Putrajaya semata-mata untuk SOLAT Jumaat di sana..

Err... Kita nak TANYAlah kepada Pok Nik.. Siapakah yang memBINA MASJID Besi tuh? Siapa ye? Boleh jelaskan tak siapakah yang begitu berMURAH HATI memBINA bukan sahaja MASJID Besi itu, malah MASJID Putra yang terletak berHAMPIRan tuh? Siapa ye? Err... Bukankah kedua-dua MASJID itu diBINA oleh Kerajaan UMNO/BN? Malah, bukankah keSELURUHan Putrajaya itu diBINA oleh Kerajaan UMNO/BN? Err.. Pok Nik tak MALU ke SOLAT di MASJID yang diBINA oleh Kerajaan UMNO/BN yang pernah diTUDUH oleh Pok Nik sendiri sebagai memBINA MASJID untuk jadi KONTRAKTOR? Dah LUPA ke? ->KLIK<-


HE!HE!HE! Pok Nik dah LUPA ke kenyataan dari MULUT sendiri yang diSEBUTnya hanya untuk memPERLEKEHkan KOMITMEN UMNO/BN terhadap ISLAM? Walhal, Pok Nik sendiri mengakui PAS memerintah Kelantan berPULUH TAHUN pun GAGAL nak memBINA sebuah MASJID dengan peruntukan Kerajaan NEGERI? Sampaikan Pok Nik ANAK-berANAK terpaksa SOLAT merata tempat demi meneruskan 'LAKONan ZUHUD'nya terhadap Lebai-Lebai DUNGU PAS? Hari ini apabila Pok Nik SOLAT di dalam sebuah MASJID yang diBINA oleh Kerajaan UMNO/BN, apakah Pok Nik TIDAK terasa 'TEBAL MUKA' pulak? KAH!KAH!KAH!


Tak TAHUlah pulak kot Pok Nik dah tak dapat FIKIR atau diTIPU hidup-hidup seperti BIASA oleh EXCO 'BATU ASAS'nya tuh KONONnya MASJID Besi tuh diBINA hasil kutipan DERMA dalam tin MILO semasa CERAMAH PAS? Ye la.. EXCO 'BATU ASAS' tuh pun memang tahu tahap keCERGASan OTAK Pok Nik tuh setakat mana.. Jadik, seperti BIASA dia pun ambillah kesempatan terhadap Pok Nik kemudian mengarahkan pulak para 'CAI-CAI' UPAHannya dalam FACEBOOK untuk 'MenZUHUDkan' dan 'MenTAKSUBkan' Pok Nik tuh.. Sebab itulah kita GELAK berGULING-GULING apabila melihat keTAKSUBan meLAMPAU mereka..

BAIKlah, kita pun rasa kesian jugak melihat keTAKSUBan memBABI-BUTA Lebai-Lebai DUNGU PAS terhadap Pok Nik sedemikian RUPA.. Apa KATA kalau kita SEMUA meRUJUK HADIS tentang PAHALA orang yang memBINA MASJID?  


(مَنْ بَنَى لله مَسْجِدًا بَنَى اللهُ لُه فى الجنة مثلَهُ (رواه مسلم

MAKSUDnya: "Sesiapa yang membina masjid kerana Allah nescaya Allah akan membina baginya di dalam Syurga (binaan) seumpamanya." (HADIS riwayat MUSLIM)  


(من بنى لله مسجدا صغِيرًا كَانَ أم كبيرًا بَنَى الله لَهُ بيتًا فِى الجَنّةِ  (رواه الترمذى

MAKSUDnya: "Bahawasanya Rasulullah SAW bersabda: "Sesiapa yang membina masjid sama ada kecil atau besar nescaya Allah ‘Azza wa Jalla akan membangunkan baginya sebuah rumah di dalam syurga." (HADIS riwayat AT-TIRMIDZI)

HE!HE!HE! Tatkala Lebai-Lebai DUNGU PAS begitu GHAIRAH menTAKSUBkan Pok Nik sebegitu HEBAT dalam FACEBOOK dengan RAKAMan tersebut, Kerajaan UMNO/BN pulak sedang berBANGGA kerana Pok Nik dengan keRELAan HATInya sudi SUJUD ke dalam sebuah MASJID yang diBINA oleh mereka yang selalu diperSOALkan keISLAMannya oleh Pok Nik sendiri! Apakah Pok Nik selepas ini akan SOLAT Zohor pulak bagi mengGANTIkan SOLAT Jumaatnya kerana RISAU takut SOLAT di MASJID Besi BINAan Kerajaan UMNO/BN tak dapat PAHALA kerana pada pemahamannya nanti SOLATnya tak SAH pulak? Mungkin EXCO 'BATU ASAS' tuh kena HASUT Pok Nik dengan lebih HEBAT lagi untuk keMENANGannya di Putrajaya? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

6 comments:

akakkuak said...

Pelik la... Kat msia ni dh takde tmpt elok nk sembhyg ke sampai kena sembhyg bwh pokok? Apa tujuannya? Setiap r n r ada surau, setiap petronas pun ada surau... So far le, akak travel ank berank satu msia, takde le pulak kena sampai sembhyg bwh pokok... Polikkk dennn,,.

Anonymous said...

Kalau kat Afghanistan ... N.ajis ni silap2 dah kena ..... tebabohhh.

Nasib baik kat Malaysia.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Biasalah AKAK oii.. Dah nak SOLAT 'Untuk orang RAMAI'... HE!HE!HE!

Wallahualam..

Anonymous said...

nak harap program umno..kena ada kpop.baru la nak ramai..nampaknya umno.semakin tertekan...pr semakin hampir ke putrajaya..

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH! PR takat HAMPIR aje la.. Takde MASALAH pun takat HAMPIR tuh.. Yang jadik MASALAHnya kalau Ketua UMUM PKR tuh terlalu HAMPIR.. Nanti RABAK sana-sini! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

Anonymous said...

Dunia politik adalah dunia menunjuk-nunjuk.....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS