DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 03, 2012

Ada SETAN yang mahukan perTUMPAHan DARAH berlaku menerusi DEMONSTRASI - There is a DEMON outside there HUNGRY for a BLOOD-spill STREET protest!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya RAMAI yang tahu bahawa NEGARA kita ini terlampau AMAN.. NEGARA kita tidak pernah menyaksikan DEMONSTRASI besar-besaran yang GANAS sejak zaman REFORMASI berAKHIR 13 tahun dulu.. DEMONSTRASI pada skala BESAR sedemikian pun masih GAGAL kerana pada PRU-10 tahun 1999, UMNO/BN masih menguasai MAJORITI 2/3 dan cuma keHILANGan Kelantan dan Terengganu sahaja.. Begitu HEBAT serangan pembangkang pun takat tu je la..

Kerajaan UMNO/BN hampir TUMPAS pada PRU-12 bukan kerana DEMONSTRASI BERSIH atau pun HINDRAF, sebaliknya kerana SERANGan bertali ARUS Tun Dr. Mahathir terhadap kePIMPINan Tun Dollah dan para KONSULTANnya iaitu 'LEVEL 4 Boys'.. Pada masa itu, pengundi 'SILENT MAJORITY' mula menunjukkan keKUATan UNDI mereka hingga menyaksikan UMNO/BN hampir putus NYAWA.. Kenapa ini berlaku agaknya? Rasanya ramai sudah pun TAHU..

UMNO/BN lupa keWUJUDan satu GENERASI yang lahir era 80-an yang tidak KENAL PM lain selain Tun Dr. Mahathir.. UNDI daripada GENERASI inilah yang menyebabkan UMNO/BN nyaris TUMBANG kerana MAJORITI mereka MARAHkan LAYANan Kerajaan BN masa tuh terhadap Tun Dr. Mahathir.. Segala TEGURan Tun terhadap Kerajaan BN masa tuh dipandang SEPI dek kerana mereka mementingkan KONSULTAN para PENYAMUN iaitu 'LEVEL 4 Boys'! Tidak perlu pun DEMONSTRASI besar-besaran sebaliknya memadai UNDI pada PRU aje..Kali ini kita lihat pulak satu kelompok yang teramat KECIL dalam GENERASI selepas GENERASI yang lahir era 80-an cuba meRUNTUHkan Kerajaan BN melalui DEMONSTRASI jalanan.. Usaha mereka jelas tidak akan BERJAYA kerana mereka langsung tidak mendapat SOKONGan RAKYAT dan mereka hanya mampu menyalak-nyalak UMPAMA anjing yang keLAPARan.. Namun demikian, ada PIHAK yang cuba menJADIkan mereka umpama 'KORBAN untuk pemujaan'.. Dengan kata lain, DARAH mereka ini akan diTUMPAHkan menerusi DEMONSTRASI yang diADAkan demi meRUNTUHkan sebuah kerajaan..

Anda kata kita MERAPU? Terpulanglah.. Namun, INSIDEN 'keMATIan' sejak BERSIH 2.0 adalah petanda AWAL akan berlakunya perTUMPAHan DARAH secara SENGAJA melalui DEMONSTRASI.. Itulah yang cuba diMOMOKkan apabila RUSUHan di UPSI pada pagi tahun baru 2012 cuba diKAITkan dengan perTUMPAHan DARAH.. Walaupun kita PERCAYA pihak Polis kita tentunya akan mengelakkan kejadian sedemikian berlaku tetapi tiada seSIAPA pun boleh meNAFIkan pihak yang meRUSUH tidak berbuat begitu? Anda PERCAYA ke?

Siapa tahu kalau ada antara mereka sanggup menCEDERAkan rakan sendiri atau memBUNUHnya semasa RUSUHan untuk menJADIkan RUSUHan biasa kepada RUSUHan berDARAH? Itulah MODUS Operandi yang diJALANkan oleh ZIONIS Neo-CON terhadap NEGARA-negara ARAB atas nama KONONnya 'SPRING'! Tidak MUSTAHIL perkara sedemikian akan berlaku kerana ada PIHAK yang berada di belakang para peRUSUH ketika ini sekurang-kurangnya pernah menerima 'LATIHAN' di US.. Bukankah para PEMIMPIN PKR kerap kali ke US? Untuk apa mereka ke US sedangkan tak ada apa BENDA pun dibawa BALIK?

Usaha pihak Polis untuk meRAKAMkan kejadian semasa RUSUHan memanglah BAIK.. ->KLIK<-

Cumanya, tidak perlulah diDEDAHkan sangat.. Ini kerana ianya akan diMANIPULASIkan oleh pihak penaja RUSUHan.. Itu yang ada pada kenyataan seorang pemimpin DAP La'anatullah berikut..Bukan dia ni ke dulu yang RASIS tahap LAKNAT pasal sanggup halau MAMAK Penang dengan kata-kata "Pi balik INDIA"? PeMAKAN BABI ini memang tak RASA apa pun asalkan DARAH yang diTUMPAHkan semasa RUSUHan bukan DARAH peMAKAN BABI sepertinya! Jadik, pihak Polis kena 'Take NOTE' lah.. Kita jugak PERCAYA muka-muka MAHASISWA yang meRUSUH inilah akan jadik MANGSA perTUMPAHan DARAH itu.. Ye la.. Yang BERSIH 2.0 dulu GAGAL pasal takde siapa yang KENAL.. Ini muka dah KENAL, mudahla kerja mereka tuh..

Selagi tidak ada DARAH yang diTUMPAHkan, selagi itulah RUSUHan sebegini akan berTERUSan.. Ini memang 'TREND' yang dilakukan oleh para ZIONIS Neo-CON dan KUNCU-kuncunya.. Sekarang terPULANGlah kepada pihak Polis untuk memastikan tiada DARAH yang TUMPAH semasa RUSUHan berlaku.. Kita percaya Polis kita CEKAP tetapi seCEKAP mana pun Polis, janganlah memandang MUDAH peRANCANGan ZIONIS Neo-CON yang diMAKSUDkan.. Cumanya, sebagai orang ISLAM kita wajib PERCAYA peRANCANGan Allah SWT mengatasi segala-galanya.. "Kun Fa Ya Kun", Itulah ayat dalam Surah Yasin..

Cara terBAIK untuk mengatasi ini SEMUA secara 'Once for all' tentunya melalui ISA.. Malangnya, ISA dah diMANSUHkan sendiri oleh DS Najib sampai terSENYUM lebar SEPUPUnya, Menteri KDN masa tuh! Malah, pertubuhan HARAM seperti SMM, BEBAS dan sebagainya patut diSITA aset mereka dan diPERANGi seperti mana KOMUNIS, Al ARQAM dan Ayah Pin.. Selain itu, DS Najib tidak perlu terAGAK-agak untuk memecat 'MUSANG berbulu AYAM' dalam KABINETnya.. Apakah bila perTUMPAHan DARAH berlaku, DS Najib mengHARAPkan 'MUSANG berbulu AYAM' ini akan menyokongnya lagi? Mimpila!

Jadik DS Najib, sebagai PM nak kena tunggu apa lagi? 9 Januari 2012 tu tak lama dah.. Minggu DEPAN je.. Kot mana pun memang tanggung-jawab DS Najib sebagai PM untuk mengatasi ini semua.. Tidak ada PIHAK yang akan berSIMPATI dengan DS Najib jika RUSUHan berDARAH berlaku.. Sedangkan RUSUHan yang tak berDARAH pun ada pihak berSIKAP 'Double STANDARD' seperti BAR Council? Inilah SILAPnya apabila Kerajaan BERI muka kepada mereka dalam BAR Council yang berselindung disebalik pertubuhan HARAM seperti BERSIH 2.0.. Nak sangat nampak LIBERAL, kan dah meMAKAN diri?

~ Please BELIEVE that there is a DEMON outside there HUNGRY for BLOODY Street PROTEST! Do make an ALLIANCE with all PEACE LOVING RAKYAT to FACE them ONCE for all! ~

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

SIAPA NAMA MAMAT YANG MELAWAT "PESAKIT" NI? RASANYA DIA ORANG hamPAS. MACAM MANA ORANG TAK BERPELAJARAN INI BOLEH JADI PEMIMPIN hamPAS?

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dalam PAS orang PANDAI cuma jadik HAMBA pada orang BODOH..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS