DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 22, 2012

Anggaplah dua orang Melayu/ISLAM ini masuk DAP untuk mengubah parti ANAK-BERANAK KIASU ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Pada kitalah, tak ada siapa pun perlu memBERIkan PUBLISITI jika ada orang Melayu/ISLAM mahu menyertai parti DAP La'anatullah.. ->KLIK<-

Ini kerana jika anda INGAT balik 'ADIK TIRI' DAP La'anatullah iaitu parti GERAKAN jugak ada disertai oleh orang Melayu/ISLAM? Malah, kita diFAHAMkan jugak dahulu semasa UMNO masuk ke Sabah, ada jugak di kalangan Bumiputera bukan ISLAM menyertai parti ini? Bak kata Datuk Ibrahim Ali PERKASA, tukar parti bukanlah tukar agama? Jadik, kita TERIMAlah dengan BAIK..

Jadik, tidak perlulah pelik jika diKATAkan DAP La'anatullah bukan parti yang tidak ada ahli orang Melayu/ISLAM.. Malah, dekad 80-an menyaksikan beberapa orang Melayu/ISLAM telah menyertai DAP La'anatullah seperti allahyarham Ahmad Nor dan bekas GURU Abu Zahar Abu Bakar.. ->KLIK<-

Namun demikian, DAP La'anatullah ini adalah 'REJIM', bukannya parti POLITIK biasa.. Dah nama pun 'REJIM', anda pun kenalah FAHAM bahawa ianya diKUASAi oleh anak-berANAK.. Jadik, selagi anda TIDAK meLAWAN anak-berANAK 'GODFATHER' yang menguasai parti, selagi itulah anda sekadar BALACI sahaja! Bila dah TUA, barulah MENYESAL menyertai parti macam DAP La'anatullah..

Jadik, apabila kita memBACA kenyataan dua orang Melayu/ISLAM yang menyertai DAP La'anatullah seperti berikut, kita cuma KETAWA besar..

"Hanya propaganda UMNO menyebabkan rakyat meletakkan DAP sebagai sebuah parti diskriminasi bangsa. Kejayaan Pulau Pinang berjaya mengatasi kemiskinan tegar menjadi contoh terbaik kepada Kerajaan Persekutuan,"

Itu kata si BAHLOL yang PERASAN dah terlebih PANDAI hanya sebab menyertai DAP La'anatullah.. DAP La'anatullah dah berPULUH tahun wujud, adakah JAWATAN tertinggi yang dipegang oleh orang Melayu/BUMIPUTERA di dalam parti ini? Malah, cuba tanya DAP La'anatullah Sarawak siapakah BUMIPUTERA yang diBERIkan jawatan di TINGGI di sana? Lagi satu, dengan mengHALAU orang Melayu/BUMIPUTERA dari kampung-kampung TRADISI, itulah MODAL mereka untuk mengatakan BERJAYA hapuskan keMISKINan TEGAR! Macam 'ETHNIC Cleansing' ala ISRAEL!

Selanjutnya, seorang lagi ahli baru DAP La'anatullah berkata,

"DAP menggambarkan Malaysia yang saya inginkan. Penyertaan saya menunjukkan DAP adalah terbuka kepada semua bangsa. Melihat kejayaan Kerajaan Pulau Pinang, saya berharap ia boleh direalisasikan di peringkat persekutuan menerusi Pakatan Rakyat,"

KAH!KAH!KAH! Tak ada siapa pun yang PEDULI tentang GAMBARAN Malaysia yang dia nih inginkan! DAP La'anatullah memang terbuka kepada semua BANGSA asalkan mereka rela diperKUDAkan dan MARUAH BANGSA mereka diJATUHkan.. Apakah keJAYAan DAP La'anatullah di Pulau Pinang SEBENARnya selain mengHALAU orang Melayu/BUMIPUTERA yang MISKIN dengan cara meROBOHkan penempatan dan men'DOUBLE-Standard'kan penganut ISLAM di sana? Mungkin OTAK terlampau LIBERAL kot sampai tak NAMPAK? Atau cara pemikirannya ialah seperti mengANGGAP orang BOGEL tengah JALAN sebagai satu bentuk HAK asasi MANUSIA? Kalau SPESIS macam nih, memang PAYAHla!

Pada kitalah, hanya orang Melayu/ISLAM yang lupa asal-usul dan LONGGAR pegangan agama ISLAM sahaja yang akan menyertai DAP La'anatullah.. Ini kerana, kot mana sekalipun DAP La'anatullah tak akan sesekali menDAULATkan agama ISLAM sebagai agama RASMI di NEGARA ini seperti mana UMNO dan PAS.. Malah, DAP La'anatullah jugak tentunya TIDAK akan memBERIkan keISTIMEWAaan dari segi pemBERIan BIASISWA dan TANAH kepada Melayu/BUMIPUTERA seperti mana UMNO dan PAS lakukan sebagai kerajaan..

Mungkin dalam KONTEKS ini PENJAJAH British lebih BAIK berbanding DAP La'anatullah kerana sekurang-kurangnya British mengekalkan kuasa para SULTAN Melayu dan memperKENALkan Tanah REZAB Melayu.. Yang DAJALnya PENJAJAH British ini ialah mereka membawa 'PENDATANG' yang akhirnya selepas MERDEKA memBENTUK parti DAP La'anatullah seperti yang diLIHAT sekarang.. Lepas tuh, British pulak SENGAJA tidak mahu anak-anak Melayu PANDAI macam mereka sebaliknya cuma jadik PETANI dan NELAYAN sahaja.. Akhirnya MEREMPATlah penduduk ASAL hinggalah diMERDEKAkan..

Katalah DAP La'anatullah berjaya menabalkan seorang Melayu/ISLAM membentuk kerajaan.. Apakah yang akan diLAKUkan mereka? Tentunya kesemua PERKARA dalam PERLEMBAGAAN Persekutuan yang menyentuh Institusi KeSULTANan Melayu, kedudukan agama ISLAM, kedudukan Bahasa MELAYU dan segala macam PERKARA meLIBATkan orang Melayu/BUMIPUTERA akan diMANSUHkan.. Kenapa TIDAK? Ini semuanya berTENTANGan dengan perjuangan DAP La'anatullah yang mahukan perSAMAan dalam semua PERKARA! Jadik, NAMPAK tak hasrat sebenar DAP La'anatullah ini jika mereka BERJAYA dapat KUASA?

Cuba kita rujuk balik PEMECATAN Datuk Zul NORDIN dari PKR dan Datuk Hassan Ali dari PAS.. Kenapakah mereka diPECAT? Apakah mereka meLAKUkan perkara yang berTENTANGan dengan parti masing-masing atau mereka MENYINGGUNG perasaan para PEMIMPIN DAP La'anatullah? Kedua-dua mereka dilihat membawakan IMEJ ISLAM dalam PKR dan PAS.. Namun demikian, adakah PEMECATAN mereka kerana IMEJ ISLAM ini? Tidak bukan? IMEJ ISLAM yang dibawa mereka inilah menjadi DAYA penarik kepada pengikut parti masing-masing.. Jadik kenapakah mereka diPECAT? Demi jaga HATI DAP La'anatullah kan? Itu baru AHLI dalam parti SEKUTU.. Kalau ahli parti sendiri?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

Betui ka Melayu... jangan-jangan dua ekoq puppet ni anak pendatang haram lahir kat Tanah Melayu ni. Macam berok tua dua ekoq tu la. tu dulu anak pendatang haram jugak. Dah dapat IC besar kepala la.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS