DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, January 02, 2012

Selepas BERSIH 2.0, ramai Menteri KABINET DS Najib dan pemimpin UMNO 'Simpan TELOQ' dengan MAHASISWA SMM pengGERAK agenda ZIONIS Neo-CON?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada beberapa PIHAK cuba meMAINkan pemBOHONGan KONONnya pihak Polis berTINDAK dengan KASAR apabila menyuraikan RUSUHAN di UPSI pada pagi Tahun Baru 2012.. Media pembangkang seperti HARAKAH, Suara KeADILan, TV Selangor dan sebagainya memanglah kita maklum akan melakukan PROPAGANDA ikut kata si KOTE BENGKOK tuh.. Bagaimana pulak dengan Sinar Harian? RAMAI yang menunggu Sinar Harian memBERIkan 'COVERAGE' atau RUANG untuk pihak yang diTUDUH 'menZALIMi' MAHASISWA dan pihak yang KONONnya anti mereka?

Apa pun, kita PERCAYA para juruBLOG BEBAS mampu memBERIkan 'COVERAGE' yang lebih ADIL.. Ini terBUKTI apabila para juruBLOG BEBAS tidak ragu-ragu menyiarkan KLIP video semasa RUSUHan tersebut.. Apa yang lebih penting ialah pemBONGKARan demi pemBONGKARan PENIPUan si KOTE BENGKOK dan kuncu-kuncunya yang mengGUNAkan MODUS Operandi ala-ala CIA di negara-negara ARAB.. Ini yang harus diFAHAMi kerana kalau kejadian sebegini berlaku di negara-negara ARAB, CIA akan menyebarkan PROPAGANDA seterusnya mengAKIBATkan NEGARA runtuh akibat DEMONSTRASI 'SPRING'..

Dalam KONTEKS ini, kita HAIRAN kenapa para juruBLOG BEBAS yang nampaknya lebih CINTAkan NEGARA berbanding para Menteri DS Najib sendiri? Yang belah puak-puak PR tu tak PAYAHlah ceritalah.. Mereka lebih CINTAkan KOTE yang BENGKOK atau pelaku AKTIVITI 'menJUBOR' berbanding CINTAkan NEGARA.. Yang NYATAnya, kita sebagai RAKYAT masih terTUNGGU-TUNGGU respon daripada Menteri KDN, Menteri IPT dan tentunya para PEMIMPIN UMNO berhubung perkara ini.. Sepatutnya, merekalah yang perlu TAMPIL ke hadapan kerana perkara ini meLIBATkan MARUAH dan masa DEPAN sebuah NEGARA?

Atau mungkinkah DS Najib akhirnya perlu SEDAR bahawa dia sekarang diKELILINGi oleh 'MUSANG berbulu AYAM' atau golongan ILLUMINATI di dalam parti dan kerajaannya? Agaknya berapa RAMAI lagi golongan sebegini selain Timbalan Menteri IPT? Berapa RAMAI lagi golongan ILLUMINATI dalam kerajaan yang berANGGAPAN mereka tetap akan mendapat TEMPAT sekiranya Kerajaan BN dan DS Najib diTUMBANGkan kerana KONONnya puak-puak PR tidak ada penTADBIR yang MAHIR dalam menguruskan sesebuah kerajaan? Yang RAMAInya cuma PENYAMUN dan SPESIS cari BISNES menerusi keGIATan 'UNDERWORLD'?

DS Najib dan Kerajaan BN tidak akan ke mana jika mereka sekadar berDIAM diri dan menyatakan KONONnya RAKYAT tahu menilai.. Ya.. Memang RAKYAT tahu menilai.. Masalahnya, RAKYAT bukanlah ada 'KUASA' seperti mana DS Najib dan anggota Kerajaan BN.. RAKYAT mengAMANAHkan 'KUASA' tersebut kepada DS Najib dan Kerajaan BN agar melakukan TINDAKan yang BIJAK bagi mengatasi perkara sebegini.. Jadik, sekali lagi diULANGi di manakah dia para Menteri yang sepatutnya TAMPIL dan menangkis segala TOHMAHan yang diLEMPARkan seterusnya memBERIkan 'KNOCK Out' kepada aktiviti keGANASan yang diLAKUkan oleh MAHASISWA pengGANAS SMM demi si KOTE BENGKOK?Kita tak HAIRAN semakin BANYAK aktiviti keGANASan sebegini akan dilakukan oleh para penyokong si KOTE BENGKOK menjelang 9 Januari 2012.. Ini kerana mereka tahu para Menteri dalam KABINET DS Najib GAGAL berFUNGSI dan hanya berselindung di sebalik anggota keSELAMATan seperti Polis dan FRU.. Habis BERANI pun setakat buat kenyataan MEDIA untuk beritahu JANGAN buat itu dan ini.. Lepas buat kenyataan MEDIA, mereka balik rumah untuk berANGAN jika DS Najib dan Kerajaan BN tumbang pada PRU-13, adakah mereka masih diBERIkan tempat kerana PENGALAMAN mereka sebelum ini..

Kalau setakat 50 ke 100 ekor MAHASISWA SMM ini pun GAGAL diTANGANi oleh Kerajaan BN, TIDAKkah mereka akan dilihat hilang KREDIBILITI? Tidak MALUkah Kerajaan BN depan RAKYAT jika mereka dilihat GAGAL menangani si KOTE BENGKOK yang berNAFSU besar untuk pegang KUASA seterusnya menJADIkan NEGARA ini di bawah pemerintah REJIM anak-beranaknya? Tidak MALUkah Kerajaan BN kerana GAGAL mengekang keBUASan seorang penZINA yang keMALUannya telah terDEDAH melalui sebuah KLIP video yang tidak pun diNAFIkan olehnya? Bukan itu je, DNAnya diJUMPAi dalam JUBOR lelaki lain?

Tidak SALAH pun jika dalam keadaan sekarang, ada Menteri yang TAMPIL ala-ala arwah KING Ghaz mantan Menteri KDN dahulu.. Kena ingat bahawa RAKYAT membayar CUKAI kepada kerajaan agar kerajaan dapat sumber KEWANGAN untuk berFUNGSI.. Apakah SALAHnya jika kerajaan berTINDAK terhadap mereka yang memBAZIRkan wang cukai RAKYAT seperti para MAHASISWA SMM ini? Susah sangatkah untuk memBUANG sahaja mereka ini dari IPT seterusnya memerangi SMM, sebuah pertubuhan tidak berDAFTAR pun? Apakah kerajaan masih mahu dilihat BODOH selepas memberi MUKA kepada BERSIH 2.0 sebelum ini?

Jika sebagai MAHASISWA pun mereka meRASAkan tidak terIKAT dengan undang-undang, apakah Kerajaan meRASAkan mereka ini akan menjadi sebaliknya apabila dah 'GRADUATE' kelak? Mereka hanya akan menJADI puak-puak MILITAN yang diBIAYAi oleh ZIONIS Neo-CON untuk menJAHANAMkan NEGARA-negara ISLAM seperti apa yang berlaku di NEGARA-negara ARAB sana! Sebelum keMUDARATan lebih besar berlaku, TIDAK perlukah kerajaan berTINDAK? Atau kerajaan pun macam UMNO jugak, hanya BERANI 'meLUDAH' secara 'ONLINE' terhadap mereka ini melalui YOUTUBE aje ke? HE!HE!HE!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

SDRA The Sense Credibility Accountatibily

Bolih tak saya cakap,mohon sekali lagi

Sesiapa yang membaca sejarah perang dunia kedua pada 1939, England masa tu di pimpin Perdana Menteri,Neville Chamberlain,pendek cerita dia kau tim ngan Adolf Hitler, dan pulang ke England ngan laungan bangga "Peace in our Time",tak jadi perang sebab dia jenis pacifist(PLAYSAFE).

Tempuh hari Perhimpunan yang di sertai Adam dan budak budak Jen Y akan berterusan di jalanan dan alam maya...ihsan telco dan gajet.

Mereka mereka ini dan seangkatan dengan nya saperti mereka yang baju kuning yang himpun kat KLCC baru ni dah dua kali, mendapat ilham dari Najib,ya , Mr Cool kita.

Ingat tak bulan Julai 2011 aoa jadi ngan baju warna kuning ?

Najib telah pun pergi ke akar umbi saperti belia dan kaum muda yang bilangan nya 7(tujuh) juta orang,melalui rangkaian " virtual listening" tweeter fasebuk social media sebagai jalan lencongan dan jalan pintas sebab Najib mengaku "he assured his online friends that he read their comment ideas complaints and he did his best to respond",

Maana nya kabinet dan 1.4 juta penjawat awam semua jadi tunggul kayu buang masa habis kan beras dan pendapatan negara sahaja.

Maana nya Najib adalah peminpin Y Generation yang memberi laluan untuk new politiks.

New Politiks adalah gerakkan yang contohi olih Sdr Saifudin aka Mr Intelligent aka Timbalan Menteri.

Menteri KPT Khaled bersama semua Ahli Kabinet buat diam sebab nak jaga kursi jawatan kedudukkan pangkat teloq dengan amalan strateji PLAYSAFE.

Najib terpaksa bodek berlebihan luar biasa 7(tujuh) juta belia dan kaum muda kerana beliau yakin dan percaya undi belia dan kaum muda akan mengakibatkan hayunan kapada nya atas pendirian peribadi (personal popularity paksikan 1M.)

Hebat sangat ke imej mr kool
Saya berpendapat bahawa penjawat awam perkhidmatan awam saperti PDRM SB MilIntel MACC juga Kemas BTN semua buang masa saja sebab Najib tidak akan ambil peduli akan laporan risikkan dan taklimat.

Mungkin kah ?

Atau pun terlalu tegar budaya toll gate keepers legasi anak menantu TUN Dol.


Mustahil Najib akan ambil tindakkan keatas Jen Y Adam sebab Najib sudah terikat dengan generasi Y yang termakan dan terperangkap Mr Cool Image Projection.

Najib memberi keutamaan kapada "kool imej" ....wa ima apa saja

Sama juga macam isu dengan Isteri kapada Pengerusi NFC, masih tidak akan undur sebab ada ikatan untuk dapat sokongan sebahgian besar dari pada 3.43 juta ahli pati.

UMNO tidak dapat berubah dan tidak akan berubah sebab terlampau terikat dengan bermacam lapisan "perjanjian" dan "akur janji dalaman dan hutang budi serta rahsia rahsia yang di pegang olih mereka yang terlibat.

Apa kesudahan(sementara menunggu PRU) nya ---

1.Adam dan sahabat nya akan terus mendapat sokongan dari Jen Y dan di orkestrate untuk jan 9th.
2. Najib the pacifist dan PLAYSAFE akan pandang ke lain dan PDRM juga yang jadi convenient whipping boy dan scapegoat ......Bahaya tu...

Dapat lesen besar 1M
arjuna waspada
changkat lobak

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ibarat perempuan berMEKAP, lama-lama KOSMETIKnya akan CAIR jua..

Jadik, setebal mana pun MEKAP Cool Imagenya, lambat laun orang akan naik JELAK jugak

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS