DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 25, 2012

PenJELASan Jabatan AUDIT NEGARA - Apakah Kak Ijat BUTA-BUTA aje akan DAPAT RM100 juta?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Jadik? Apakah keSUDAHannya terhadap apa yang diKATAkan 'SKANDAL' projek NFC? Apakah ianya satu bentuk keGAGALan atau satu bentuk 'SALAH FAHAM' yang diTOKOK tambah untuk kePENTINGan POLITIK? Sekaligus ianya akan menJURUS siapakah yang BENAR antara Kak Ijat sebagai Ketua Wanita UMNO dengan 2 orang 'JUARA Lembu NFC' dari PKR? Adakah Kak Ijat secara BUTA-BUTA aje dah diKIRA meMENANGi SAMAN terhadap 2 orang 'JUARA Lembu' dari PKR ini? Wah! MUDAHnya untuk seorang ahli POLITIK dapat RM100 juta.. Adakah PKR akan tolong BAYARkan kepada 2 orang 'JUARA Lembu NFC' ini?

Apa pun, kenyataan AKHBAR daripada Jabatan AUDIT NEGARA boleh diLIHAT sebagai satu lagi 'BISA' yang memBUNUH usaha 2 orang 'JUARA Lembu NFC' tersebut untuk meMALUkan Kak Ijat sekaligus mengHERET UMNO/BN kepada SKANDAL penyelewengan.. Menurut kenyataan AKHBAR tersebut,

"Perkara yang menjadi fokus utama pengauditan prestasi yang dijalankan oleh Jabatan AUDIT NEGARA (JAN) ialah pencapaian projek Pusat Fidlot Nasional (PFN) sejak penubuhannya pada tahun 2006 dan bukannya National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp.) sebagai sebuah syarikat. NFCorp. adalah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia di mana Kementerian Kewangan Diperbadankan memegang satu golden share bernilai RM1." ->KLIK<-

Dengan KATA lain, adakah 2 orang 'JUARA Lembu NFC' dari PKR ini telah terSALAH sasaran? Apakah selepas ini mereka akan CUBA memutar-BELITkan ayat bahawa KONONnya selama ini mereka MAKSUDkan ialah Pusat Fidlot Nasional (PFN) dan BUKANnya National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp.)? Mungkinkah ini kerana AKIBAT keBODOHan mereka kerana GAGAL memBEZAkan AKRONIM 'N-F-C'? Aik? Takkan 2 orang 'JUARA Lembu NFC' yang mana salah seorangnya lepasan M#KK dan seorang warga Singapura yang ber'IC'kan nombor 71 GAGAL memBEZAkan AKRONIM tersebut? HE!HE!HE!

Selanjutnya, JAN menJELASkan seperti berikut,

"Jika dibaca keseluruhan LKAN 2010 itu, tidak ada pun disebut perkataan-perkataan seperti kucar kacir, 'in a mess' atau pun penyelewengan. Perkataan-perkataan ini telah digunakan oleh pihak-pihak lain dan JAN tidak sepatutnya dipertanggungjawabkan. Pada pendapat JAN, sama ada terdapat unsur-unsur penyelewengan dalam pelaksanaan projek ini terpulanglah kepada penyiasatan pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia."

Nampaknya JENUHla Malaysiakini, The Malaysian Insider, Suara KeADILan dan HARAKAH terpaksalah PADAMkan segala PERKATAAN berikut dalam ARTIKEL berKAITan NFC ini.. Kalau TAK, pasti ARTIKEL tersebut akan diRUJUK dalam KES SAMAN Kak Ijat kali ini.. Apa pun, RASAnya itu semua sudah terLAMBAT.. Sudah tentu ada sebab kenapa Kak Ijat dan PEGUAMnya DS Shafee Abdullah mengAMBIL masa yang LAMA sebelum memFAILkan SAMAN ini.. Mungkin HASRAT kita untuk menyaksikan perTEMBUNGan DS Shafee Abdullah dengan PEGUAM Singh 'The GOD Father' di MAHKAMAH akan menjadi REALITI demi menyelamatkan IMEJ 2 orang 'JUARA Lembu NFC' dari PKR ini? KAH!KAH!KAH!

Kita tak NAFIkan bahawa 2 orang 'JUARA Lembu NFC' ini boleh terus menyambungkan MOMOKkan mereka terhadap Kak Ijat dengan menyerang syarikat NFCorp. yang diTERAJUi oleh keluarganya.. Ye.. Mereka boleh lagi menyerang terUTAMAnya berKAITan dengan pemBELIan KONDOMINUM tuh.. Namun demikian, RASAnya ianya TIDAK dapat mengHALANG Kak Ijat daripada memperOLEHi RM100 juta daripada mereka ini.. Ini kerana SAMAN tersebut diKAITkan dengan 'Batang TUBUH' Kak Ijat itu sendiri, bukan sebab syarikat tersebut.. Cuba INGAT balik KES SAMAN Penasihat PKR terhadap penulis buku '50 DALIL kenapa DSAI tak layak jadik PM' dahulu.. Kan dia MENANG KES tuh?

Alah.. RM100 juta tuh BANYAK mana sangat pun? Duit ZIONIS Neo-CON kan BANYAK berterabur dalam PKR tuh? Habis TERUK pun 2 orang 'JUARA Lembu NFC' dari PKR ini akan diLARANG berTANDING PRU-13 nanti demi SELAMATkan PKR daripada keKALAHan.. Kiranya, 2 orang 'JUARA Lembu NFC' ini akan menerima NASIB sama seperti Datuk Joe ABDUL MP Sungai Petani yang terKANTOI akibat penDEDAHkan KLIP video dia tengah SYOK dok meLAYAN video SEKS 'LELAKI Y' yang diKATAkan Penasihat PKR! Yang tuh memang tak boleh KATA apa dah pasal dia SENDIRI dah SYOK sangat 'LAYAN' video tuh! HE!HE!HE!

Apa pun, KES SAMAN ini lebih MUDAH untuk diPUTUSkan kerana nyata sekali tidak meLIBATkan keSAHIHan DNA atau pun memerlukan pakar-pakar DNA dari Australia, pakar SAKIT tulang dari Jerman atau pakar ORTOPEDIK Dr. Pornthip yang macam orang SASAU tuh sebagai SAKSI.. Apa yang penting, 2 orang 'JUARA Lembu NFC' dari PKR ini perlu memastikan mereka ada duit seCUKUPnya sebanyak RM100 juta untuk 'DiSEDEKAHkan' kepada Kak Ijat nanti.. Bolehlah pakat TADAH tabung masa CERAMAH nanti.. Lebai-Lebai PAS yang DUNGU pun pasti sudi memBANTU.. Jangan duit tu pun Levai-Lebai PAS pun KEBAS, udah le! HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

sengal je blog ni

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS