DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 07, 2012

PKR hanya LAYAK berPEMIMPINkan orang yang GILA, bukannya orang yang WARAS atau SIUMAN..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau orang GILA, biasanya ia akan diHANTAR samada ke pusat pemulihan di Tanjung Rambutan atau di Tampoi, Johor.. Mungkin jugak ada yang akan meRAWATnya secara TRADISIONAL atau ISLAMIK.. Atau mungkin jugak dia akan keLIHATan menyelongkar tong-tong SAMPAH di JALANan.. Itu kalau orang GILA di kalangan warga MARHAEN.. Bagaimana pulak kalau PEMIMPIN sebiah parti POLITIK macam PKR yang GILA? Tahukah anda cara untuk meRAWATnya?

Kita katakan sedemikian pasal sejak dahulu lagi memang tidak ada PENAWAR untuk meRAWAT mana-mana PEMIMPIN yang GILA.. Namrud dan Firaun boleh diKATEGORIkan sebagai GILA kerana mengaku sebagai Tuhan.. Begitu jugak dengan para PEMIMPIN yang GILAkan pePERANGan seperti Hitler, Mussolini, Bush anak-beranak atau Ariel Sharon.. Hanya orang yang hilang keWARASan saja sanggup memBUNUH orang lain walaupun keWARASannya cuma seketika.. Agaknya dulu mungkin orang yang berFIKIRan WARAS tak cukup RAMAI kot?

Dalam ISLAM sekalipun ada meLETAKkan SYARAT seperti 'WARAS' atau 'Tidak GILA' dalam perkara seperti perKAHWINan, menjadi IMAM dan banyak lagi.. Dengan kata lain, ISLAM meLARANG meLANTIK orang GILA untuk mengetuai seseuatu perkara, apatah lagi menJADIkannya KETUA sebuah NEGARA.. Namun demikian, seperti biasa PKR sekali lagi mengetepikan agama ISLAM apabila masih memilih orang yang mungkin berSALAH dan diPENJARAkan sebagai KETUA dan bakal PM jika Kerajaan BN sedia ada dapat diTUMBANGkan pada PRU -13 nanti.. Ini bukan keGILAan PEMIMPIN akibat 'PEMUJAan' melampau para pengikutnya?

Kenapa kita KATAkan sedemikian? Ye la.. Kot mana sekalipun orang yang masuk PENJARA adalah orang yang tidak LAYAK menjadi KETUA.. Kalau diLIHAT dalam komponen BN sekalipun, para PEMIMPINnya yang masuk PENJARA atau didapati berSALAH dalam sesuatu KES biasanya akan mengUNDURkan diri.. Kenapa pulak mesti ada pengecualian untuk PKR apabila ianya berKAITan dengan Penasihat PKR? ->KLIK<-

Atau pengikutnya sendiri sudah jadik GILA akibat terlampau TAKSUB? KeTAKSUBan yang melampu memang boleh manJADIkan seseorang itu GILA..

Mungkin mereka yang TAKSUB akan mengatakan Penasihat PKR setaraf dengan Mandela, Suu Kyi, Ghandi atau sebagainya.. Itu jugak kenyataan yang MERAPU dan wajar dibakul SAMPAHkan.. Kenapa? Kerana kita tak pernah lagi la DENGAR atau meLIHAT mana-mana KLIP video para PEMIMPIN sebegini diSABITkan meLAKUkan adegan SEKS hingga habis terDEDAH segala macam bentuk KOTE BENGKOKnya? Tambah pulak sebab mereka diPENJARAkan bukannya kerana masalah SEKSUAL seperti menJUBOR? Tidakkah ianya patut diLIHAT sebagai sesuatu yang meMALUkan?

Menyamakan diri sendiri dengan PEMIMPIN yang diKAGUMi kerana keTABAHan mereka berJUANG untuk RAKYAT adalah cubaan BODOH oleh Penasihat PKR untuk memperDAYAkan para pengIKUTnya.. Namun, nak kata macam mana kalau para pengikutnya sendiri pun terdiri daripada kelompok RAKYAT yang lebih BAHLOL berbanding RAKYAT biasa yang lain? KeTAKSUBan mereka untuk meNAIKkan Penasihat PKR yang bergelumang dengan masalah SEKSUAL sebagai PEMIMPIN adalah di luar KONTEKS pemikiran mana-mana manusia pun dalam DUNIA ini.. PM Itali yang kuat SEKS pun bukannya pernah diPENJARA?

Kenapa Penasihat PKR yang bakal diADILi akibat 'keGANASan' KOTE BENGKOKnya ini tidak dianggap aje sama seperti peROGOL, penZINA atau pun 'penJUBOR' yang didapati berSALAH? Adakah manusia yang WARAS akan mengANGKAT mana-mana PEMIMPIN sedemikian KETUA mereka? Apakah mereka tidak pernah terBACA dalam mana-mana SEJARAH bahawa PEMIMPIN sebeginilah yang sering diPERANGi dan diMUSUHi? Apakah dalam PKR sendiri sudah tiada PEMIMPIN yang BERSIH daripada masalah sebegini? Biarkan aje Penasihat PKR diHUKUM penjara? Ada ke RAKYAT jelata yang ambik KISAH?

Pada kitalah, kot mana sekalipun Penasihat PKR dah keluar dari KONTEKS sebagai PEMIMPIN untuk sebuah NEGARA.. Umur pun dah makin LANJUT.. Perangai dan masalah SEKSUALnya cukup meMALUkan.. Malah, keGAGALan dia menampilkan bukti SAHIH meNAFIkan dirinya bukan LELAKI Y dalam sebuah video SEKS dan meNAFIkan DNAnya wujud dalam 'JUBOR' bekas pembantu PERIBADInya patut diLIHAT sebagai menJIJIKkan.. Tuduhan KONSPIRASI tidak akan memadamkan perBUATan meMALUkan sebegini.. KONSPIRASI apanya kalau VIDEO seks itu didapati TULEN dan DNAnya itu wujud dalam 'JUBOR' orang, bukannya terPANCUT kat lengan ke paha ke atau kepala?

PKR menunjukkan mereka hanya LAYAK diPIMPIN oleh orang GILA dan dianggotai oleh orang GILA sahaja.. Kita PERCAYA bahawa hampir 100% RAKYAT di luar sana yakin NEGARA akan SELAMAT jika Penasihat PKR masuk penjara dan PKR diLENYAPkan pada PRU-13 ini.. Ada ke patut PKR yang menyokong orang GILA nak ajak orang yang WARAS bersekongkol sama? Agaknya, berapa RAMAI orang GILA yang dapat mengundi pada PRU-13 nanti? Orang GILA tau cara nak mengundi? Sama-samalah kita TUNGGU! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS