DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, January 27, 2012

Lebai PAS menuduh UMNO/BN SPONSOR PELACURan tetapi mereka SOKONG pulak PEMIMPIN yang langgan PELACUR?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila kita meneliti beberapa BLOG, kita terasa KELAKAR apabila BLOG MPP meLAPORkan bahawa seorang Lebai PAS telah menuduh UMNO/BN sebagai tukang SPONSOR keGIATan PELACURan di KL.. Untuk lebih jelas, kita LETAKkan KLIP YOUTUBE sebagai rujukan di sini.. Tolong jangan kata ini 'BESI' pulak!Kenapa ianya KELAKAR? Apakah Lebai PAS dalam KLIP tersebut dah keHABISan MODAL untuk memBURUKkan UMNO/BN hinggakan terpaksa meREKA cerita yang bukan-bukan? Agaknya Lebai-Lebai PAS terLUPA kot bagaimana mantan EXCO Selangor dari PAS di Selangor iaitu Datuk Hassan Ali diPECAT kerana keAKTIFannya TURUN padang memBANTERAS keGIATan sebegini di Selangor? Agaknya Lebai PAS dalam KLIP ini sebegitu DUNGU untuk menyedari bahawa keGIATan 'UNDERWORLD' sebegini keBANYAKkannya diTAJA oleh SEKUTU PAS sendiri iaitu DAP La'anatullah? Jadik siapakah sebenarnya membela PELACUR?

Yang lebih LUCUnya tuh, Lebai-Lebai PAS yang patut perJUANGkan 'Amal MA'ARUF Nahi MUNGKAR' turut sama untuk TIDAK mahu menegakkan keBENARan? Lebai-Lebai PAS semuanya diperDUNGUkan untuk PERCAYA bahawa video SEKS Penasihat PKR dengan seorang PELACUR adalah PALSU atau FITNAH? Pelik jugak bila Lebai-Lebai PAS beriya-iya meNAFIkan video SEKS ini dengan mengatakan ianya sebagai 'BESI' tetapi pada masa yang SAMA merekalah 'JAGUH' meRAKAM ceramah-ceramah POLITIK mengGUNAkan 'BESI' ini? Jadik dalam KONTEKS ini, TIDAKkah Lebai PAS dalam KLIP itu DUNGU?

Baiklah, bagaimanakah Lebai PAS hendak meNAFIkan video SEKS terbaru Penasihat PKR yang KONONnya diRAKAM di Bangkok seperti berikut? Agaknya UMNO/BN tolong SPONSORkan PELACUR sampai ke Bangkok ke? HE!HE!HE!Jadik? Siapakah sebenarnya yang KEMARUK dengan PELACUR sekarang? Apakah Lebai PAS tidak MALU berSEKONGKOL dengan DAP La'anatullah yang memPELOPORI keGIATan 'UNDERWORLD' di Selangor dan Pulau Pinang? Apakah Lebai PAS menegakkan 'Amal MA'ARUF Nahi MUNGKAR' apabila PAS sendiri 'berCEMOLOT' dengan Penasihat PKR yang GAGAL meNAFIkan dirinya terlibat dengan PELACUR seperti yang diDEDAHkan dalam RAKAMan video SEKS oleh 'DATUK T'? Jadik, kat mana agaknya OTAK Lebai PAS yang jugak Timbalan Ketua Penerangan PAS Terengganu itu diLETAKkan? Atau memang takde OTAK?

Oppss!! LUPA pulak.. Dalam KLIP tersebut dia jugak mengatakan KONONnya para PELACUR pun tak menyukai UMNO/BN.. Kita PERCAYA yang UMNO/BN tak KISAH pun.. Hanya pihak yang berGELUMANG dengan PELACUR aje yang akan memPENGARUHi mereka untuk TIDAK menyukai UMNO/BN.. Malah, Timbalan Ketua Penerangan PAS Terengganu itu patut meminta para PELACUR agar menJADI sebahagian daripada SAYAP parti seperti Dewan ULAMA.. Mungkin boleh diWUJUDkan 'Dewan PELACUR PAS' ke? Kita PERCAYA jika diWUJUDkan, ianya pasti diSOKONG oleh para PEMIMPIN PKR dan jugak DAP La'anatullah! KAH!KAH!KAH!

Seperti kita kata, Datuk Hassan Ali boleh JAWAB siapakah yang memPELOPORi keGIATan 'UNDERWORLD' seperti PELACURan di Selangor.. Begitu jugak di Pulau Pinang.. Malah, kita PERCAYA Datuk Hassan Ali jugak boleh JAWAB siapakah yang menentangnya mengHAPUSkan keGIATan 'UNDERWORLD' sebegini hingga menyebabkan dia diPECAT daripada PAS! Alaa... Lebai-Lebai PAS tak perlu MALU untuk mengakui bahawa mereka pun TUMPANG SEKAKI bab 'mengGALAKkan' PELACURan nih.. Timbalan Ketua Penerangan PAS Terengganu itu boleh terus KELENTONG untuk menDUNGUkan PENGIKUT sendiri! HE!HE!HE!

Lagi pun, PAS patut berBANGGA jugak kerana turut menyemarakkan 'INDUSTRI' PELACURan seperti di Selangor dan Pulau Pinang.. Ye la.. Bukankah PAS melalui HARAKAH jugak turut menyumbang dalam bab-bab SEKS ini menerusi segala macam IKLAN yang meMUALkan? Mungkin secara terSIRATnya IBU pejabat PAS sendiri yang terletak berHAMPIRan kawasan 'LEGENDA' seperti 'LORONG Belakang MATI' jugak sebagai satu SIMBOLIK atau MANIFESTASI bahawa mereka menyokong keGIATan 'UNDERWORLD' tersebut secara sembunyi-sembunyi? Wuii!! HEBAT Lebai-Lebai PAS nih! Penuh 'TRICK' dalam SERBAN!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS