DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 01, 2012

Fajar 2012 menyaksikan duit CUKAI kita diBAZIRkan oleh MAHASISWA yang nak SELAMATkan si TUA ber'KOTE BENGKOK' ini..


ASSALAMUALAIKUM dan ALAM SEJAHTERA..

Anda BEBAS memilih untuk meRAIkan Sambutan Tahun BARU 2012.. Anda boleh memilih untuk berSORAK-sorai ala-ala ke arah keMAKSIATan atau anda boleh memilih untuk meRAIkan secara lebih berTAQWA di masjid-masjid.. Itu PILIHan anda.. Cumanya, anda TIDAK perlu untuk menjadi terlalu BODOH dan BAHLOL seperti beberapa MAHASISWA SMM yang berTEMPUR dengan FRU di hadapan UPSI untuk meMERIAHkan sambutan Tahun Baru 2012.. Bukan sahaja ianya berAKHIR dengan terpaksa berLAKON sakit di HOSPITAL, malah pengajian mereka di IPT jugak HANCUR!

Kita tidak tahu SIAPA tuan punya gambar-gambar berikut.. Apa pun kita HARAPkan tolong HALALkan la ye bila diSIARkan dalam BLOG ini.. Merujuk kepada gambar-gambar itu, sebenarnya TIDAK ada BEZA pun cara MAHASISWA SMM meRAIkan Sambutan Tahun BARU 2012 dengan mereka yang memilih cara keMAKSIATan seperti di KLCC, Dataran Merdeka atau Bukit Bintang.. Ianya hanya memBAZIRkan MASA, TENAGA dan jugak WANG pembayar CUKAI.. Kelebihan yang ada pada cara sambutan ala MAHASISWA SMM ini ialah dapatla merasa SAKIT akibat berTEMPUR dengan FRU.. Itu pun tak ada yang 'JOY'nya meLAINkan dapat SAKIT dan bakal diBUANG dari IPT!

Kot mana sekali pun, FRU ada KUASA untuk melaksanakan undang-undang termasuk berKAITan perhimpunan HARAM depan UPSI ini.. Tentunya ada akta yang CUKUP untuk menyabitkan mereka dengan segala keSALAHan.. Apabila meLIBATkan pertempuran dengan FRU, kot mana pun tentunya akan diKAITkan sebagai meLANGGARi undang-undang.. Apabila dah meLANGGARi undang-undang, apakah mereka BERHAK untuk berada di IPT seperti mana MAHASISWA lain yang patuh kepada peraturan? Di sinilah kita patut LIHAT apakah UPSI dan Menteri IPT akan bersikap BACUL atau tidak.. Kepentingan siapa hendak diJAGA? 50 orang MAHASISWA SMM yang BAHLOL ini atau puluhan RIBU MAHASISWA lain yang mematuhi peraturan?

UPSI jugak sebenarnya berhak mengambil TINDAKan perUNDANGan terhadap MAHASISWA SMM ini dan tentunya penaung mereka seperti Che-Gu Bard dan PKR.. DiFAHAMkan berlakunya keROSAKkan PRASARANA akibat perTEMPURan dengan FRU pagi tadi.. Bukankah itu semua DUIT pembayar CUKAI macam kami ini yang menampung KOS segala macam PRASARANA di IPT? Bukankah duit pembayar CUKAI macam kami ini yang memBIAYAi pengajian mereka menerusi PTPTN, MARA, JPA, yayasan itu ini dan sebagainya? Dalam KONTEKS ini, kePENTINGan siapa yang patut diUTAMAkan oleh kerajaan? KePENTINGan budak-budak yang PERASAN hebat dengan hanya belajar TESL atau kePENTINGan kami pembayar CUKAI untuk NEGARA?

Selain itu, duit siapa pulak yang diGUNAkan untuk meRAWAT para MAHASISWA SMM yang BAHLOL ini di hospital akibat keCEDERAan mereka? Ubat tuh dibeli dengan duit siapa? Bukan duit pembayar CUKAI macam kita ke? Tidakkah itu satu bentuk pemBAZIRan sedangkan ubat-ubatan dan kos RAWATan tersebut boleh diGUNAkan untuk mereka yang lebih memerlukan? BerBALOIkah kita melihat duit CUKAI kita diHANGUSkan semata-mata untuk menyaksikan agenda ZIONIS Neo-CON di dalam 'New POLITICs' diJAYAkan? Seharusnya mereka yang menJAYAkan agenda 'New POLITICs' seperti Timbalan Menteri IPT patut meLETAKkan JAWATAN atau diPECAT daripada JAWATANnya seperti mana Penasihat PKR diPECAT oleh Tun Dr. Mahathir!

Sebagai pembayar CUKAI, berBALOI tak jika anda menyaksikan duit anda diBAZIRkan oleh para MAHASISWA SMM yang BAHLOL ini sedemikian rupa? Ianya BUKTI jelas bagaimana PKR akan memBAZIRkan duit CUKAI kita jika mereka diBERIkan KUASA pada PRU-13 nanti! Seperti di Selangor, PKR akan meLAKUkan apa sahaja termasuk memBIAYAi perhimpunan HARAM dengan mengGUNAkan duit CUKAI kita asalkan MB GAGAP kekal sebagai MB dari PKR.. Beginilah cara duit CUKAI kita diBAZIRkan semata-mata demi menyelamatkan KOTE BENGKOK Penasihat PKR yang terDEDAH melalui 'LELAKI Y' dalam RAKAMan video SEKS! Sampai sekarang dia tak BERANI nak SAMAN 'DATUK T' yang buat penDEDAHan.. Itu tanda memang dia lah tu.. HE!HE!HE!

Kalau ikut penDEDAHan Datuk Zul Nordin, ada HATI pulak nak letak anak BETINA dia sebagai PM pada PRU-13.. Kalau BENAR, besar jugak ANGAN anak BETINA nih ye? ->KLIK<-

BerANGANlah kau! LAKI kau pun entah berapa kali MAKAN kat luar daripada meRASA air tangan masakan ISTERI sendiri! Berapa kali kau masak NASI untuk LAKI kau? Tanggungjawab sebagai ISTERI pun kelam-kabut, ada HATI nak berANGAN nak jadik PM? Ini pun macam BAPAK dia jugak la, SPESIS meROMPAK duit cukai RAKYAT untuk kepentingan POLITIK anak-beranak mereka! Mungkin Raja Petra lebih WARAS dalam menulis kali ini apabila dia sendiri mengakui keGILAan Penasihat PKR anak-beranak! ->KLIK<-

Jadik, kita masih menunggu apakah TINDAKan pihak kerajaan yang menyalurkan duit CUKAI kita sebagai RAKYAT kepada mereka ini.. Adakah DS Najib sebagai pemimpin UTAMA buat tak nampak kerana ingin diLIHAT bersikap LIBERAL oleh beberapa 'MUSANG berbulu AYAM' yang berOTAK LIBERAL dalam UMNO dan kerajaan? Adakah DS Najib ingin meLIHAT situasi seperti sekarang berTERUSan di mana kerajaan tak mempunyai MAJORITI yang cukup untuk meLAKSANAkan dasarnya dan pembangkang sekadar sembang KOSONG tanpa sebarang KOMITMEN? Mungkinkah ini gambaran WAWASAN 2020 yang ada dalam 'MIND-Set' DS Najib? Kalau betul, memang NAYAlah RAKYAT!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS