DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 04, 2012

Kenapa si TUA berKOTE BENGKOK ini patut diPENJARAkan sebelum bala Allah SWT menimpa kita semua..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ibarat MARAHkan NYAMUK, kelambu diBAKAR.. Apa pun apa JENIS pepatah Melayu diKELUARkan ketika ini rasanya sudah tak bawa MAKNA pun kepada puak-puak PKR yang GILA nak memperTAHANkan Penasihat PKR yang berKOTE BENGKOK ini.. Dengan kata lain, kalau NEGARA ini hendak diBAKAR mereka sekali pun, mereka akan BAKAR seolah-olah macam ianya HARTA Tok NENEK mereka.. Pada mereka, demi 'menyayangi' si KOTE BENGKOK yang GAGAL meNAFIkan dirinya LELAKI Y dalam sebuah video SEKS, mereka akan sanggup berbuat apa saja!

Begitu HEBATnya penangan KOTE BENGKOK di dalam PKR.. Mengalahkan PELACUR yang DAHAGAkan aksi RANJANG.. Hakikatnya, mereka GAGAL meNAFIkan segala-galanya demi menyelamatkan si KOTE BENGKOK ini?

- Mereka GAGAL meNAFIkan bukti DNA Penasihat PKR yang WUJUD dalam JUBOR bekas pembantu PERIBADInya?

- Mereka GAGAL meNAFIkan LELAKI Y dalam video SEKS yang diDEDAHkan DATUK T itu bukan Penasihat PKR?

- Mereka GAGAL memaksa Penasihat PKR berSUMPAH bersama-sama DATUK T dan mangsa JUBORnya?

- Mereka GAGAL meminta Penasihat PKR menunjukkan Jam OMEGA bagi meNAFIkan ianya di dalam tangan DATUK T?

Semuanya GAGAL, GAGAL dan GAGAL! Mereka cuma BERJAYA menipu beberapa orang yang BODOH untuk menyertai DEMONSTRASI bagi memperTAHANkan si KOTE BENGKOK ini dari 'MENGINAP' di JEL Sungai BULOH.. ->KLIK<-

Hakikatnya, jika si KOTE BENGKOK diBEBASkan, pasti NEGARA kita akan menerima bala daripada Allah SWT seperti mana umat Nabi Luth AS dan penduduk bandaraya POMPEII di Itali yang dikambus hidup-hidup dalam LETUPan gunung BERAPI.. Apakah kita ingin menjadi sedemikian? Wajarkah kita mengorbankan JUTAan NYAWA tidak berDOSA hanya kerana si TUA berKOTE BENGKOK yang umurnya dah masuk usia SENJA? Apa kata anda?

Untuk menguatkan lagi TUDUHan, Penasihat PKR berKOTE BENGKOK ini jugak tidak pernah TAMPIL untuk MENYAMAN individu berikut yang menDEDAHkan perilaku SEKSnya tanpa HENTI? Secara LOGIKnya, dia boleh aje MENYAMAN individu berikut jika dia mahu memBUKTIkan dirinya di pihak yang BENAR?

1) Ummi Hafilda binti Ali - SAKSI utama dalam KES 'menJUBOR'nya yang PERTAMA dahulu..

2) Nallakarupan - SAKSI utama yang pernah diPENJARAkan bersamanya kerana diKATAkan men'SUPPLY' keperluan SEKS Penasihat PKR..

3) Datuk ESKAY - Haa... Ini yang PELIK.. Kenapa sampai sekarang dia tak SAMAN-SAMAN? Sebaliknya dia yang menikus dengan orang nih? "Eskay, WHERE are YOU?" - SMS yang KONONnya diHANTAR selepas berAKSI dengan amoi CINA dalam video SEKS tersebut.. Kalau bukan, SAMAN je la? TAKUT?

4) Datuk Zul NORDIN - Bekas PEGUAMnya yang boleh diKATAkan penyokong RAPAT dia.. Menyatakan keSANGGUPan untuk jadik SAKSI pemBELA dalam MAHKAMAH tetapi diTOLAK Penasihat PKR yang sebaliknya KEKAL mahu memanggil orang lain yang tak ada kena mengena? KENAPA agaknya ye?

Tindak-tanduk Penasihat PKR sendiri yang menyebabkan DIRInya terPERANGKAP lepas tuh nak HERET seluruh NEGARA untuk 'diBAKAR' bersama-sama dalam RUSUHan dan DEMONSTRASI? Untuk apa? Adakah LOGIK dia nak menyamakan dirinya seperti tokoh-tokoh DEMOKRASI sanjungan BARAT di Timur Tengah sedangkan tokoh-tokoh tersebut tak pernah pun terDEDAH rupa bentuk KOTE mereka dalam mana-mana video SEKS? Pelikkan? Atau agaknya OTAK dah tak berFUNGSI? KAH!KAH!KAH!

NEGARA bukan sahaja diANCAM oleh RUSUHan demi memperTAHANkan si TUA berKOTE BENGKOK ini.. NEGARA jugak sedang diANCAM keRUNTUHan SISTEM keHAKIMan akibat beberapa ahli Majlis PEGUAM yang terang-terangan MENYOKONG agenda sebegini sedangkan ianya jelas mengHINA mahkamah? Majlis PEGUAM menjadi DAYUS apabila si TUA berKOTE BENGKOK ini berterusan mengHINA mahkamah dan dia sendiri yang dok TANGGUHkan perBICARAan sehingga ianya berDEKATan dengan tarikh PRU-13? Salah siapa? Bukan dia sendiri ke penyebabnya?

Mereka boleh berCAKAP besar untuk panggil beRATUS ribu orang sekali pun.. HAKIKATnya, jumlah yang HADIR sebenarnya semakin meROSOT.. PKR patut MALU kerana semasa pemilihan parti mereka GAGAL menunjukkan keTELUSan 'RATUSan RIBU' orang ini.. Lebai PAS pulak begitu BODOH kerana elok-elok ada PEMIMPIN yang 'BAIK' macam Dr. Hassan Ali dan Ustaz Nasha, yang buat KERJA terKUTUK umat Nabi LUTH AS jugak yang nak diSANJUNG? Kalau Allah SWT turunkan BALA nanti, ingat Pok Nik 'ALAIHISSALAM' tuh DOAnya diterima ke?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

bodooo punya tuan blogg...Alaihissalam tu untuk nabi,,
doso ko lebih besar dari orang dalam gambar..sebar fitnah...mampusla

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS