DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 01, 2012

Tidakkah memerangi MAHASISWA SMM pengGERAK agenda ZIONIS Neo-CON patut dianggap sebagai JIHAD Fisabilillah?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau nak diBANDINGkan rusuhan MAHASISWA zaman arwah Tun Razak, JUMLAH mereka yang cuba merusuh dan menunjuk PANDAI di hadapan UPSI dan sebelum ini di PWTC sebenarnya kecil sangat-sangat.. Zaman arwah Tun Razak dulu tidak ada Internet, FACEBOOK, Blackberry, TWITTER dan sebagainya.. Sistem penyampaian MAKLUMAT pun masih di tahap zaman PURBA.. Sebab itu MAHASISWA pada masa itu mudah EMOSI bila terdengar khabar angin KONONnya ada orang KEBULUR di Baling.. Sesiapa sahaja boleh menCIPTA khabar ANGIN dan mengGUNAkannya untuk mengHANCURkan NEGARA!

Pada zaman sekarang, sistem penyampaian MAKLUMAT di NEGARA kita sudah CANGGIH.. Tidak ada yang tidak KENAL dengan FACEBOOK, Internet, Blackberry atau TWITTER.. Malah, pakcik makcik di DESA walaupun tidak ada AKSES Internet pun sekurang-kurangnya masih dapat GAMBARan MAKLUMAT yang disampaikan adalah BETUL atau TIDAK.. Dengan kata lain, kalau nak MENIPU secara 'ONLINE' sekalipun, ianya memerlukan kePAKARan yang maha HEBAT dalam bidang ICT kerana ramai orang yang berKEMAHIRan untuk mengenal pasti mereka diTIPU atau TIDAK! Oleh itu, kalau setakat belajat TESL aje, janganlah cuba-cuba nak menipu RAKYAT!

Kenapa kita membuat MUKADIMAH sebegini rupa? Kita sebenarnya meRUJUK kepada usaha MAHASISWA SMM yang cuba menipu RAKYAT menerusi ILUSI ciptaan mereka KONONnya mereka tidak BEBAS dan semalam semasa berDEMO di UPSI, mereka diBALUN oleh pihak FRU KONON-kononnya.. Malangnya, mereka terpaksa menelan keBODOHan mereka sendiri kerana hari ini JUTAan RAKYAT yang CINTAkan NEGARA sedia memBONGKARkan keJAHATan mereka seperti dalam KLIP video berikut..Nampak sekarang siapa yang mengGANAS dan siapa yang LAYAK dipanggil pengGANAS? Apakah kita sebagai RAKYAT pembayar CUKAI berdiam sahaja melihat mereka yang meMOMOKkan diri KONONnya sebagai MAHASISWA dan diDALANGi oleh anjing-anjing PKR mengGUNAkan duit CUKAI RAKYAT macam kita untuk keGANASan seperti dalam KLIP video itu?

Apakah sebenarnya yang diperJUANGkan oleh mereka ini? Kalau nak dikira dari segi JUMLAH, mereka langsung tak meWAKILi keseluruhan MAHASISWA pun? 0.01% pun tak SAMPAI kalau setakat 50 ke 100 orang yang berDEMO? Apakah keperluan mereka untuk belajar di IPT tidak CUKUP? Ini pun pemBOHONGan yang nyata.. Hampir semua bantuan diSEDIAkan daripada PRASARANA di IPT hinggalah kepada bantuan KEWANGAN seperti PTPTN, MARA, JPA dan segala macam yayasan diSEDIAkan mengGUNAkan duit CUKAI yang diKUTIP daripada RAKYAT macam kita? Mana ada NEGARA lain yang buat begini macam kita?

Mereka mahu keBEBASan? Apakah MAHASISWA sekarang tidak cukup BEBAS? Sepatutnya keBEBASan sedia ada pun wajar diSEKAT kerana ianya menyumbang secara langsung kepada GEJALA SOSIAL di NEGARA ini? Bukan ASING untuk kita dengar MAHASISWA terlibat dalam kegiatan HARAM seperti 'UNDERWORLD', SEKS bebas, pengBUANGan BAYI dan banyak lagi? KeBEBASan apa lagi yang mahu diTUNTUT? KeBEBASan untuk menjadi seperti LEMBU di tengah padang yang BERAK merata-rata? Dalam ISLAM pun tidak ada istilah keBEBASan MUTLAK? Jadi agenda apa yang diJUNJUNG mereka ini kalau bukan agenda ZIONIS Neo-CON yang menDALANGi segenap aktiviti di dalam PKR?

Apabila menyelusuri beberapa BLOG, kita dapati ada beberapa PIHAK cuba 'berSIMPATI' atau meNAIKkan SENTIMEN kePOLITIKkan dalam soal ini.. Sedangkan itu semua tidak perlu pun.. Penyelesaiannya cukup MUDAH.. PERANGi sahaja SMM, BEBAS atau apa jua pertubuhan HARAM sebegini! Tidak perlu pun sebarang DIALOG dengan mereka kerana mereka adalah MINORITI yang cuba berLAGAK sebagai MAJORITI.. Setiap DEMO mereka menCERMINkan tahap SOKONGan terhadap mereka.. Apakah SUKAR untuk kerajaan memerangi sekitar 50 ke 100 ekor 'LEMBU' yang jumlahnya jauh lebih sedikit berbanding LEMBU yang dibela oleh NFC? Apakah KPT jugak jadi BACUL untuk berTINDAK?

Seperti yang diNYATAkan sebelum ini, semua ini hanyalah RETORIK demi menyelamatkan Penasihat PKR yang diDEDAHkan sebagai 'LELAKI Y' berKOTE BENGKOK dalam sebuah video SEKS! Itu sahaja.. Selain itu, campur tangan beberapa 'MUSANG berbulu AYAM' dalam UMNO dan kerajaan seperti Timbalan Menteri IPT dan 'BOSS' Pemuda UMNO sebenarnya turut menyumbang kepada keROSAKkan yang dilakukan mereka ini.. Adalah jelas UMNO dan kerajaan GAGAL berTINDAK kerana KONONnya TAKUT keHILANGan SOKONGan walaupun RAKYAT mahukan TINDAKan yang DRASTIK! Sampai bila nak jadik PENGECUT? Sedarkah anda bahawa memerangi agenda ZIONIS Neo-CON sebegini adalah JIHAD Fisabilillah?

Kita jelaskan sebelum ini bahawa UMNO sendiri BERHAK 100% untuk berTINDAK kerana kesemua PRASARANA dan pemBIAYAan para MAHASISWA di IPT adalah hasil usaha perJUANGan UMNO sendiri selama ini.. Kenapa UMNO sendiri enggan TAMPIL ke KAMPUS-KAMPUS dan menCABAR para MAHASISWA SMM ini memBUKTIkan sebaliknya? Kenapa UMNO lebih mengHARAPkan usaha Timbalan Menteri IPT yang lebih suka menJALANkan agenda ZIONIS Neo-CON iaitu 'New POLITICs'? Apakah ahli UMNO seramai 3 JUTA lebih tuh tak seorang pun mampu ke HADAPAN berTENTANG dengan para MAHASISWA pengGANAS ini? Kalau takat nak LUDAH mereka ini secara 'ONLINE', baik berSUNAT lagi sekali la!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS