DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 15, 2012

Siapakah yang BERANI mengatakan 'NO' terhadap 'SODOMY Law' di NEGARA ini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau ikut BERITA yang diSIARkan oleh BBC, nampaknya Penasihat PKR dah memandai untuk mengatakan 'SODOMY Law' di NEGARA ini patut diSEMAK semula kerana KONONnya dah LAPUK.. ->KLIK<-

Menurutnya semasa wawancara dengan BBC selama 4 minit LEBIH,

"We Muslims and non-Muslims in Malaysia generally believe and committed to support the sanctity of marriage between men and women but we should not be seen to be punitive and consider the archaic law as relevant."->KLIK<-

Apakah yang diMAKSUDkan dengan LAPUK? Adakah dia berMAKSUD 'SODOMY Law' itu patut diMANSUHkan? Atau dia berMAKSUD bahawa 'SODOMY Law' itu patut diKENAkan HUKUMan lebih BERAT? Rasanya apabila berada dalam SESI wawancara dengan media BARAT seperti BBC, sudah tentu dia tak akan berMAKSUD bahawa pelaku LIWAT itu patut diKENAkan HUKUMan BERAT..

Mustahillah untuk dia mengatakan di dalam wawancara BBC untuk mengatakan pelaku LIWAT patut diHUKUM lebih BERAT.. Ini kerana media BARAT seperti BBC biasanya memandang SERIUS apa-apa perkara yang menyentuh HAK puak-puak LGBT.. Dengan kata lain, media BARAT biasanya tidak akan menyiarkan perkara yang menyentuh SENSITIVITI puak-puak LGBT kerana KONONnya tidak mahu diTUDUH menJEJASkan Hak ASASI Manusia.. Baiklah, apakah yang diMAKSUDkan oleh Penasihat PKR dengan KENYATAANnya berhubung 'SODOMY Law' itu? Jangan KATA pulak BBC tersalah LAPOR ke apa ke sudahlah.. HE!HE!HE!

Kita pun dah sebut BANYAK kali dah dalam BLOG ini tentang betapa BAHAYAnya orang seperti Penasihat PKR diBEBASkan daripada keSALAHan 'menJUBOR'.. Ini kerana orang macam dia nih akan menDEFINISIkan dia BEBAS pasal KONONnya dia tidak berSALAH walaupun DNAnya ada dalam JUBOR orang lain.. MAHKAMAH mungkin menyabitkan pemBEBASannya dari sudut TEKNIKAL walaupun jelas pakar DNA Jabatan KIMIA memBUKTIkan DNA seseorang tidak akan 'berMUTASI' menjadi DNA orang lain macam filem X-MEN.. Takkanla Manusia 'ANUGERAH Tuhan' ni DNAnya tak serupa orang lain kot? HE!HE!HE!

Dari SUDUT yang berBEZA, kita jugak meLIHAT seolah-olah umat ISLAM seluruh NEGARA menanggung DOSA kerana pemBEBASan Penasihat PKR daripada KES 'menJUBOR'nya itu.. Ini kerana pemBEBASannya diSAMBUT baik oleh banyak para penyokong agenda LGBT yang kita TAHU keMAHUan SEKSnya tidak sePADAN dengan SAIZ alat KELAMIN masing-masing.. Inilah yang kita SEBUT sebelum ini dalam BLOG bahawa jangan mengUNDANG keMURKAan Allah SWT terhadap NEGARA ini dengan memBENARkan perBUATan KEJI sebegini.. Apakah kita RASA kita mampu menanggungnya jika BALA turun?

Semalam kita dah TULIS dalam BLOG agar DS Najib dan UMNO/BN menyatakan penDIRIan kerajaan berHUBUNG dengan USAHA beberapa PIHAK untuk mengubah 'SODOMY Law' sedia ada ini.. ->KLIK<-

Selagi DS Najib tidak menunjukkan keTEGASan sebagai Ketua Kerajaan sebuah NEGARA yang meLETAKkan ISLAM sebagai agama RASMI, selagi itulah perkara ini akan diHERET berTUJUAN untuk meMALUkan nama NEGARA.. Payahkah untuk DS Najib mengatakan perBUATan 'menJUBOR' tidak diTERIMA di NEGARA ini? Ada baiknya DS Najib memBACA balik ayat suci Al QURAN berikut,

"Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (agar mentaati Allah) tetapi bila mereka melakukan kederhakaan di dalam (negeri) itu maka sepantasnya berlakulah terhadapnya perkataan (hukuman Kami), kemudian Kami binasakan sama sekali (negeri itu)". (Surah al-Isra' ayat 16)

Oh ye.. Ada jugak HADIS Rasulullah SAW seperti berikut untuk RENUNGAN..

"Hakim terdiri dari tiga golongan. Dua golongan hakim masuk neraka dan segolongan hakim lagi masuk syurga. Yang masuk syurga ialah yang mengetahui kebenaran hukum dan mengadili dengan hukum tersebut. Bila seorang hakim mengetahui yang hak tapi tidak mengadili dengan hukum tersebut, bahkan bertindak zalim dalam memutuskan perkara, maka dia masuk neraka. Yang segolongan lagi hakim yang bodoh, yang tidak mengetahui yang hak dan memutuskan perkara berdasarkan kebodohannya, maka dia juga masuk neraka." (Hadis Riwayat Abu Dawud dan Ath-Thahawi)

Selain itu, HADIS di bawah jugak sesuai untuk diTUJUkan kepada Penasihat PKR dan para pemuja perBUATan 'menJUBOR' di dalam PAS dan PKR.. Dari Ibnu Umar r.a, Rasulullah SAW bersabda maksudnya,

"Hendaklah kamu waspada terhadap doa orang dizalimi. Sesungguhnya doa itu akan naik ke langit amat pantas seumpama api marak ke udara." (Hadis riwayat Hakim - sanad sahih)Adakah orang yang menZALIMi pada pemikiran OTAK Lebai-Lebai PAS akan meLAKUkan perbuatan dalam GAMBAR tuh?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

bila di warung untuk memesan mee..ada yang mintak mee rebus, mee kuah, mee soup, mee meggi, Saji Mee pun ada..tetapi si BABI akan memintak sodomi..iaitu perbuatan yg dia suka sekali..ha ha ha..PM Msia in waiting nanti bakal kaki sodomi..baru engkau tahu dan panas bontot..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS