DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, January 19, 2012

Anda boleh KATAkan DAP La'anatullah akhirnya BERJAYA menguasai PORTFOLIO agama ISLAM di Selangor..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kekadang tu terasa NAMPAK pulak ahli-ahli POLITIK macam MB GAGAP di Selangor cuba memperBODOHkan orang.. Apakah KARIERnya di beberapa GLC seperti Guthrie sebelum menjadi MB Selangor paling TERUK dalam SEJARAH meWAJARkannya untuk memperBODOHkan orang? Tak tahula kot RAKYAT Selangor sendiri memang suka diperBODOHkan.. Apa pun, baik sesiapa pun yang jadik MB di Selangor, RAKYAT Selangor tetap bernasib MALANG pun..

Selepas Datuk Hassan Ali diPECAT dari PAS seterusnya diGUGURkan sebagai EXCO, nampak sangat MB GAGAP keTANDUSan TOKOH untuk mengGANTIkan Datuk Hassan Ali.. Mungkin tidak ada Lebai PAS yang setanding dengannya di Selangor.. Malah PORTFOLIO Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor menyukarkan pemegang JAWATAN tersebut diLANTIK dari kalangan kaum bukan Melayu.. ->KLIK<-

Ternyata Datuk Hassan Ali telah menunjukkan betapa DUNGUnya MB GAGAP.. HE!HE!HE!

Dalam ROMBAKAN EXCO hari ini, MB GAGAP telah meLANTIK dirinya sendiri sebagai Pengerusi Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam.. Sementara ADUN Sijangkang pulak memegang PORTFOLIO Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan.. Kalau kat NEGERI lain, biasanya PORTFOLIO berKAITan agama ISLAM dan Adat Resam Melayu diSATUkan.. Ini kerana ianya 100% berKAITan dengan orang Melayu/ISLAM dan TIDAK perlu pun untuk orang bukan ISLAM menCAMPURInya.. Apa pun, mungkin MB GAGAP mengHARAPkan PUJIan DAP La'anatullah dengan memecahkan PORTFOLIO ini..

Dalam KONTEKS ini, rasanya ramai RAKYAT Selangor ingin tahu apakah keLAYAKkan untuk MB GAGAP memegang PORTFOLIO tersebut? Adakah MB GAGAP ini seorang Lebai atau USTAZ? Adakah MB GAGAP seorang perawi HADIS? Adakah MB GAGAP ini seorang QARI atau ahli TAHFIZ? Rasanya satu pun TIDAK.. MB GAGAP pernah jadik IMAM Solat ke? Rasanya itu pun tak pernah.. RAKYAT mengenali MB GAGAP sebagai ahli KORPORAT yang diLAHIRkan menerusi DEB yang kini cuba diMUSNAHkannya.. Jika dia sanggup meLAKUkan sedemikian terhadap DEB, apakah dia TIDAK akan berbuat demikian terhadap agamanya?

Rasanya, ramai menyedari bahawa MB GAGAP sengaja memegang PORTFOLIO berKAITan agama ISLAM mungkin kerana nak jaga HATI sekutunya iaitu DAP La'anatullah.. Semua MAKLUM semasa Datuk Hassan Ali memegang PORTFOLIO ini, dia pernah mengARAHkan JAIS menyerbu pusat KOMUNITI di Damansara yang diDAKWA menJALANkan agenda KRISTIANISASI.. Selain itu, Datuk Hassan Ali jugak sering menyerbu pusat-pusat MAKSIAT dan kegiatan 'UNDERWORLD' bersama-sama JAIS.. Inilah yang menJADI duri dalam DAGING kepada DAP La'anatullah yang ingin meROSAKkan umat ISLAM di Selangor..

Apabila Datuk Hassan Ali yang BANYAK menyusahkan DAP La'anatullah berjaya diSINGKIRkan hasil memperBODOHkan Lebai-Lebai PAS, DAP La'anatullah tentunya tidak mahu ada satu lagi KLON dia dalam Kerajaan Negeri.. Walaupun usaha Datuk Hassan Ali wajar diPUJI kerana memperTAHANkan keSUCIan agama ISLAM, tetapi pada DAP La'anatullah kerja-kerja yang diLAKUkan oleh Datuk Hassan Ali ini TIDAKlah dialu-alukan.. Ini kerana setelah memecah-belahkan orang Melayu, tentunya mereka TIDAK mahu orang Melayu BERSATU atas FAKTOR agama ISLAM.. Inilah yang diTAKUTi mereka..

Kali ini, MB GAGAP terpaksalah memegang sendiri PORTFOLIO berKAITan agama ISLAM walaupun semua maklum setakat mana sangat 'CONCERN'nya MB GAGAP ini terhadap agamanya berBANDING kePRIHATINannya terhadap DAP La'anatullah.. Kita PERCAYA penguatkuasaan JAIS akan diLEMAHkan agar TIDAK mengHALANG kerja-kerja JAHAT DAP La'anatullah untuk mengHANCURkan agama ISLAM.. Selain itu, jika pemahaman MB GAGAP tentang ISLAM tidak KUAT, semakin MUDAHlah dia di'PUPPET'kan oleh DAP La'anatullah bagi kePENTINGan mereka.. Sedangkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan pun boleh TUNDUK, apakah MB GAGAP ini lebih HEBAT daripadanya?

Kita TIDAK tahu setakat manakah umat ISLAM di Selangor menyedari BAHAYA yang bakal menimpa PEGANGan agama mereka.. Cumanya Rasulullah SAW sendiri telah pun menyebut tentang PERKARA ini melalui HADIS berikut,

"Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya." (Hadis riwayat Al-Bukhari)

Memandangkan di Selangor sudah menJADI keLAZIMan untuk para PEMIMPIN DAP La'anatullah memperLEKEHkan ISLAM.. Antaranya seperti masuk MASJID tanpa berPAKAIan yang sesuai atau berSUCI.. Selain itu mereka mengGUNAkan ayat-ayat Al QURAN untuk mengHINA orang ISLAM walaupun mereka sendiri tidak pun memeluk ISLAM.. Jika perkara ini berlaku ketika Datuk Hassan Ali memegang PORTFOLIO berKAITan agama ISLAM, apakah RAKYAT Selangor dapat meLIHAT satu keLAINan jika PORTFOLIO yang sama dipegang oleh MB GAGAP yang semua maklum lebih SEKULAR darpada DAP La'anatullah? Memang MALANG betul nasib umat ISLAM di Selangor.. Apa pun, itulah PILIHan mereka!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS