DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, February 12, 2013

Apa yang RAKYAT Kelantan patut TAHU pasal DAP La'anatullah dan Singapura di BELAKANGnya..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Semalam berTEMPAT di perkarangan MASJID Kg. Kasa, Pasir Mas Kelantan telah diadakan majlis CERAMAH oleh UMNO/BN Bahagian.. Antara yang TURUN ialah DATUK Hanafi Mamat KETUA UMNO Bahagian, En. Aziz penyelaras DUN dan beberapa penCERAMAH daripada Nadi RAKYAT.. Menurut RAKAN kita yang kirim MMS, keHADIRan boleh diKATAkan SIGNIFIKAN walaupun HUJAN sesekali..


Antara kandungan CERAMAH yang disampaikan oleh USTAZ Rujhan Abdul RAHMAN ialah keDAHSYATan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan KUNCU-KUNCUnya berHABISan sampai rela beri TANAH 10,500 EKAR kepada PEMIMPIN DAP La'antullah semata-mata untuk meRAMPAS KUASA POLITIK di Putrajaya.. Hmn.. Pok Nik.. Pok Nik.. Memang peMAKAN GAJI BUTA!


Kita pun sebenarnya HAIRAN dengan 'TREND' Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. Kenapa begitu berMURAH HATI sangat dengan para 'AH-Beng' dalam DAP La'anatullah sedangkan kita tak pernah pun dengar ANAK-ANAK Kelantan di Pulau Pinang atau Selangor yang kerja KILANG kat sana diLAYAN dengan BAIK? Dengan KATA lain, apakah DAP La'anatullah di Pulau Pinang dan Selangor memBANTU menyediakan keMUDAHan atau penempatan untuk ANAK-ANAK Kelantan di sana hingga Pok Nik boleh pulak PAJAKkan TANAH kepada mereka? Itulah yang berMAIN dalam pemikiran RAMAI RAKYAT Kelantan ketika ini..


Apabila kita menCERITAkan tentang DAP La'anatullah, kita TIDAK boleh lari dari mengaitkan mereka ini dengan USAHA untuk memPLURALISMEkan AGAMA, mengUBAH Perlembagaan NEGARA dan meWUJUDkan 'HABITAT' untuk sanak saudara mereka dari Singapura di NEGARA ini.. Memang keWUJUDan DAP La'anatullah ini 100% kerana ini.. HAKIKATnya sampai sekarang DAP La'anatullah TIDAK pernah pun secara terbuka menyatakan untuk menJUNJUNG Perlembagaan NEGARA dan mengekalkan perkara yang terMAKTUB dalam Perlembagaan NEGARA.. Sebaliknya, KONSEP Singapura yang cuba mereka TERAPkan?

Bukan RAHSIA lagi DAP La'anatullah 'BEKERJASAMA' dengan Singapura untuk menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN sedia ada.. Anda boleh LIHAT sendiri PUBLISITI BURUK terhadap NEGARA ini yang diSEBARkan menerusi MEDIA Singapura baik melalui TV mereka mahu pun menerusi media CETAK dan Internet.. Segala yang BURUK tentang NEGARA ini SEMUAnya diKUTIP oleh MEDIA mereka melalui para 'AH-Beng' DAP La'anatullah dan MEDIA seperti MALAYSIAKINI.. Kita HAIRAN MENTERI KDN, Wisma PUTRA dan MENTERI KPKK dok buat apa? Apakah 'TELOQ' mereka ini sudah diGENGGAM oleh Singapura?

IRONInya, apakah Singapura yang di'DEWA-DEWA'kan oleh DAP La'anatullah itu lebih baik dari NEGARA ini? Mungkin para 'AH-Beng' dalam DAP La'anatullah akan pakat 'HANGGUK' tetapi TIDAK untuk 'WARGA kelas KETIGA' di sana seperti kaum Melayu/ISLAM.. Ini dinyatakan sendiri oleh Ahli PARLIMEN di sana.. Menurut Zainal SAPARI Ahli PARLIMEN GRC Pasir Ris-Punggol, JUMLAH kaum Melayu semakin MEROSOT di Singapura kerana peningkatan WARGA asing dari China dan India yang KONONnya 'SMART' diambil sebagai WARGANEGARA!

"Saya bimbang perkara itu akan membawa kesan terhadap statistik pencapaian bangsa Melayu kerana kita tidak akan dapat menambah bilangan orang Melayu berbanding masyarakat Cina dan India yang sentiasa mendapat warga baru berkelulusan dan berjawatan tinggi," ->KLIK<-

KePRIHATINan berhubung peRATUSan orang Melayu di Singapura pernah diTIMBULkan oleh beberapa orang ahli PARLIMEN Melayu lain sebelum ini tanpa mengira PARTI seperti Intan Azura Mokhtar (GRC Ang Mo Kio), Zaqy Mohamed (GRC Chua Chu Kang) dan Muhd Faisal Manaf (GRC Aljunied).  

Haa.. NAMPAK tuh? IRONInya Singapura yang di'DEWA-DEWA'kan oleh DAP La'anatullah itu WUJUD atas keSUSAHan orang lain sebenarnya SAMA seperti keWUJUDan NEGARA ZIONIS di Timur Tengah.. Dalam KONTEKS antarabangsa, keSTABILan Singapura bergantung kepada HURU-HARA yang berlaku di NEGARA lain sekitarnya.. KeAMANan yang WUJUD di Selatan Filipina dan Selatan Thailand akan menyusahkan Singapura kerana kalau SEMUA NEGARA ini AMAN,  buat apa lagi orang nak ke Singapura? Untuk itu, Singapura menerusi AGEN-AGENnya akan mengHURU-HARAkan NEGARA yang AMAN seperti NEGARA kita..


Malaysia yang AMAN, MAJU dan MAKMUR akan menJEJASkan Singapura.. Sebab itulah keSTABILan POLITIK di NEGARA ini cuba diGUGAT menerusi DAP La'anatullah dan MEDIA berBAYAR seperti MALAYSIAKINI.. Selain itu, kePADATan penduduk Singapura memerlukan perLUASan WILAYAH dan tentunya NEGARA yang paling DEKAT ialah NEGARA ini.. Sudah tentu mereka TIDAK mampu untuk berPERANG.. Cara paling MUDAH ialah dengan berUSAHA agar DAP La'anatullah berKUASA atau berKUASA menerusi PROKSI.. Tengok, mana ada PEMIMPIN Melayu/ISLAM dalam PAS dan PKR BERANI lawan mereka?

Anda patut TAHU SEJARAH Singapura dahulunya ialah TANAH PAJAKkan kepada Inggeris yang akhirnya terGADAI.. Cuma SULTAN Kedah lebih BIJAK pasal sampai sekarang STATUS Pulau Pinang ialah TANAH PAJAKkan milik Kedah.. IRONInya, adakah Pok Nik seBIJAK itu apabila memberi PAJAKkan 2,3 keturunan kepada para PEMIMPIN DAP La'anatullah? Itulah keBIMBANGan yang diSUARAkan dalam CERAMAH semalam.. PAJAKkan TANAH kepada DAP La'anatullah SAMAlah seperti PAJAKkan TANAH kepada Singapura.. Soal JARAK bukan masalah kerana ASET keTENTERAan pun diSIMPAN jauh di luar NEGARA!

Umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini sepatutnya sudah cukup BIJAK untuk meLENYAPkan PENGARUH ZIONIS Neo-CON daripada menguasai persada POLITIK di NEGARA ini.. Kenapa kita TIDAK boleh memBINA sebuah NEGARA yang BEBAS dari PENGARUH sebegini dan menJUNJUNG Perlembagaan NEGARA sedia ada? Inilah PELIKnya PERANGAI ahli-ahli POLITIK Melayu/ISLAM kita.. Pok Nik diketahui UMUM sebagai MUDAH aje TANDATANGAN sesuatu MOU tanpa dia BACA.. Itu sebabnya BANYAK keRUGIan ditanggung Kerajaan NEGERI Kelantan.. Berapa RAMAI lagi PEMIMPIN Melayu seperti Pok Nik nih gamaknya pada HARI ini?   

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS