DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, February 24, 2013

PemBOHONGan tahap MAKSIMA HARAKAH dan di'SALAK' pulak oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau anda INGAT perJUANGan POLITIK Lebai-Lebai DUNGU PAS hari ini berPAKSIkan ISLAM, anda memanglah BODOH lagi JAHIL.. Sejak penubuhannya sampailah sekarang, Lebai-Lebai PAS TIDAK pernah dan TIDAK TAHU pun untuk meLETAKkan ISLAM dalam perJUANGan mereka.. JAHILnya Lebai-Lebai PAS ini kerana sering memBANDINGkan keISLAMan orang ISLAM lain yang TIDAK sependapat dengan FAHAMan POLITIK mereka.. Sesuatu yang TIDAK pernah dan akan diLARANG oleh Rasulullah SAW terhadap umatnya.. Buat apa lagi anda KAITkan PAS dengan ISLAM sedangkan mereka sendiri MENOLAKnya?

FITNAH dan berBOHONG jugak sudah menjadi keLAZIMan di dalam PAS.. Bahkan kedua-dua perBUATan KEJI ini jugak cuba diKAITkan dengan ISLAM oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. Apabila PEMIMPIN PAS tahap 'DEWA' seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun BEBAS berBOHONG dan diTAKSUBi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain, itu BUKTInya PAS sudah menyeleweng dari ISLAM.. ELEMEN pemBOHONGan PAS sudah sampai ke KEMUNCAKnya apabila Pok Nik sendiri BEBAS berBOHONG secara menyelewengkan MAKSUD ayat-ayat Al-QURAN untuk mengHALALkan keSESATannya akibat terlalu KEMARUK POLITIK!

LIDAH pemBOHONGan dan pemFITNAH UTAMA PAS tentunya AKHBAR nyamuk mereka iaitu HARAKAH.. AKHBAR yang akan diSAMAN oleh FELDA kerana memFITNAH agensi itu menJUAL minyak kelapa SAWIT kepada NEGARA Israel.. HARAKAH jugak pernah KALAH SAMAN kepada UMMI Hafilda Ali sebelum ini.. Kali ini HARAKAH jelas memutar-belitkan kenyataan RAJA Muda Perak, RAJA DR. NAZRIN Shah seperti berikut seterusnya menyuruh pulak 'CAI-CAI'nya menyebarkan pemBOHONGan tersebut menerusi FACEBOOK dan MEDIA SOSIAL!


SOALnya, apakah BENAR RAJA DR. NAZRIN berTITAH sedemikian? Bagaimana kalau pemBOHONGan Lebai-Lebai DUNGU PAS menerusi HARAKAH itu berjaya diBUKTIkan? Kalau mengikut pemBOHONGan dalam HARAKAH, ianya dinyatakan sebegini..


Namun, mungkin selepas KANTOI BESAR dalam pemBOHONGan mereka terhadap RAJA MUDA Perak ini, mereka cepat-cepat menarik semula pemBOHONGan mereka itu.. VERSI sebenar TITAH RAJA DR. NAZRIN Shah ini telah diDEDAHkan oleh laman seSAWANG milik FELDA atau dikenali sebagai FELDA Voice.. ->KLIK<-

Pandai pulak Lebai-Lebai DUNGU PAS ini cepat-cepat mengarahkan HARAKAH supaya menarik BALIK pemBOHONGan mereka berhubung TITAH RAJA DR. NAZRIN itu? 


Kalau dah pemBOHONG tu memang tak ke mana! Kalau KALAMULLAH seperti Al-QURAN dan SABDA Rasulullah SAW pun sanggup mereka BOHONGkan, apatah lagi TITAH seorang PEMERINTAH? Mana dia 'CAI-CAI' kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang turut menyebarkan pemBOHONGan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini? Dah terBUKTI dah pemBOHONGan HARAKAH yang meRUPAkan LIDAH pemBOHONGan kepada PARTI yang sering mengaku lebih ISLAM berBANDING umat ISLAM lain tuh!

Sebenarnya RAJA DR. NAZRIN boleh aje mengambil TINDAKAN perUNDANGan hingga menyebabkan HARAKAH dan PAS ini hilang terus dari persada POLITIK NEGARA ini.. Namun, atas sifat seorang RAJA yang berILMU, RAJA DR. NAZRIN mungkin mahu RAKYAT sendiri meNILAIkan pemBOHONGan mereka ini terhadap Baginda.. RAJA DR. NAZRIN ternyata bukan ANAK RAJA sebarangan kerana masih mampu berSABAR walaupun sudah banyak kali Lebai-Lebai DUNGU PAS ini mengHINA Baginda dan Kerabat DIRAJA Perak seperti berikut..


Dalam KONTEKS yang lebih BESAR, RAKYAT patut melihat bagaimana BESOK kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS ini yang mengGADAIkan sebuah NEGERI kemudiannya berBOHONG mengatakan SULTAN atau RAJA di sesebuah NEGERI yang menitahkan mereka berbuat demikian? Bayangkan pulak kalau mereka meLAKUkan sedemikian terhadap NEGARA dan berBOHONG pulak mengatakan YDP AGONG pulak yang menitahkan mereka berbuat demikian? Inilah Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sememangya TIDAK rasa berDOSA langsung meLAKUkan perBUATan yang diKUTUK dalam ISLAM atau mana-mana AGAMA pun di DUNIA ini.. Mungkin kerana AKIDAH mereka hanya kepada Pok Nik semata-mata gamaknya?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

pas itu bukan islam dan islam itu bukan pas....nak masuk pas kena isi borang keahlian dan nak masuk islam kena mengucap 2 kalimah syahadah...pas adalah parti politik manakala islam adalah agama....mana boleh disamakan....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS