DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, February 08, 2013

Don't WORRY.. PSY tak akan jadik CALON lawan Pok Nik pada PRU-13 punya...ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda jangan TERKEJUT bila melihat Pok Nik 'ALAIHISSALAM' diperLEKEHkan dan diperBODOHkan oleh MALAYSIAKINI pasal penyanyi Korea, PSY tuh.. ->KLIK<-

Sebab itulah kita cukup SERONOK melihat Pok Nik diperBODOHkan gila-gila oleh MALAYSIAKINI.. Anda LIHAT sendiri bagaimana BERITA versi Bahasa INGGERIS sengaja dibuat 'PAY ver READ' sedangkan BERITA yang SAMA tetapi di dalam Bahasa Melayu pulak TIDAK sedemikian.. PERASAN tak? ->KLIK<-

Tujuannya untuk kasi 'CAI-CAI' dalam PAS mengANGKAT tahap keZUHUDan Pok Nik dan memBELA dirinya yang dah tak tahu apa yang berlaku disekelilingnya.. Setiap kali Pok Nik diperBODOHkan, 'CAI-CAI' inilah yang TAMPIL menSUCIkan! Cukuplah anda pakat-pakat GELAK sampai berGULING-GULING melihat Pok Nik diperBODOHkan oleh SEKUTUnya sendiri! Ya.. Kita SEMUA maklum bahawa MALAYSIAKINI adalah MEDIA yang sah-sah diBIAYAi oleh ZIONIS Neo-CON untuk puak-puak PR.. Itu bukan RAHSIA lagi.. Namun demikian, apabila MALAYSIAKINI memperLEKEHkan Pok Nik sampai tahap tak layak jadik manusia nih, anda patut tahu MUSLIHAT yang cuba diMAINkan.. 

Apa lagi kalau bukan nak memperLIHATkan betapa DUNGU lagi BODOHnya Lebai-Lebai DUNGU PAS dan para PEMIMPIN mereka? Dengan KATA lain, para SEKUTU PAS dalam PR seperti PKR dan DAP La'anatullah memang MAHUkan UNDI daripada puak-puak DUNGU ini tetapi bukannya MAHUkan IDEOLOGI mereka.. Walaupun Pok Nik terHEGEH-HEGEH menyokong mereka ini, belum tentu mereka akan meLAYAN segala KERENAH Pok Nik atau Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain.. Pok Nik atau Lebai-Lebai DUNGU PAS pada mereka ini hanya ibarat ANJING peliharaan.. Boleh diPELUK cium tetapi diLARANG untuk MAKAN berSAMA atas meja.. Bila dah TUA, mulalah dibaling BATU atau diHALAU..  


Apa? Pok Nik tak akan mengalami NASIB sedemikian? Pok Nik akan diPUJA sehabis hebat SAMPAIkan akan ada Tok PEKONG SEMBAHan diNAMAkan sebagai Pok Nik? Ye la.. Ini mungkin berlaku apabila SEKUTU Pok Nik berjaya meRAMPAS KUASA dan menJADIkan ISLAM seTARAF dengan AGAMA lain kelak.. Masa tuh Pok Nik yang dah berUMUR 82 TAHUN nih akan diLAYAN seperti ANJING kurap seperti yang kita SEBUTkan tadi.. PAS pulak tentunya akan diPERANGi seperti mana BANGSA Moro, Melayu Pattani dan Rohingya diPERANGi di NEGARA mereka sendiri.. Inilah DOSA yang Pok Nik cuba 'WASIAT'kan kepada umat ISLAM di NEGARA ini sebelum dia menemui penCIPTA-NYA.. 

Itu baru dengan PSY aje Pok Nik dah diperBODOHkan.. JANTINA orang pun dia tak TAHU.. Sebenarnya 'TRACK-Record' Pok Nik dah BANYAK kali menyaksikan dia diperBODOHkan bukan aje oleh SEKUTUnya malah oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS sendiri! Kita tengok sendiri bagaimana Pok Nik yang dah sedia BODOH menTABDIR sebuah NEGERI telah diperBODOHkan lagi oleh para PENGIKUTnya dalam ISU-ISU seperti berikut:-

1) PerJANJIan BEKALAN AIR di Kelantan dengan Thames WATER

2) PROJEK pemBANGUNan Lembah SIREH

3) PROJEK Lebuhraya 'DERMA' dari Kota BHARU ke Kuala KRAI

4) PROJEK kambing JAMNAPARI

5) PROJEK Jambatan Palekbang

6) PROJEK 'PemBERIan' PAJAKkan TANAH 10 ribu EKAR kepada DAP La'anatullah

7) PROJEK dapatkan ROYALTI Minyak

8) PROJEK Dinar EMAS yang penuh dengan SKANDAL

9) PROJEK pemBINAan Bandar TUNJONG

Apakah yang Pok Nik dapat hasil daripada meRELAkan dirinya diperBODOHkan? 

- PUJIAN daripada pihak yang memperBODOHkannya kerana mereka dapat apa yang RAKYAT Kelantan lain tak dapat..

- ZIKIR men'ZUHUD'kan Pok Nik oleh para PENGIKUTnya yang jugak tak dapat apa-apa seperti Pok Nik tapi KAGUM dengan 'LAKONan ZUHUD' Pok Nik macam orang ketagih video SEKS!

Jadik, apakah anda menyangkakan Pok Nik akan KEKAL diSANJUNG tinggi dan perJUANGan 'ISLE' Lebai-Lebai DUNGU PAS akan diSANJUNG jika SEKUTUnya dan beberapa PIHAK dalam PAS sendiri memperBODOHkan Pok Nik ini? 

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS