DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, February 17, 2013

DANA RM/USD 2 bilion - untuk memBELI beberapa kerat PEMIMPIN UMNO, PAS dan kakitangan kerajaan/GLC?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Beberapa HARI sebelum ini banyak pihak memperKATAkan dan menSENSASIkan DANA PRU-13 berJUMLAH RM2 bilion yang diDEDAHkan oleh beberapa buah BLOG dan MEDIA seperti berikut: 

1) AIDC: ->KLIK<- 

2) Gelagat ANWAR: ->KLIK<- 

3) UTUSAN Malaysia: ->KLIK<-

Pertama sekali, kita cuba menelaah beberapa perkara berKAITan dengan DANA RM2 bilion ini.. Antara yang kita rasa anda SEMUA patut cuba SEMAK balik:

1) Anda SEMUA sepatutnya TAHU bahawa Penasihat PKR bukanlah seorang yang berPENDAPATAN tetap semenjak diBEBASkan dari JEL Sungai Buloh.. Jadik, dari manakah sumber DANA seBESAR ini diperolehi? Adakah sumbernya dari rakan-rakan ZIONIS Neo-CON seluruh DUNIA seperti yang kita SEMUA sedia maklum? HALALkan DUIT sedemikian?

2) BENARkah JUMLAH DANA tersebut ialah RM2 bilion? Kita KATAkan sedemikian kerana kita SANGSI adakah ZIONIS Neo-CON tuh mengGUNAkan matawang RM untuk TRANSAKSI perTUKARan? Biasanya para 'GHOYYIM' dari ZIONIS Neo-CON nih akan gunakan matawang USD untuk TRANSAKSI sebegini? Jika DANA tersebut dalam USD atau EURO, TIDAKkah ianya jauh lebih BESAR?

3) Bagaimanakah TRANSAKSI DANA tersebut akan diLAKUkan? Sudah tentu tak adanya Penasihat PKR bawa JET peribadi sesiapa untuk diISIkan dengan peti BESI bagi menyimpan DANA tersebut.. Adakah ianya melalui TRANSAKSI antara BANK menerusi para KADERnya seperti 'WAWA' dari BANK ISLAM? Itu dalam BANK ISLAM.. Bagaimana pulak dengan para KADERnya dalam BANK lain?

4) Adakah DANA tersebut untuk diKONGSI berSAMA-SAMA PAS dan DAP La'anatullah? Apa REAKSI anda kalau kita KATAkan DANA tersebut 100% milik PKR aje? DAP La'anatullah TIDAK perlu pun DANA ini kerana mereka ada satu KAUM yang akan RELA menyumbang apa sahaja kepada PARTI itu..

Itu perSOALAN yang berBANGKIT berKAITAN dengan DANA tersebut.. Baiklah, bagaimana pulak DANA tersebut akan diGUNAkan? BLOG AIDC dan Gelagat Anwar menyatakan bahawa DANA tersebut akan diFARAIDkan kepada beberapa kawasan PARLIMEN yang berPOTENSI untuk diMENANGi oleh PR.. Selain itu, DANA tersebut jugak diPERCAYAi akan diSALURkan menerusi pasaran SAHAM beberapa syarikat bagi mengELAKkannya diKESAN oleh pihak berKUASA.. Itu apa yang disampaikan oleh dua BLOG tersebut.. Bagaimana pulak kalau kita KATAkan DANA tersebut diGUNAkan untuk perkara-perkara ini pada PRU-13?

1) 'PEMBELIAN SEMULA' LEBAI-LEBAI DUNGU PAS YANG KECEWA DENGAN PAS?


Anda SEMUA maklum bahawa RAMAI di kalangan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang KECEWA dengan kePIMPINan PARTI mereka.. RAMAI jugak yang dah SEDAR bahawa PAS ini telah menJUAL ISLAM untuk KUASA.. Oleh itu Penasihat PKR akan mengGUNAkan DANA ini untuk memBELI kembali SOKONGan ahli-ahli PAS dan meMENANGkan PEMIMPIN PAS dari SPESIS 'ERDOGAN' atau ANWARINAS di kawasan masing-masing.. Ye la.. Tanpa Lebai-Lebai DUNGU PAS, nescaya PKR akan hilang SOKONGan KAUM Melayu/BUMIPUTERA di Semenanjung.. TIDAK mustahil PAS akan diGABUNGkan pulak dengan PKR bagi menghadapi PRU-13..

2) BELANJA UNTUK SABOTAJ UMNO MENERUSI BEBERAPA PEMIMPIN PARTI?


Seperti mana anda TIDAK tahu bagaimana 'BOSS' Pemuda UMNO dapat duit berJUTA RM untuk beli SAHAM ECM Libra dahulu, begitu jugaklah anda TIDAK akan tahu bagaimana DANA ini akan diSALURkan daripada PKR kepada beberapa PEMIMPIN UMNO yang terPILIH di kalangan MAJLIS Tertinggi dan Pemuda UMNO.. Kalau anda nak TAHU apakah KRITERIA orang yang akan dapat DANA tersebut, anda mungkin boleh RUJUK kepada BLOG berikut.. ->KLIK<- 

Penasihat PKR mengakui memang MUSTAHIL untuk menumpaskan UMNO jika 3 JUTA orang ahli-ahlinya bekerja dalam satu PASUKAN.. Jadik, DANA ini akan diGUNAkan untuk 'PemBELIan' beberapa PEMIMPIN UMNO yang diLIHAT lebih memperJUANGkan kePENTINGan PERIBADI daripada PARTI.. Kiranya mereka nih SPESIS orang yang RELA menJUALkan ROHnya kepada IBLIS la..

3) BELANJA UNTUK MENSABOTAJ AGENSI-AGENSI KERAJAAN DAN GLC? 


Bagaimanakah ianya akan diLAKUkan? Haaa.. MUDAH aje.. Mereka akan 'MemBELI' beberapa kakitangan kerajaan atau GLC untuk meREKA-REKA cerita KARUT dan memBUAT pulak AKUAN berSUMPAH bagi menyokong cerita KARUT tersebut.. DANA ini akan diGUNAkan untuk memBIAYAi 'ROADSHOW' bagi kakitangan kerajaan atau GLC yang BELOT di samping memBIAYAi KOS GUAMan mereka jika diDAKWA di MAHKAMAH.. DANA ini jugak akan diGUNAkan jika mereka mahu jadik CALON meWAKILi PKR pada PRU-13 nanti.. Macam beberapa PEGAWAI ATM dan POLIS yang nak jadik CALON PKR tu la..

Apa yang penting, STRUKTUR agensi-agensi kerajaan atau GLC yang memBERI perKHIDMATan kepada RAKYAT perlu diROSAKkan agar REPUTASI Kerajaan UMNO/BN akan HANCUR di mata RAKYAT.. Selain itu. DANA ini jugak akan diSALURkan sebagai 'PAMPASAN' jika kakitangan kerajaan atau GLC itu diPECAT walaupun jelas mereka yang berSALAH dan TIDAK AMANAH kepada TUGASAN.. DANA nih untuk tujuan ini sahaja.. Kalau mereka KALAH pada PRU-13 lalu nak buat KACAU nanti ada DANA yang lain pulak.. Memang ada aje DANA untuk itu! Almaklumlah, sejak DS Najib pergi ke GAZA nih, ada aje ZIONIS Neo-CON yang kePANASan..

Haa.. Sekarang anda NAMPAK tak bagaimana DANA RM/USD 2 bilion tuh akan diGUNAkan pada PRU-13? Kalau takat untuk CETAK 'BANNER', poster atau RISALAH, itu takat 'COLLECTION' kutipan derma Lebai-Lebai DUNGU PAS aje.. Kalau takat nak buat 'ROADSHOW' pun berapa SEN sangat.. Tentunya DANA ini diGUNAkan untuk menJATUHkan sebuah kerajaan yang TEGUH seperti Kerajaan UMNO/BN pada PRU-13 nanti.. Hanya SABOTAJ dari dalam aje yang akan mengHANCURkan Kerajaan UMNO/BN sedia ada nih.. Apa yang kita TULIS nih adalah perINGATan kepada mereka yang nak berINGAT.. Jangan dah TUMBANG, barulah nak MENYESAL pasal apa yang kita SEBUT nih buat-buat BUTA aje..

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS