DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 11, 2013

TIADAnya PEMIMPIN peringkat NASIONAL seperti USTAZ Nasha PUNCA keKALAHan PAS pada PRU-13..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda PERASAN tak kenapa di kalangan puak-puak PR yang terdiri daripada Lebai-Lebai DUNGU PAS, puak-puak 'PenJUBOR' PKR dan 'AH-Beng' DAP La'anatullah ini hanya Lebai-Lebai DUNGU PAS aje asyik kena mengalah? Kita biasa melihat 'CLASH' antara PAS dengan PKR atau PAS dengan DAP La'anatullah tetapi biasanya PAS ajelah yang diPAKSA mengalah.. Sementara kalau 'CLASH' antara PKR dengan DAP La'anatullah pulak, PKR yang selalu awal-awal lagi angkat BENDERA putih pasal takut KISAH 'MenJUBOR' dan ZINA Penasihat PKR semakin BANYAK terBONGKAR.. Namun PAS pulak bagaimana?

PELIK jugak bila melihat asyik-asyik PAS aje yang kena mengalah.. Kenapa? Sedangkan antara ketiga-tiga PARTI ini PASlah yang mempunyai keAHLIan teRAMAI.. Namun demikian, MAJORITI yang diMILIKki oleh PAS TIDAK ada MAKNA pasal asyik kena mengalah dengan PKR dan DAP La'anatullah yang jelas MINORITI dari segi keAHLIan.. Anda boleh BAYANGkan perkara yang SAMA jika diTAKDIRkan PR memerintah selepas PRU-13 nanti.. Dengan KATA lain, jika anda menyangka bahawa PAS akan menjadi DOMINAN dalam PR kerana mempunyai keAHLIan teRAMAI, anda pasti MENYESAL seumur HIDUP.. MENYESAL kerana MAK BAPAK anda tak ajar ISLAM sebenar menyebabkan anda diTIPU oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS! KAH!KAH!KAH!

Satu lagi keLEMAHan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang KETARA bila 'BerCEMOLOT' dengan rakan-rakan PR mereka ialah keTIADAan PEMIMPIN berwibawa di peringkat NASIONAL.. Selepas arwah USTAZ Fadzil NOR, memang TIDAK ada PEMIMPIN PAS yang seTANDING dengannya.. Lebai-Lebai DUNGU PAS telah membuat KEPUTUSAN paling DUNGU dalam SEJARAH bila menyingkirkan USTAZ Nasha yang telah di'GROOVE' oleh arwah USTAZ Fadzil NOR sebagai PEMIMPIN PAS di peringkat NASIONAL.. Anda boleh meNAMAkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' atau PRESIDEN PAS sedemikian tetapi mereka hanyalah BADUT PAS di NEGERI masing-masing bukan PEMIMPIN yang boleh diHORMATi di peringkat NASIONAL!


BEZAnya USTAZ Nasha dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS sedia ada ialah dari segi AKHLAK, hubungan MELUAS dia dengan gerakan ISLAM seluruh DUNIA dan tahap INTELEKTUALnya.. Nak BANDINGkan USTAZ Nasha dengan Timbalan PRESIDEN PAS Mat SABU atau Naib PRESIDEN PAS seperti Mahfuz OMAR UMPAMA meBANDINGkan burung MERAK dengan burung GAGAK.. Apakah Husam MUSA yang jugak ARKITEK 'KeMUNDURan' Kelantan seTANDING dengannya? TIDAK.. Husam MUSA langsung takde siapa pun KENAL di peringkat GLOBAL.. USTAZ Nasha diKENALi kerana dia selalu pergi berJUMPA dengan segenap para PEMIMPIN ISLAM di seluruh DUNIA lama sebelum dia ikut rombongan DS Najib..


KeTIADAan PEMIMPIN di peringkat NASIONAL inilah menyebabkan PAS sering diPELEKEHkan di kalangan SEKUTUnya dalam PR.. Yang menJELIKkan tuh pulak ialah PAS menDABIK DADA mengatakan mereka lebih ISLAM berBANDING dengan umat ISLAM lain tetapi sanggup menJILAT punggung para PEMIMPIN PKR yang berZINA, 'MenJUBOR', berSEKEDUDUKan dan meLAKUkan segala macam MAKSIAT.. PAS jugak jadik 'HANJENG' yang SETIA kepada DAP La'anatullah yang TIDAK pernah sekalipun berSETUJU dengan apa-apa agenda berKAITan ISLAM yang cuba diBAWAKkan oleh PAS.. Sebaliknya, PAS yang terpaksa ANGGUK dengan segala macam agenda mengANCAM ISLAM oleh DAP! Sampaikan sanggup pulak Pok Nik BERI TANAH 10 ribu EKAR kepada mereka?


Lebai-Lebai DUNGU PAS hanya berKHAYAL macam orang 'LALOK' dengan pil KUDA bila mengatakan KONONnya PAS melalui PR akan memerintah NEGARA selepas PRU-13.. PAS TIDAK akan ke mana dan PAS adalah PARTI yang PERTAMA sekali PUPUS sebelum UMNO/BN jika PR memBENTUK kerajaan.. Pada masa itu usahlah Lebai-Lebai DUNGU mengHARAPkan orang macam USTAZ Nasha kembali MEMIMPIN.. Sedangkan Pok Nik pun dah HALAU USTAZ Nasha dari PARLIMEN Bachok kerana nak BERIkan TEMPAT pada ANAKnya.. Malah PAS jugak TIDAK mampu untuk berHARAP kepada para PEMIMPIN 'Forum PERDANA' seperti USTAZ Harun DIN, Ismail KAMUS dan TAIB Azamuddin yang dok selalu SAKIT!

HAKIKATnya, penolakkan terhadap PAS sudah pun berlaku secara terang-terangan di Kelantan, Terengganu dan Kedah.. Kalau UMNO/BN BIJAK menilai SENARIO, TIDAK mustahil UMNO/BN mampu MENANG BESAR di NEGERI-NEGERI ini lebih CEMERLANG berBANDING keMENANGan di Selangor, Negeri Sembilan atau Pulau Pinang.. Terlalu RAMAI penyokong 'ASAL' PAS di sana MARAH dan HAIRAN kenapa orang seperti DATUK Hassan ALI dan USTAZ Nasha diMUSUHi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS tanpa ALASAN yang LOGIK.. KeMARAHan mereka ini pasti diZAHIRkan pada PRU-13 nanti.. GELOMBANG keMARAHan ini TIDAK mungkin dapat diTAHAN oleh Unit 'ANAL' PAS yang HOBInya jaga 'AYAM' Chow KIT sekitar IBU pejabat PAS.. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS